Gezenbilir Ankara; Yedigöller Kamp & Trekking & Fotoğraf (29-30 Ekim 2011)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ceranus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,673
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ceranus

Tabanvay-Offroad Grubu
Yer
ANKARA
Merhabalar,

Yedigöller'de Sonbahar güzelliklerini hepbirlikte kamplı olarak yaşamaya ne dersiniz?

PROGRAM AYRINTILARI
... ...
*** 28 Ekim 2011 Cuma gece Saat 23.30 de Ankamall yanında bulunan Akköprü Metro Durağında buluşacağız..Saat 24.00 de hareket edeceğiz..
Araçlarımızı oraya rahatlıkla park edebiliyoruz, ayrıca buluşma noktamıza metro ile kolayca ulaşabiliyoruz..

*** 29 Ekim 2011 tarihinde Sabaha karşı Yedigöllere ulaşacağız, çadırlarımızı kurup dinlenmeye geçeceğiz..

*** Cumartesi sabah kalkarak 29 Ekim CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİMİZİ yapacağız daha sonra sabah kahvaltımızı yapıp bölgede bulunan yedi adet gölü gezeceğiz.Ayrıca seyir terası ve Kapankaya seyir terasına gidilecek..

*** Akşam yemeklerimizi hazırlayıp kamp ateşimizin başında sohbet ve şarkılar söyleyeceğiz..

*** 30 Ekim 2011 Pazar günü kahvaltımızı yaptıktan sonra çevre gezisi (Anıt Ağaç, Pisagor Ağacı, Gülen Kayalar vb. gibi) yaparak kamp alanımıza dönüp toplanacağız ve öğleden sonra dönüş için yola çıkacağız..

EKİPMANLAR

*** Çadır
*** Uyku Tulumu (kışlık olmalı)
*** Mat
*** Kamp Koltuğu
*** Kamp Ocağı
*** Mangal Kömürü
*** Sıcak su için termos

GİYİM

*** Gece soğuk olacağı için kışlık kalın kıyafetleriniz,
*** Termal veya yün içlikleriniz,
*** Kaban, yelek türü dış giyiminiz,
*** Yün şapka, bere, eldiven, atkı, buff,
*** Gündüz yürüyüş için rahat giysileriniz,
*** Yürüyüş botlarınız veya spor ayakkabılarınız,
*** Yedek ayakkabı ve çoraplarınız,
*** Her türlü hava koşulunu düşünerek yağmurluğunuz,

YİYECEK

*** Tüm yiyeceklerimizi kendimiz götürüyoruz, mangal için köfte, tavuk, mantar gibi yiyecekler,
*** Kahvaltı için kahvaltılık çeşitler,
*** Enerji için çikolata, pekmez, kuru yemiş, kuru meyve,
*** İçecekler

Etkinliklerimizde ticari amaç olmadığı için katılımcılar etkinlik ücretini aralarında paylaşmaktadır.. Bu etkinliğimizin ücreti 80-90 TL arasında olacaktır..

NELER DAHİL

*** Ulaşım
*** Milli Park Girişi
*** Rehberlik

NELER HARİÇ

*** Kamp alanında çadır ücreti (13 TL)
*** Gece ısınmak ve kamp ateşi için odun ücreti paylaşılacaktır(1 El Arabası Odun 15 TL)
*** Yiyecekler ve içecekler (Herkes kendisi getiriyor)
*** Kişisel harcamalar

YEDİGÖLLER İLE İLGİLİ AYRINTILAR

Milli Park içindeki göller; Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Sazlıgöl'dür. Bu göller aralarında 100 m. yükselti farkı bulunan iki plato üzerindedir. Ortalama 780 m. yükseklikte olan platodaki göllerin en büyüğü Büyükgöl'dür. Alanı 24895 m², en derin yeri ise 15m.'dir. Büyükgöl'ün güneydoğusundaki Deringöl (15063 m²), 20 m. uzunluğundaki akan bölümü ile Büyükgöl'e bağlıdır.

Büyükgöl'ün kuzeyinde ise Seringöl (1758 m²) bulunmaktadır. Diğer platodan 100 m. yükseklikteki platonun en geniş gölü Nazlıgöl'dür (15780 m²). Dibinden sızdırdığı bol miktardaki su, gölün kuzeydoğusunda yüzeye çıkarak bir şelalenin oluşmasına sebep olduğundan "Şelale Gölü" adı da verilir. Aynı platoda Sazlıgöl (5950 m²), İncegöl (1036 m²) ve Küçükgöl (2170 m²) bulunur.

Kuzeyden güneye doğru alçalma gösteren bölgede, en yüksek yer 1488 m. ile Eğrikiriş Tepesi, en alçak yer ise 465 m. ile Kirazçatı’dır.

Kesin katılım ve sorularınız için

Zerrin YİĞİTER
05326417532

Etiketler
Ynt: Gezenbilir Ankara; Yedigöller Kamp & Trekking & Fotoğraf (29-30 Ekim 2011)

zerrin liste başına beni yazabilirsinnnn teneke tavukla beraber :smiley:))))))))))))))))))

Ersin, süper olacak, liste başındasın :smiley:

Bu mevsimde Yedigöller süper olur.

Adnan Abi, aynı fikirdeyim bu nedenle fotoğraf makinalarımızın şarjlarını ve hafızalarını full yapmamız gerekiyor, umarım sende bize katılabilirsin..

Zerrin hanım bende katılabilirim ancak kendi aracımla (4x4) Gelmeyi istiyorum.

Bir mani olmazsa bende geliyorum,uzun zamandır kamp yapmadık. Tenekede tavuk gerçekten lezzetli,bol ateşe ihtiyaç var... ;)
Cartop

Murat merhaba, çok memnun olurum, araçlarımızla mı, araç tutarak mı gideceğimizi yarın açıklayacağım, eğer araçlarımız ile gidecek olursak, sizde aracınıza misafir yolcu alabilirmisiniz?

Ayrıca telefon numaranızı bana bildirirseniz sevinirim, haberleşmemiz gerekebiliyor, benim numaram yukarıda yazılı..

jeomad' Alıntı:
Zerrin hanım bende katılabilirim ancak kendi aracımla (4x4) Gelmeyi istiyorum.

Emin Abi çok sevindim, uzundur uzaktın faaliyetlerden, sen de kendi aracın ile mi, yoksa tutacağımız araç ile mi geliyorsun?

cartop' Alıntı:
Bir mani olmazsa bende geliyorum,uzun zamandır kamp yapmadık. Tenekede tavuk gerçekten lezzetli,bol ateşe ihtiyaç var... ;)
Cartop

Arkadaşlar face de resimleri nerede paylaşıma acıyorsunuz ?

Murat merhaba, benim sayfamda tüm fotoğraflara ulaşabiliyorsun, ben kendi çektiklerimi daha yükleyemedim ama yakında yükleyeceğim..

Bu etkinliğe ait Fotoğraflar ve anekdotlara;

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=80988.0 link üzerinden ulaşabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,046
Kayıtlı Üye Sayımız
166,960
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler

Geri