Grand Cherooke 5.2 Hakkında Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yunusure Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,337

yunusure

commercial diver
Yer
izmir
Herkese selamlar...Bu sıralar aklımda grand cherooke 5.2 almak var.Sizlerin bu konuda bana yardımcı olabileceğinizi düşünerek bu konuyu açıyorum.Şimdiden çok teşekkür ederim.
Aslında şu anda kullandığım aracım bmw şuan sahibinden com. da satılık ( http://www.sahibinden.com/tertemiz_coupe-85WQQaXQQ19054592WQQpXQQdisplayitem ) jeep ile takas etmeyi düşünüyorum.
Birde ilanlarda gördüğüm bu aracı beğendim.( http://www.sahibinden.com/jeep_grand_cherokee_5_2_limited_ornis_edition-79WQQaXQQ18932330WQQpXQQdisplayitem ) Sizce bu jeep nasıldır.? 4*4--4*2 özeliği olduğunuda sahibi yazmış sizce bu araç alınırmı?Yada bu araç hakkında bilgisi olan varmı? Jeep hakkında tecrübesi olan arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim.Saygılar.[attachment=1]

SP_A0284.jpg

Etiketler
Ynt: Grand Cherooke 5.2 Hakkında Yardım

Sormuş olduğunuz Jeep Grand Cherokeenin, ZJ kodlu aracıdır. Bu forumu zaman ayırıp okuyacak olursanız aradığınız araçla ilgili tüm sorularınıza cevap bulacaksınız.

Bu araçlar herşeyi ile farklı olduklarından, herhangibir ustaya gösterilecek tipte değildirler. Mutlaka bir Jeep servisine, yetkili veya yetkisiz, göstermeniz şarttır.

Bir kere kullandınızmı, başka araca binmek istemezsiniz. Öte yandan parça sıkıntısı yoktur her parçasının orj. veya yan sanayiini bulabilirsiniz, şehir içinde LPG ile 320 kuruş yakar bugünlerde.

Selamlar,

yunus bager' Alıntı:
5.2 zj lerde yok ama
4.0 zj lerde 4x2 seçeneği mevcut

Ee bu araç 5.2. O zaman ilanda bir hata var.

Ne oldu jeepçilere. Hepsi kaybolmuş yaw...

araç güzel hoş gözüken bir jeep ama bende yüksek ihtimalle aracın ilanında yanlışlık olduğunu düşünüyorum bu araç sürekli 4 çeker he değilse hem 5.2 hem 2 yada 4 çeker seçenekli bi jeep te varmış diyeceğim ...yanlız fiyatlar tutmuyor bence takas zor olur sizi tatmin etmez ..tavsyem aracınızı satıp nakitte pazarlık etmeniz

İsterseniz bu ilanada bir göz atın. Grand cherokee değil ama!

http://www.sahibinden.com/toyota_4runner_1993-57WQQaXQQ16274278WQQpXQQdisplayitem

Teşekkür ederim sadece grand cherokee ile takas düşünüyorum.

bu zj ornis değil orvis edition dur. diğer amerikan versiyonlarından sadce döşeme rengi olarak farklılığı olan bir versiyondur. amerikan versiyonlarının özelliği ile tamamen aynıdır. 4x2 sçeneği kesinlikle yanlış yazılmış. sürekli 4 çeker bi araçtır. fiyat fena değil araç temizse güzel ama ben olsam 96 alırdım ki aldım. aradaki farklar jeep bölümünde yer almakta. saygılar...

5.2 ZJ lerde 4x2 seçeneği yoktur . Bu araçta da olmaması gerekir . Zaten iç foroğrafın büyük haline de bakılırsa 4alltime n low seçenekli levye görülüyor . Birde yolcu Airbag de yok resimlere göre . Sanırım satan arkadaş başka bir aracın özellikleriyle karıştırmış olabilir ...

Merhaba... Grand Cherokee olarak çok iyi, çok zevkli bir araç seçmişsiniz. Aldıktan sonra çok memnun kalacağınızı düşünüyorum.

İlandaki araca gelince... Kesinlikle ilanda hata var. 5,2'lerin orjinalinde 4x2'si yok, iç resmini inceleyince de varmış gibi görünmüyor. Ayrıca 997799'a katılıyorum, bence mutlaka 96, 97 veya 98 model alın. Forumu incelerseniz bu konu ile ilgili çok başlık açıldı. Çok detaylı bilgiler bulabilirsiniz. hatta "5,2 alırken nelere dikkat etmeliyim" diye de bir konu başlığı var, orada kronik paslı olabilecek yerlerinden kronik arızalarına kadar bakmanız gereken her şey listelenmişti! Mutlaka okuyun o konuyu derim! 96'dan sonra ZJ'de birçok değişiklik oldu. Hatta eğer temizini bulabilirseniz mutlaka 5,9 Grand Cherokee (yalnızca 98'de üretildi ve bu serinin en dolu, en güçlü aracıdır!) bakın derim. Bu seri Grand'ları süren herkesin hayranlık duyduğu bir araçtır! Kolay gelsin...

Satılan aracın plakası da güzelmiş doğrusu ( 34 JP 034) ;)

95-96 arasındaki farkları çok tartışıldı forumda . Bu ara sürekli okumaya başladım forumda çok fark var ikisi arasında diye .

Dışarda ufak bir makyaj ve göğüs-döşeme değişiklikleri yapıldı .Sunroof daha sık rastlanıyor .Koltuk ısıtması var . Jantlar 16 . Bunlar gibi aksesuar değişiklikleri dışında ne motor açısından ne mekanik açısından bir değişiklik yoktur arkadaşlar . Kişisel beğeniye göre iki tip arasında seçim yapılabilir . Bunlar dışında önceki versiyona göre mekanik yada elektronik varolan ve çözülen - geliştirilen bir sorun da yoktur . En azından benim benim bildiğim . Var ise öğrenmekten de mutluluk duyarım tabi ki ...

Birde Arka diff 96 öncesinde dana35 iken 96 sonrasında dana44 kullanılmıştır . Yalnız 96 ve sonrasında kullanılan Dana 44 bildiğimiz wagoneer D44 ü değildir Daha zayıftır alimünyum houseing kullanılmıştır . Bu arada Düzgün kullanılan Standart dana 35 offroad şartlarında büyük lastikle bile sorun çıkarmamaktadır .Yurtdışında , Sert offroad yapacak araçlar genelde Wagoneerdeki gibi Dana 44 ler ile değişim yapmaktadır .

Saygılar ...

ssbman' Alıntı:
95-96 arasındaki farkları çok tartışıldı forumda . Bu ara sürekli okumaya başladım forumda çok fark var ikisi arasında diye .

Dışarda ufak bir makyaj ve göğüs-döşeme değişiklikleri yapıldı .Sunroof daha sık rastlanıyor .Koltuk ısıtması var . Jantlar 16 . Bunlar gibi aksesuar değişiklikleri dışında ne motor açısından ne mekanik açısından bir değişiklik yoktur arkadaşlar . Kişisel beğeniye göre iki tip arasında seçim yapılabilir . Bunlar dışında önceki versiyona göre mekanik yada elektronik varolan ve çözülen - geliştirilen bir sorun da yoktur . En azından benim benim bildiğim . Var ise öğrenmekten de mutluluk duyarım tabi ki ...

Birde Arka diff 96 öncesinde dana35 iken 96 sonrasında dana44 kullanılmıştır . Yalnız 96 ve sonrasında kullanılan Dana 44 bildiğimiz wagoneer D44 ü değildir Daha zayıftır alimünyum houseing kullanılmıştır . Bu arada Düzgün kullanılan Standart dana 35 offroad şartlarında büyük lastikle bile sorun çıkarmamaktadır .Yurtdışında , Sert offroad yapacak araçlar genelde Wagoneerdeki gibi Dana 44 ler ile değişim yapmaktadır .

Saygılar ...

barış bey bizde farklar bu kadar diyhe biliyorduk. 2 aracı yan yana getirin yüksekliklerini ölçün, çamurluk ağızlarını ölçün alttan bakın 2 araç arasında çooook fark var site de de yazmayan. şöle söyliyim 8 cm civarında 96 ve üstü versiyon daha yüksek. saygılar...

Selamlar ,

Levent hocam , Bu konuda bir karşılaştırma yapmamıştım yan yana koyup . Sizin yazınız üzerine hayli araştırdım . Jeep forumlarıma elimdeki manuellere , teknşk data arşivi olan sitelere baktım . Ama hiçbiryerde iki model arasında bir yükseklik farkına rastlayamadım . Heryerde verilen değer 1648mm dir . bu değer aracın yerden tam yüksekliğidir . Yani yerden tavana . 1648 , yani 64,9 inc ortlama . Bazı kaynaklar arasında 2-3 mm fark edebiliyor değer . Basit yoldan Ergun Abinin verdiği kullanım klavuzu 96 model içindir . Orada da aynı değerler okunabilir . Açıkçası teknik olarak bir veriye ulaşamadım , belki sizin ölçüm yaptığınız araçlar özelinde bir durumdur . Benim gözümden kaçmışta olabilir elbet değişik yükseklik konusunda varolan bir data . Böyle bir bilgi varsa incelemek isterim açıkçası . Zira 8 cm yükseklik farkı ciddi bir faktör olabilir karar aşamasında .

8 cm ciddi bir değer 3 inch ten fazlai ki birçok arkadaş Zj sini 3 inch yükseltmek için milyarlık kitler kullanıyor . İki Aracında 235/7515 ve 16 kullandığını düşünürsek arada bir fark oluşabilir ama 1 inch sadece yani 2.5 cm o da lastik çapı malum .

Biliyoruz ki burayı birçok arkadaş okuyor ve referans olarak alabiliyor . Bu sebeple özellikle araç karşılaştırmalarımızda çoook fark var yerine farklar şunlar şunlar şunlardır demek daha nesnel bir yaklaşım olacaktır . Bende açıkçası çok olan farkları merak ediyorum . Yalnız farktan kasıt egsoz borusu 2mm kenara kaymış crossmember 4 mm öne gelmiş gibi detaya girersek bir yıl içinde bile çıkan araçlarda farklılıklar bulabiliriz .

Yalnız gerek siz gerek ilmeği okyanlarca yanlış anlaşılmak istemem . Kimseyle bilgi yarıştırmak gibi bir yaklaşımım hayatımın hiçbir durumunda olmamıştır . Bu tarzdanda hiç hazzetmem . Sadece Gezenbilirin güzel ortamından yararlanarak daha fazla bilgi edinmektir aracım . Zira , doğru bildiklerimi söyler , yanlış bildiklerimin doğrusunu gösteren olursa teşekkür eder , zevkle doğrusunu öğrenirim .

Saygılar , selamlar ...

Barış hocam;
valla manuel falan doğru diyorsun. dedim ya biz de aynı şeyleri biliyorduk, fark olarak, ama bir arkadaşımıza aldık 94 model, biz de de 96 var 2 tane. lastik yüzünden en son çamurlukların yatay uzunlarını bile ölçtük alaksı yok araçların, yan yana koyun inanamıycaksınız. hatta şimdi ismini vermiyim başka bir şehirde bir arkadaşımızın 95 zj sini gördüm 2'' lift vardı arabasında. ya bu araba niye alçak görünüyor vs dedim, yok yok benim ki kendi aracım ya psikolojik olarak bana öle geliyordur dedim. ama öl diil, fark ddiğim gibi sadece yükseklik te kalmıyo. yani şöle bi açıklaması yok araç alçalmıştır, orjinal diildir vs vs. yan yana getirin alın elinize metreyi inanamıycaksınız.
bende özellikjle insanlar okuyo o nedenle yazdım zaten.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,063
Kayıtlı Üye Sayımız
166,963
Kaydolan Son Üyemiz
davidavov

Çevrimiçi üyeler