GPS Kullanım Tecrübeleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan insel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,660

insel

Zirve
Merhaba fiyatta uygun islevde iyi bir suru gps alternatifleri goruyorum. Bunlar arasinda tercihi olan veya ozelliklerine gore tavsiyelerde bulunacak arkadaslara simdiden tesekkur ederim. Sevgiler

Etiketler
Ynt: GPS Kullanım Tecrübeleri

İnsel,
gps derken navigasyonu da kastediyorsan benim tavsiyem Next YE-G 708. Fiyatı hizlial.com da taksitle 400 civarı idi. Bluetooth ve kamerası da olan modeli Next YE-G 828. Yaptığım araştırmada fiyat performans açısından en başarılı bunu buldum. İstersen http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=445222 sitesinden Bulent beyin verdiği desteği okuyabilirsin. Bilgisayar sektöründen ve yazılımla boğuşan biri olunca insan desteğin değerini daha çok biliyor. Ben 64 sayfayı tek tek okumuştum karar verirken.

Kısa bir alıntı :

İşlemci: Samsung S3C2440A 400Mhz , FLASH 1GB, SDRAM 64M.
LCD Ekran: LG marka 4.3 Inch (10.92 cm) 16:9 TFT Dokunmatik LCD, Çözünürlük 480x272 16 bit.
GPS Yonga Seti: Yeni jenerasyon SiRFIII GPS yonga seti (20 paralel kanal) Waas+Egnos (SBAS/DGPS) destekli.İlave harici anten çıkışlı yüksek hassasiyetli gömülü GPS anteni (YE-G 828 modelinde)
Time To First Fix2 Desteği: SIFv2.1 Yeni geliştirilen SiRFInstantFixII ile uydulara bağlanma hızı en hızlı sürede gerçekleşir.
Video Gösterici: MPEG4, DivX, Xvid, MPEG2, MPEG.
Müzik Çalıcı: WMA, MP3, WAV formatlarını destekler.
Fotoğraf: JPG, GIF, BMP, TIFF formatlarını destekler.
E-Kitap: TXT formatını destekler.
Oyunlar: LLK, Box, Ball, Block oyunları mevcuttur.
Sistem Ayarları: Arka Aydınlatma/Ses/Güç Yöneticisi/Sistem Bilgisi.
İşlem Arayüzü: Işığa hassas kendinden ayarlı arka aydınlatma, LCD dokunmatik ekran, Güç düğmesi, Ayar düğmesi.
Güvenlik: 4 haneli şifre koruma sistemi mevcuttur.
USB Bağlantısı: Akım girişli mini USB soketli USB 1.1
İlave Depolama: 16 GB’a kadar SD/SDHC kart kullanabilen SD/MMC kart girişi.
Ses: Dahili hoparlör/ Stereo kulaklık çıkışı/ Mikrofon/ FM ses aktarıcı.
FM Aktarıcı: 78-108 Mhz aralığında ses aktarımı (Cihazın tüm seslerini aktarır,Navigasyon sırasında Müzik dinleyebilirsiniz).
Dahili Pil: Dahili Pil: Dahili 1000mAH Lion Polimer Pil, Mini USB çıkışlı kırmızı-yeşil LED göstergeli.Ortalama 2-4 saat çalışma süresi.

Kamera: (YE-G 828 modelinde) 2MP kamera sayesinde hem resim hemde kamera çekimi yapabilirsiniz.Çekilen resimlere koordinat kaydı yapar.
Haberleşme: (YE-G 828 modelinde) Bluetooth özelliği mevcutur.
Standart Ekipmanlar: Araç montaj ayağı, Araç şarj adaptörü 12-24V, 100-240V / 50-60Hz şarj adaptörü, USB kablosu, dokunma kalemi
2.Navigasyon Yazılımı Kullanımı: Uyumlu 2. bir navigasyon yazılımını SD kartta çalıştırabilirsiniz.(SD kart ve 2.Navigasyon yazılımı ürüne dahil değildir!)
Navigasyon Yazılımı: Next Navigator 8.3 (NavNGo iGO8.3) kullanım rahatlığınız için dahili 1GB hafızada sunulmuştur.
Harita: Cihazda Başarsoft 2008.10 Türkiye Haritası yer almaktadır.
Güncelleme Süresi: Güncelleme Süresi: Türkiye Haritası 2010 yılı sonuna kadar ücretsiz güncellemeye sahiptir.
Dünya Haritaları Desteği: İstenilen ülke haritası www.naviextras.com sitesi üzerinden alınabilir.
Sertifikalar: Tüm cihazlar CE ,RoHS ve FCC onaylı olup Microsoft WindowsCE Core 5.0 lisansı ile gelmektedir.

Ek Özellikler: Çizim yaparken ses kaydıda yapabilen Not Defteri,Kronometre,Hesap Makinası ve uyumlu ufak yazılımlarınızı çalıştırabilieceğiniz bir arayüze sahiptir.

