Grand Cherokee Zj Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan macellaio Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,850
elbette ki bunu da yapmak kolay değil hiçbir zaman insanın istediği olmuyor. herkes istiyor şöyle olsun böyle olsun diye ama şartlar olmadıkça istediğin kadar iste dur. sadece hayalindeki gibi kalıyor. e haliyle bu da sinir bozucu bir durum.

ben alıp güzelce bakacağım bu araca sonuçta atıp kenara bırakmayacağım. sürekli bineceğim. bir sorunu olursa yapabilirsem ben yapmaya çalışacağım zaten. ama dediğim gibi alıpta elimde dökülmesin. yani yukarıda bir arkadaş wj kasa falan demiş. şu an onu da düşünmeye başladım. yani o kadar kafam karışık zihnim dağınık ki anlatamam. hani neresinden tutsam elimde kalıyor gibi. böyle yakın çevremde off-road ile ilgilenen bir arkadaşım da yok ki desem ki şöyle böyle bana akıl fikir verse. işte sizlerden gelen yanıtlarla bir şekilde orta yolu bulmaya çalışıyorum. bir sürü konu okuyorum yani sadece birkaç günlük araştırma değil bunlar. gerek yabancı kaynaklar gerek buradaki forumlardan bakıyorum ama hâlâ kafamdaki o karışıklığı bir türlü çözemiyorum.
hangi şehirdesin?

Etiketler

bende yarı zamanlı Bursa dayım.
sorma sebebim ZJ de WJ de ustası / servisi olmayan şehirler için biraz zor araçlar.
çok fazla km yapılmayacak ise LPG siz olması çok daha iyi.

anladığım kadarı ile önceki konuları da okuyorsun, zaten bu araçlar hakkında kısa zamanda az da olsa bir niyetin olacaktır.
bence WJ de kit ile yükseltilmiş olanlarına bir bak.
yalnız 35 lastik kolay bir olay değil, 6" yükseltme, ayna mahruti değişimi gibi major değişikliklerin yanında minor bir sürü değişiklik ister, bunu yaparken fiyattan kaçınca ya da usta iyi olmayınca sorun çıkar.
araç dikiş tutmaz. eğer bu tarz bir araç sok sık el değiştirmiş ise zaten uzak durmak gerekir.

geçen arkadaşımın serviste bir araca denk geldim, 99 WJ, yüklü bir araç, ağır offroad yapmış, galeride duruyor, hararet yapmış radyatör yüzünden, adam değişim yerine kaynak yaptırıp aracı sattı..
o araç kontrol edilmeden çıkılan ilk gezi de yolda kalır yine hararet yapar. doğru olan değişim iken para gitmesin diye işin kolayına kaçıyor galerici.

Bursa da aracı kontrol ettirecek fazla yer yok, İstanbul da servis çok..

uzun gezilere sorunsuz çıkabilmek için aracın komple elden geçmiş olması gerek.
motor bakımı, sıvı değişimleri, soğutma sistemi, elektrik sistemi hepsine bakılmış ve yenileme yapılmış olması lazım.

demin de yazdım, benim aracım bırak offroad neredeyse çamur bile görmedi..
ikinci aracımdı, görüntü ağırlıklı yükselttim.
hatta bir gün piknik gezisi tarzı bir buluşmaya gidecektim, yağmur yağınca aracın her yeri çamur olacak diye gitmedim.
külliyen yalan diye bişi yok, olabilir ama ben de ilanları okuduğumda donanımlı araç hele ki vinç de varsa ağır araziye girmediğine inanmam....

Üstat burada kastım size değildi. Genel olarak ilan açıklamalarına idi. Şöyle izah edeyim. En basitinden sadece görüntü olsun diye pick-up'lara a/t, m/t lastik taktıranlar genellikle söktürüyorlar. Çünkü asfaltta sürüş ve konfor kayıpları yaşıyor. Siz belli ki çok titiz bir kullanıcısınız ve günlük kullandığınız aracın haricinde zevk için modifiye edebileceğiniz ikinci bir aracınız var. Ki bu durumda ikinci elde sizden aracı alan kişi çok şanslı.

@mauvais tam görüntü olarak istediğim araçlar aslında bu şekildeler.

anOWvB.jpg
NLvPXY.jpg

@dnz35 merhabalar, öncelikle şunu belirtmeliyim. ben ilandaki aracı almak istemiyorum zaten. sadece kafamdaki görüntü olarak donanım olarak öyle bir araç istiyorum. yani ilan isterse çok güzel isterse çok berbat olsun o sorun değil. ben fotoğraf açısından paylaşmak istedim birazca.

dediğiniz gibi off-road yapmayı düşünüyorum ama aracı alıp hemen dağa taşa sürmek değil amacım. hem binek aracım olsun hem de istediğim zaman istediğim gibi off-road yapabileceğim bir araç olsun istiyorum yani kısacası bu şekilde.

ilk başta dediğiniz gibi ilanlara zaten hiçbir şekilde güvenmiyorum, öyle ilanlardan ve galericilerin sattığı araçlardan uzak duruyorum. dosta gider, keyfe keder, doktordan, kadın sürücüden bilmem ne tarzı yazan ilanlara da güvenim 0 zaten. hiç masrafı yok bakımları yeni yapıldı, yok yeni taktık yeni ettik diyor, aracı görmeye gidiyoruz altı komple dökük. ve yahut 2 ay önce lpg taktırdım diyor madem satacaksın neden taktırdın? bu zamana kadar böyle kullanıp neden bir anda lpg taktırdın diye sorarlar adama.

ben çok sık seyahat eden birisiyim ve genellikle yüksek yerlere seyahat ediyorum. çadırımı bagaja atıp hadi bugün de karadeniz'e gideyim istiyorum. istediğim yere yola girip gitmek istiyorum kısacası budur.

yani ben şu an hiç oynanılmamış bir jeep bile alsam gidip amerika'dan falan eşya getirtebilirim. benim için sorun olmaz. ama ben bir anda hazıra konmak istiyorum açıkçası bu. şimdi Stock alsam yavaş yavaş yapa yapa ilerlerim.

birde şöyle bir şey var teknik bilgi yetersizliği bu işleri türkiye'de çok düzgün yapabilen bir usta yok bence. yani amerika'da ya da avrupa gibi bir düzenimiz olsa arabayı hemen alır hiç düşünmeden masrafını falan neyse verip kafamdaki aracı tamamen tasarlamak istiyorum hepsi bu.

@macellaio ben de benzer sebeplerden dolayı araziye daha uyumlu bir araç arayışı içerisindeyim. Mevcutta sedan bir araç kullanıyorum. Genel olarak kısa süreli çadır kamplarını ve gezileri seviyorum. Bazı bölgelerde araç uygun olmadığı için sıkıntı yaşıyorum. Sadece balık avı için bile keşfedemediğim bir çok yer var. Bunun yanında evli ve iki çocuk babasıyım. Gezilerimizi birlikte yapıyoruz. Bu sebepten dolayı hem bagaj hacmi hem arazi kabiliyeti olan ve de günlük yaşantımda ev iş arası kullanabileceğim araçları araştırıyorum. Gönlümde her zaman lc'lar üst sırada, bunun yanında atom karınca jimny var ama o bize gelmiyor bir de amerikanlar var sadece rölantide v8 sesini dinlemek için dahi alınır. Geriye vitara ve duster gibi seçenekler kalıyor.

@dnz35 kesinlikle katılıyorum, bizde çocuk yok ama eşimle birlikte çok fazla seyahatlerde gidiyoruz. hatta bundan dolayı karavan bile almayı düşündüm. dediğiniz gibi ben de bir sürü yeri keşfetmeyi, kimsenin ayak basmadığı yerlere gitmek istiyorum. aklımda hep var olan bir araçtı, dedim ki neden olmasın aylardır hatta yıllardır ufak ufak araştırıyorum. çok fazla kamp yapıyoruz, çadır kuruyoruz. o yüzden en büyük ihtiyacım böyle bir araba. şu ana kadar iyi kötü idare ettik elbet ama mutlaka böyle bir şey almak istiyorum ve ihtiyacım var. her şeyden önemlisi girdiğim yollarda beni pişman etmesin ve bana güven versin. altımdaki araca güvenerek sürmek, kullanmak istiyorum. acaba buraya girsem kalır mıyım, acaba şöyle olur mu diye düşünmek istemiyorum. birazcıkta zevk-i sefa tabii.

@dnz35 kesinlikle katılıyorum, bizde çocuk yok ama eşimle birlikte çok fazla seyahatlerde gidiyoruz. hatta bundan dolayı karavan bile almayı düşündüm. dediğiniz gibi ben de bir sürü yeri keşfetmeyi, kimsenin ayak basmadığı yerlere gitmek istiyorum. aklımda hep var olan bir araçtı, dedim ki neden olmasın aylardır hatta yıllardır ufak ufak araştırıyorum. çok fazla kamp yapıyoruz, çadır kuruyoruz. o yüzden en büyük ihtiyacım böyle bir araba. şu ana kadar iyi kötü idare ettik elbet ama mutlaka böyle bir şey almak istiyorum ve ihtiyacım var. her şeyden önemlisi girdiğim yollarda beni pişman etmesin ve bana güven versin. altımdaki araca güvenerek sürmek, kullanmak istiyorum. acaba buraya girsem kalır mıyım, acaba şöyle olur mu diye düşünmek istemiyorum. birazcıkta zevk-i sefa tabii.

@macellaio peki kafanızda crawler'in kmp190 modeli tarzında bir şey var mı? Ben bir dönem pick-up'lara bakarken eşimle bu modeli çok beğenmiştik. Hatta ülkemizde olmayan alu cab diye bir marka var. İhtiyaçlarıma yönelik bu markanın modelleri daha çok hoşuma gidiyor.

@dnz35 çekme karavan olarak mantıklı aslında, bir zamanlar çok bakıyordum böyle. hatta normal bir panelvan alıp komple içini söküp kendim dizayn etmeyi bile düşündüm zamanında ama o kadarı bana fazla hocam yani gereksiz olur. o kadar sık ihtiyacım yok şu anda. belki birkaç yıl sonra düşünebilirim. şimdi jeep hem günlük bir araç olsun istiyorum hem de böyle kaçmaya gitmeye karda kışta işimi görsün istiyorum.

@macellaio hocam, şimdi gördüğüm kadarıyla çok fazla seyahat ediyorsun ama aşırı yükseltilmiş (7 inç ve üzeri, 35+ lastik) araçlarla uzun yolda da pek konfor olmaz yalnız. hele bir de mt lastik filan takarsan seste yapar. ben olsam bu kadar şehirlerarası yolculuk yapıyorsam, 3,5 kitli wj'lere yoğunlaşırım. wj hem zj'ye göre daha konforlu, hem yaşından dolayı seni yolda bırakma olasılığı daha düşük.

ayrıca wj'lerde simit tank olduğu için bagajda da bol bol yer kalır. (çadırdır, bavuldur rahat rahat doldurursun)

bu arada dün sözünü etitğim 12 inçlik araç maraş'a satılmış.

@DEŞİFRE evet katılıyorum. o düşüncemden vazgeçtim zaten iyice araştırdıkça. ama ben işte o görsellerdeki gibi bir görünüm istiyorum. öyle bir donanım. yani dediğiniz gibi sanırım en fazla 3.5" yükseltme yapabileceğim. yukarıda mauvais'nin de dediği gibi wj kasa bakıyorum şu anda wj'ye yöneldim gibi. gönlüm hala zj ama en azından sizin de dediğiniz gibi yolda bırakmaz. daha yeni model, daha konforlu dediniz. sonuçta aldıktan sonra uzun süre binme taraftarıyım. hem bagaj özelliği de siz söyleyince aklıma daha da bi' yattı. teşekkür ederim şimdiden.

peki 3.5"e kaç inç lastik önerirsiniz? öneriniz ne olur?

@DEŞİFRE evet katılıyorum. o düşüncemden vazgeçtim zaten iyice araştırdıkça. ama ben işte o görsellerdeki gibi bir görünüm istiyorum. öyle bir donanım. yani dediğiniz gibi sanırım en fazla 3.5" yükseltme yapabileceğim. yukarıda mauvais'nin de dediği gibi wj kasa bakıyorum şu anda wj'ye yöneldim gibi. gönlüm hala zj ama en azından sizin de dediğiniz gibi yolda bırakmaz. daha yeni model, daha konforlu dediniz. sonuçta aldıktan sonra uzun süre binme taraftarıyım. hem bagaj özelliği de siz söyleyince aklıma daha da bi' yattı. teşekkür ederim şimdiden.

şu tabloyu atayım sana kafanda daha iyi canlanır:

QPrbAy.jpg

QPrbAy.jpg

https://i.hizliresim.com/QPrbAy.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,645
Kayıtlı Üye Sayımız
170,333
Kaydolan Son Üyemiz
x_ml

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR