Ynt: GPS Kullanım Tecrübeleri
İnsel,
gps derken navigasyonu da kastediyorsan benim tavsiyem Next YE-G 708. Fiyatı hizlial.com da taksitle 400 civarı idi. Bluetooth ve kamerası da olan modeli Next YE-G 828. Yaptığım araştırmada fiyat performans açısından en başarılı bunu buldum. İstersen http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=445222 sitesinden Bulent beyin verdiği desteği okuyabilirsin. Bilgisayar sektöründen ve yazılımla boğuşan biri olunca insan desteğin değerini daha çok biliyor. Ben 64 sayfayı tek tek okumuştum karar verirken.
Kısa bir alıntı :
İşlemci: Samsung S3C2440A 400Mhz , FLASH 1GB, SDRAM 64M.
LCD Ekran: LG marka 4.3 Inch (10.92 cm) 16:9 TFT Dokunmatik LCD, Çözünürlük 480x272 16 bit.
GPS Yonga Seti: Yeni jenerasyon SiRFIII GPS yonga seti (20 paralel kanal) Waas+Egnos (SBAS/DGPS) destekli.İlave harici anten çıkışlı yüksek hassasiyetli gömülü GPS anteni (YE-G 828 modelinde)
Time To First Fix2 Desteği: SIFv2.1 Yeni geliştirilen SiRFInstantFixII ile uydulara bağlanma hızı en hızlı sürede gerçekleşir.
Video Gösterici: MPEG4, DivX, Xvid, MPEG2, MPEG.
Müzik Çalıcı: WMA, MP3, WAV formatlarını destekler.
Fotoğraf: JPG, GIF, BMP, TIFF formatlarını destekler.
E-Kitap: TXT formatını destekler.
Oyunlar: LLK, Box, Ball, Block oyunları mevcuttur.
Sistem Ayarları: Arka Aydınlatma/Ses/Güç Yöneticisi/Sistem Bilgisi.
İşlem Arayüzü: Işığa hassas kendinden ayarlı arka aydınlatma, LCD dokunmatik ekran, Güç düğmesi, Ayar düğmesi.
Güvenlik: 4 haneli şifre koruma sistemi mevcuttur.
USB Bağlantısı: Akım girişli mini USB soketli USB 1.1
İlave Depolama: 16 GB’a kadar SD/SDHC kart kullanabilen SD/MMC kart girişi.
Ses: Dahili hoparlör/ Stereo kulaklık çıkışı/ Mikrofon/ FM ses aktarıcı.
FM Aktarıcı: 78-108 Mhz aralığında ses aktarımı (Cihazın tüm seslerini aktarır,Navigasyon sırasında Müzik dinleyebilirsiniz).
Dahili Pil: Dahili Pil: Dahili 1000mAH Lion Polimer Pil, Mini USB çıkışlı kırmızı-yeşil LED göstergeli.Ortalama 2-4 saat çalışma süresi.
Kamera: (YE-G 828 modelinde) 2MP kamera sayesinde hem resim hemde kamera çekimi yapabilirsiniz.Çekilen resimlere koordinat kaydı yapar.
Haberleşme: (YE-G 828 modelinde) Bluetooth özelliği mevcutur.
Standart Ekipmanlar: Araç montaj ayağı, Araç şarj adaptörü 12-24V, 100-240V / 50-60Hz şarj adaptörü, USB kablosu, dokunma kalemi
2.Navigasyon Yazılımı Kullanımı: Uyumlu 2. bir navigasyon yazılımını SD kartta çalıştırabilirsiniz.(SD kart ve 2.Navigasyon yazılımı ürüne dahil değildir!)
Navigasyon Yazılımı: Next Navigator 8.3 (NavNGo iGO8.3) kullanım rahatlığınız için dahili 1GB hafızada sunulmuştur.
Harita: Cihazda Başarsoft 2008.10 Türkiye Haritası yer almaktadır.
Güncelleme Süresi: Güncelleme Süresi: Türkiye Haritası 2010 yılı sonuna kadar ücretsiz güncellemeye sahiptir.
Dünya Haritaları Desteği: İstenilen ülke haritası www.naviextras.com sitesi üzerinden alınabilir.
Sertifikalar: Tüm cihazlar CE ,RoHS ve FCC onaylı olup Microsoft WindowsCE Core 5.0 lisansı ile gelmektedir.
Ek Özellikler: Çizim yaparken ses kaydıda yapabilen Not Defteri,Kronometre,Hesap Makinası ve uyumlu ufak yazılımlarınızı çalıştırabilieceğiniz bir arayüze sahiptir.