Insel Bey, benim bildiğim Next ürünlerinde hala Avrupa haritası yok. (Pardon varmış. naviextras.com da satılıyor. ekstra 150 dolar ) Yurtdışına çıkacaksanız gideceğiniz yerin haritası olduğunu kontrol edin. Ayrıca Garmin ürünlerine bakabilirsiniz.

IGO8 yazılımını destekleyen bir cihaz almanızı tavsiye ederim. IGO8 üzerine yok bence

İnsel hocam,
El tipi bir gps almanı tavsiye ederim, uygun bir aparatla araca bağlayıp (uygun haritalarla) navigasyon için de kullanabilirsin.
Bunun yanında navigasyon cihazlarına nazaran pek çok avantajı vardır.
4 senelik gözlemim, genellikle Garmin cihazların tercih edildiği yönünde.
Selamlar.

Next navigasyon ürünlerinde Avrupa haritası isteğe bağlı. Eğer yurtdışına çıkmayacaksınız niye ekstra lisans parasını baştan ödeyesiniz ki. Çıkacağınız zaman internetten satın almak mümkün, (naviextra.com dan) DoğuAvrupa 100 usd, tüm Avrupa 150 usd.
Bu arada Next ürünlerinin ne pazarlamacısıyım ne de ticari bir ilişikim var. Yalın bir navigasyon kullanıcısıyım. Harita eksiklikleri ya da yanlışlıkları harita hazırlayıcısı Basarsoft'un sorumluluğunda olup Google map'in de basarsoft haritasını kullandığını hatırlatırım.
Bilginize,
Oğuz

Merhaba

GPS TÜRK'ün ürünlerinide incelemenizi tavsiye ederim. ;)

http://www.gpsturk.net/index.php?pid=18&sid=category&id=14

Oğuz bey, Ben cihazımı aldığımda Next ürünü yoktu. Yoksa Bülent Bey'in ciddiyetine inananan birisiyim. Zaten Türkiye haritası Başarsoft'un olmayan bir cihazı şu anda kimseye tavsiye etmem. Sadece harita değil, POI olarak adlandırılan ilginç yerlerler listesi de önemli. Ben tek eksikliğini Avrupa haritası olduğunu biliyordum. Onu da halletmişler.

Herkese tesekkurler. Yazilanlari ancak dikkatli bir sekilde okuyabildim. Next gayet uygun geldi bana da . Fiyati da oyle. 1000 lira gibi rakamlar cok geliyordu. Sanirim hepsiburadadan alacagim bu hafta. 2 sene taksitle de alinabiliniyor. Ayda 20 lira mi ne?
Umarim cozebilirim. Kullanimi kolay degil mi?Saga don sola don diye uyaran bir ses var mi?

Bir de hazir uyduya baglanmisken tv de gosterseydi ne guzel olurdu. :D

Oguz Hocam selam. Bu next, adresi giriyorum ve beni goturuyor degil mi? Yani su cadde su sokak su numara dedigimde yolu bulur mu yoksa koordinat mi ister?

Tüm navigasyon cihazlarında adres de girebilirsin, daha önceden tanımlanmış POİ ( point of interest) ( hastane, ezcane, benzin istasyonu alışveriş merkezi vb.) de girebilirsin, ya da koordinat da girebilirsin.
Sesli olarak seni yönlendirecektir. Hiç bir navigasyon sistemi %100 tam/doğru harita desteği veremiyor maalesef. Hele Türkiye'de. Her an kazılan yolların, değiştirilen yönlerin takibi nerede ise imkansız. Bir de Next
2012 ye kadarücretsiz harita güncelleme hakkı veriyor ki hiçbir markada yok.
Umarım beğenirsin, şimdiden hayırlı olsun. Galiba hizlial.com da daha ucuz ama sen bilirisin.
Oğuz

Konu başlığını düzenledim.
Konu yanlış bir başlık altında açılmış gibi görünüyorsa da Karavancı arkadaşlarımızın GPS Bölümünü pek ziyaret etmediklerini göz önüne alarak başlığın burada durmasının pek mahzuru olmadığını düşünüyorum.

Bu arada Karavan için El Tipi GPS alacak olursanız bağlantı aparatlarını ve araç şarj cihazını tedarik etmeyi unutmayınız.
Yedek batarya da almalısınız.
Çevrede gezeceğiniz zaman yedek batarya çantanızda olmalı.

İyi Paylaşımlar ve etkinlikler diliyorum.

Alet bugun geldi ama kullanmayi beceremedim. Korktugum sey basima geldi. Itiraf edeyim bu kadar zamandir kullanamam diye almamistim. Umarim buni cabuk asarim. Sevgiler

Alet tahminimden yararli. Her eve pardon karavana lazim. Tesekkurler.

Sayın Mebus güle güle kullanın en kısa zamanda bende almak istiyorum biraz ucuzlarlarsa ;D iyi olur tabi.ha birde bluetooth özelliyi olan bayağı iş görüyor cep telefonunuzla eşleştirdiğinizde cihaz üzerinden görüşmeleri yapabiliyorsunuz trafikde direksiyon başında ayrıca telefon tutmuyorsunuz.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,696
Kaydolan Son Üyemiz
BiSQuiT.

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR