Gezenbilir; İzmir Evka-6 - Yamanlar Dağı - Doğançay Doğa Yürüyüş Duyurusu (03 Nisan 2011)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TezMertek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,644
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

TezMertek

Zirve
Yer
İzmir
Merhaba Arkadaşlar ,

Gezenbilir İzmir, olarak her hafta sonu düzenlediğimiz ve Mayıs 2011 tarihine kadar sürekli olarak yapacağımız " Kentkart ile 3 - 30 paraya Doğa Yürüyüşü " etkinliklerinin 03 Nisan 2011 Pazar gününe ait programının detaylarını ilginize sunuyorum.

DOĞA YÜRÜYÜŞÜ ;

GEZENBİLİR İZMİR GRUBU

PARKUR;
İzmir – Çiğli Evka 6 – Yamanlar Dağı Yamaçları – Doğançay Köyü

İzmir Çiğli Evka-6 Otobüs son duraklarına 247 Hat numaralı otobüs ile rahat bir şekilde ulaştıktan sonra yürüyüşe başlamadan önce son durakta bulunan kafeterya da sıcak çaylarımızı yudumlayarak yürüyüş öncesi kendimizi ısıtacağız.
Daha sonra yeni açılmış ve ağaçlandırılmış orman yolunu kullanarak grubumuzun sabah sporu yapmadan ısınmasını sağlayacağız.
Belli bir tempoya ulaşınca Yamanlar Dağınının sayısız yamaçları üzerinde ilerleyişimiz sürecek.
İzmir Körfezine kuş bakışı bakarken hiç kimsenin geçmediği bu yamaçlarda yürümenin verdiği keyif ve yorgunluk ile öğle yemeği molası vereceğimiz tepenin zirvesine ulaşacağız.
Yemek molası verdiğimiz bu tepede ki manzaralar sizleri başka bir aleme götürecek.
Ayaklarınızın altında ki bir körfez. Minicik hale gelmiş apartman blokları.
Karşınızda Yamanlar Dağı’nın zirvesi Karatepe Televizyon Kulesi – Örnekköy Vadisi.
Mola sonrası yavaş ve dikkatli bir şekilde Örnekköy Vaidisine doğru inişe geip Doğançay köüyne doğru ilerleyeceğiz.
Minik kanyonların bulunduğu bu mevkide orman içinde kalan gizli patikalar sayesinde kısa sürede Örnekköy Mezarlığına daha sonra da otobüslerin işlediği yola ulaşacak ve sıcak evlerimize Kentkartlarımız vasıtası ile döneceğiz.

Bekliyoruz arkadaşlar.

Yürüyüş Mesafesi;
12 Km.

Etkinliğimiz her türlü hava koşulunda yapılacaktır.

GETİRİLMESİ GEREKENLER;
1- Sırtta taşınabilir bir çanta. (Bel kolonu olması tercih edilir)
2- Kalın Tabanlı ve Ayak Bleğini kavrayan bir bot.
3- Ağzı vidalı Su Taşıma Kabı. (1,5 lt. + 0,5 Lt Pet Şişe Su)
4- Kuru Üzüm - Kayısı ve/veya çikolata (Yürüyüşte enerji için)
5- Ana Mola için hafif yiyecekler.( Patates Salata - Peynir - makarna vb.)
6- Yedek Kıyafet. (Termal ya da Yün İçlik,Polar/Keten alt ve Rüzgarlık)

Yürüyüşümüz her türlü hava ve yol koşullarında yapılacaktır.

1. BULUŞMA NOKTASI;
03 Nisan 2011 Pazar günü Alsancak Cami Önü Otobüs Durak – Trafik Işıkları köşesi
Buluşma Saatimiz: 07:50

2. BULUŞMA NOKTASI;
03 Nisan 2011 Pazar günü Evka – 6 Otobüs Son Durakları
Buluşma Saatimiz: 08:45

ÜCRET;
Ulaşımı Belediye otobüsleri ile yaptığımız için herkes kişisel Kentkart larını yanında getirmesi gerekmektedir.
2. Binişlerin ücretsiz olması sebebi ile bu etkinlik katılımcılara en çok 3,4 TL'ya mal olacaktır.
Öğrenci Katılımcılar için ise sadece 1,8 TL.'dır.

Ayrıca bir ücret talep edilmeyecektir.

Rehber : Ömer Adil KUTLU

Her türlü soru ve görüşleriniz için e-posta adreslerimiz;

Ömer Adil KUTLU - adilmehve@gmail.com
Murat ÖZ - muratoz72@gmail.com

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

Ulaştırma Aracımız .jpg

Sabah Molamız.jpg

Yürüyüş Rotamız .jpg

Keyif Molası  .jpg

İzmir Körfez Manzara .jpg

Etiketler
Ynt: Gezenbilir; İzmir Evka-6 - Yamanlar Dağı - Doğançay Doğa Yürüyüş Duyurusu (03 Nisan 2011)

bir aksilik çıkmazsa 1-4 nisan'da karagöl'de kampta olacağım.Umarım diğer etkinliklere katılabilirim...

Ynt: Gezenbilir; İzmir Evka-6 - Yamanlar Dağı - Doğançay Doğa Yürüyüş Duyurusu (03 Nisan 2011)

Murat Bey merhaba;

Kısmetse 3 Nisan'da bir süreliğine Ankara'dan İzmir'e geleceğim iş gereği. Gelmişken İzmir Körfezi'ne sizinle kuşbakışı bakmak istedim. 3 Nisan sabahı en erken saat 8'de İzmir'de olabiliyorum uçakla; otobüsle ise uykusuzluk ve yorgunluk olabilir diye şimdilik düşünmüyorum. Sizce arkadaşım havaalanından alsa yetişebilirmiyim size?

Teşekkürler.

İzban ile şehir merkezine ulaşıp Turan istasyonunda inseniz bile en erken 9:00Da Turan istasyonuna ulaşabilirsiniz.
Biz çoktan son durağa varmış oluruz.
Çok zor zannımca.

Balçova yürüyüşüne katılmayı çok istiyordum, amam sanırım katılamayacağım.
Umarım bu yürüyüşe katılabilirim.
Herkese saygılar:smiley:))

Sağlık olsun.
Evka 6 da buluşmak üzere.

yeni üye oldum izmir etkinliklerinize katılmak istiyorum.herkes katıla bilirmi?selamlar.

Gezenbilir'e hoşgeldiniz.

Pazar günü sabah saat 07:50'de Alsancak Camii Köşesi Trafik Işıklarında olunuz lütfen.

Bakalım bu tatlı etkinlikten ne gibi tatlı görseller ve paylaşımlar çıkacak güzel İzmiimizden..:smiley:

Aramıza bir aksilik olmazsa iki arkadaş daha katılacak gibi görünüyor :smiley:
Ailemiz büyümeye devam ediyor.Ne güzel ne güzel :D

Bir aksilik olmazsa eşimle beraber bizde katılacağız, en son 13 Mart ta katılmıştık, botlarım vurduğu için parkuru yarım bırakmıştık. Zor bir parkurmu Ömer Kardeşim nasıl bir parkur ?. Beni alt eden botlarım oldu , bu sefer tedbirliyim. :smiley:

Merhaba ,

Parkurumuz hayli güzel ama çok belirgin patika olmayan bazı noktalarda dikenli çalıların arasından geçmek zorunda kalabiliyoruz.
Bu sebeble ayaklarınızda kalın çoraplar olmasını tavsiye ediyorum.
Hava durumunu da gözardı etmeyelim.

Ömerciğim fırsat varken yazayım. Ana molayı geçen 09 Ocakta bizim mola verdiğimiz yerde yapalım.!
Hem zemin daha düz hemde alan çok daha geniş.

yine güzel bir hafta sonu olacak.kızlarımda babaannesinde mutlu bir gün geçirecekler, :D

Ali Ağabey deneyim kazanmış sayılırsın :smiley:
Yürüyebileceğinizi düşünüyorum.Sıkıntı çekmedende deneyim kazanılmıyor malum :smiley:

Mola yeri konusunda sorun yok öyle yaparız.Manzara keyfi için geçeriz artık diğer noktaya :smiley:

legolas' Alıntı:
yine güzel bir hafta sonu olacak.kızlarımda babaannesinde mutlu bir gün geçirecekler, :D

:(

Biz ıslanmaya mahmum olacağız gibi.

[attachment=1]

Hafta Sonu Hava.jpg

09 Ocak 2011 tarihinde yapmış olduğumuz etkinliğe ait görseller için;

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=67359.0 adresini ziyaret edebilirsiniz arkadaşlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,031
Kayıtlı Üye Sayımız
166,775
Kaydolan Son Üyemiz
rouge7336

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR