Güneş Gözlüğü Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AYDURAN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 78,024

AYDURAN

Zirve
Yer
İstanbul / Maltepe
Evet arkadaşlar güneş gözlüğü sezonu geldi...

Dökün bakalım eteklerinizdeki taşları...

Nasıl bir güneş gözlüğü almak lazım?

Güneş gözlüğü alırken nelere dikkat etmek lazım?

Hangi marka ve modelleri tavsiye edersiniz?

Kullandığınız vede memnun olduğunuz marka ve modeller hangileri?

Hangi marka ve modellerden uzak durmak lazım?

Bu ve benzeri sorulara cevap niteliğinde bildiklerinizi paylaşırsanız hepimiz için faydalı bir konu daha oluşturmuş oluruz...

Erkek - Bayan - Unisex falan farketmez...

Resim ve detaylı bilgiler verebilirsek çok daha güzel olur...

Bu paylaşım için şimdiden hepinize teşekkür ediyorum...

Ynt: Güneş Gözlüğü Tavsiyesi

İşin özü Oakley'dir ama benim koca kafaya göre bir modeli olmadığından mecburen Rayban'la uzun yol otobüs şoförü ile Cobra'daki Sylvester Stallone arasında bir profil çiziyorum :D

Ben Oakley düşünüyorum aslında...Özelliklede bluetooth kulaklıklı olanları araç kullanırken çok işe yarar diye düşünüyorum...Motorola V3 telefon kullanıyorum ve bu markada ''Motorola Oakley'' adı altında satılıyor...Gerçi sadece motorola değil tüm marka cep telefonlarına uyumlu olduğunu söylüyorlar...

oakleyercan1.jpg

Ama bunu sadece araç kullanırken takmak lazım...Bunun dışında farklı bir model daha şart aslında...Normal Oakley'leri bilmiyorum...Gerçi bunlarda kulaklığı çıkarınca normal güneş gözlüğü olanlarıda var ama...(sanırım aşağıdaki gözlükte kulaklık çıkarılabiliyor)

4620210_0.jpg

3921017_2.jpg

Nette çok sayıda var...Örnek;
http://www.gittigidiyor.com/php/urun.php?id=4284558

Oakley hakkında fikir edinebileceğiniz birkaç site;

http://www.mtbtr.com/haber/haber.asp?kayitno=390

http://www.2teker.com/tr/article.asp?ID=214

http://www.egoaktif.com/tr/article.asp?ID=423

http://www.gayeoptik.com.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=39&Itemid=2

http://www.kackarbisiklet.com/tr/search.asp?word=oakley

Çok bombeli olmasın gözü yorar ve baş ağrısı yapar, yeşil renkli camlar güneş ışınlarını tam kırar bilginize ;)

Yüzünüz kare ya da kareye yakınsa; kavisli çerçeveler sizin için en uygun olanlardır.

Uzun bir yüze sahipseniz; çerçeveleriniz yüzünüzü kaplamalıdır. Böylece gözlük yüzünüzü ikiye ayırdığı için normalden daha uzun görünmesini engelleyecektir.

Yüzünüz yuvarlak ise; Düz ya da açılı çerçeveleri tercih etmenizi tavsiye ederiz.

Üçgen bir yüze sahipseniz; çerçevelerinizin çizgilerinin düşey olmasına dikkat etmelisiniz.

Yüzünüz oval ise; Çerçeveleriniz mutlaka yüz büyüklüğüne orantılı olmalıdır.

İnsan gözü 400 nm ile 700 nm arasında dalga boylarına sahip ışıkları görür. Dalga boyu küçüldükçe mavimsi, dalga boyu büyüdükçe kırmızımsı renkler görülür. 700 nm'nin üzerinde infrared, 400 nm altında ise ultraviole(UV) yani morötesi radyasyon başlar. UV radyasyon güneş ışınlarının % 5'ini oluşturmasına rağmen çok tehlikelidir.

Diğer taraftan UV ışınlarının çoğu atmosfer tarafından emilmektedir ve çok küçük dalga boyları yeryüzüne ulaşamamaktadır. Bulutlu havalarda emilim daha da artmaktadır. Yeryüzü güneşten gelen UV ışınlarının bir kısmını tekrar geri yansıtır. Toprak ve çimen % 1-5, su % 3-13 arası yansıtırken kar % 88'e kadar yansıma yapabilir. UV etkisi yükseklerde artar, zira filtre edilecek azalmaktadır. Dağcılarda tırmanma sırasında, güneşin sıcaklık etkisinin azalmasına rağmen güneş yanığı olma olasılığı daha fazladır. Dağa tırmananlar ve kar kayağı yapanlar UV radyasyona en fazla maruz kalanlardır.

Uzun süre güneşe maruz kalanlarda halk arasında et büyümesi diye bilinen pterjiyum veya pinguekula gelişebilir. Göz içi lensinin içindeki proteinlerin yapısını bozarak katarakt oluşumuna yol açabilir. Sinir tabakası üzerinde de esaslı tesirleri vardır.

UV ışınlarının tüm bu zararları göz önüne alındığında milyonlarca insanın bundan korunması gündeme gelmektedir.

UV' den korunmanın en kolay yolu tabiki kapalı alanlarda kalmaktır. Gün içinde açık ortamlarda bulunurken kullanılan özel camlı güneş gözlükleriyle göze gelen UV ışınlarından % 100 oranında korunabilmek mümkündür.

DSC00059.jpg

Bit pazarından çerçeve 20 lira, uygun bir optikçide nefis cam 80 lira. Hafif, görüş açısı mükemmel..

Artı karizma mükemmel bu gözlükler yakışıyor sana hocam.

Bu arada gözlükte kar oranları oldukça yüksek. Hatta bazen göz sağlığı laflarına sığınarak bayağı kazıklıyolar insanları. Belli standartlarının olması gerekli elbet. Lakin gözlüğü sadece bakarak veya elinize alıp inceleyerek camlarının kalitesini anlamanız pek mümkün değil. O zaman gözlük satın alırken belli marka ve garanti belgesini istemeniz gerekli olacak herhalde.

Teknik bilgileri zaten arkadaşım uzun uzun anlatmış. Elinize sağlık...

Evet Erkan hocam, sağolsun queensland arkadaş çok güzel bilgiler vermiş ama yinede sizin söyleyeceklerinizde çok önemli bizler için...Nede olsa sonuçta göz doktorusunuz ve hepimizden çok fazla bilgilisiniz bu konuda...

Ayrıca size özel bir soru sormak istiyorum hocam...Benim gözüm güneş konusunda normal bir insana göre çok daha fazla hassas...Doktorlar yazın sürekli güneş gözlüğü takmamı söylüyorlar...Hatta çok eskiden numaralı gözlük vermişlerdi ve o zamanda doktor ''gözlerin güneşe karşı çok hassas, o nedenle colormatic veriyorum'' demişti...Ben hiç sevmiyorum güneş gözlüğü takmayı ama yazın güneş beni çok rahatsız ediyor...Normalde insanlar sadece güneşe bakamazken, ben çoğu zaman aşırı güneşli ortamlarda etrafada bakamıyorum :D Ancak gözlerimi kısarak bakabiliyorum ama fazla kalınca güneşte gözlerimde kızarıklık oluşuyor...Yani tek çözüm sürekli güneş gözlüğü takmak böyle havalarda...Siz benim bu göz durumumla vede kullanmam gereken gözlükle ilgili neler tavsiye edersiniz?

Teşekkürler...

Aslında işler biraz karışık. Neden derseniz bazı bilim adamlarıda güneş gözlügü takmanın sanılanın aksine çokta yararlı olmadıgını söylüyorlar. Mesela koyu camın arkasında göz, korunma mekanizmalarını bir kenara bırakıyor ve göz bebeği ışıkta daralması gerekirken genişliyor ve daha çok ışığın göze girmesine izin veriyor. Sonuçta gözün kendisine daha az ışık geliyor ama gelenin çok daha fazlasının göze girmesine izin veriyor . Ayrıca insanlar gözlükle kendilerini daha fazla güvende hissedip daha fazla güneşte kalmaktan kaçınmıyorlar. Ancak göz içine olması gerekenden belki daha fazla ışık giriyor ama göz yüzeyine ve kapaklara daha az ışık geldiğinden kişi kendisini daha rahatlamış hissediyor. Mesela daha az kızarıklık oluyor ve allerjinin azmasını engelliyor. Bu nedenlerde bizde öneriyoruz. Fakat bu anlatılanlardan güneş gözlüğü takmanın zararlı olduğu sonucu çıkarmak anlamsız.

Sonuçta güneşte uzun süre kalmak mutlak zararlı. Mesela kumsalda uzun süre güneş ışığına maruz kalan insanların gözlerinin karanlık adaptasyonları, sonraki iki gün boyunca kendine gelememektedir. Yüksek düzeyde her türlü ışık göze zarar verir. Ameliyat sırasında ameliyat mikroskobunun ışığının dahi uzun süre göze gelmesini istemeyiz ve bazen kısa beklemelerde ışığı kapar veya gözü örteriz.

Hemen hemen bütün koyu renkli camlar göze gelen uv radyasyonun çoğunu emer. Ama uv yi en fazla emen camlar heralde en makbulleridir??? (Hangileridir derseniz klasik bir bilgiye rastlamadım ama firmalar bir sürü uv filtrelerden bahsetmektedir). Polaroid camlarda yatay plandan yansıyan ışığı (yoldan denizden gelen gibi) geçirmeyerek gözün kamaşmasını (glare sensitivity) azaltırlar yalnızca bu kadar.

İşin özü herhalde çok fazla güneşte veya parlak alanlarda (kar gibi) durmamak. Lakin çok iyi bir güneş gözlüğüm var diyerekte gereksiz ışığa maruz kalmamak gerekir.

Teşekkür ederim Erkan hocam bu güzel ve faydalı bilgiler için...

Sonuçta anladığım;

1.Güneşte mümkün olduğunca (veya kar gibi parlak alanlarda) az kalmalıyız...

2.Bu tür durumlarda Güneş gözlüğü kullanmalıyız. Güneş gözlüğünde koyu renkli cam ve en önemlisi uv ışınlarını emen bir cam tercih etmeliyiz...

Sanırım bunlara dikkat eder, güneşli veya parlak ortamlarda fazla kalmazsak sonuçta güneş gözlüğü kullanımınıda asgariye indireceğimiz için gözde savunma mekanızmasını fazla azaltmamış olur...

Güneş Gözlüğü Alacaklara Tavsiyeler

Güneş gözlüğü'nün, yaz mevsiminde gözleri zararlı ışınlara karşı koruduğu bilinen bir gerçek. Ancak, işportadan alınan gözlükler, gözlere faydadan çok zarar veriyor.

Güneş gözlüğü'nün aksesuar olmaktan çok, göz sağlığı için gerekli bir araç olarak kabul edilmesi ve sağlık malzemesi olarak kullanılması gerektiği hatırlatılıyor. Sadece gözü fazla ışıktan korumak veya şık görünmek için güneş gözlüğü kullanmanın son derece yanlış ve tehlikeli olduğuna dikkat çekilirken, gözlüğün biçimi, materyali ve aksesuarlarının da önemli olduğu bildiriliyor.

Uzmanlar, orijinal polaroid güneş gözlüklerinin en önemli özelliğinin çok iyi görüş sağlamaları olduğunu vurgularken, polaroid polarizasyon filtresinin, zararlı UV (mor ötesi) ışınlara karşı yüzde 100 koruma sağladığını, ayrıca parlak yüzeylerde oluşan rahatsız edici parlama ve yansımaları da yüzde 99 oranında ortadan kaldırdığını belirtiyor.

Uzmanlar, yeni bir güneş gözlüğü satın almak isteyenlere şu tavsiyelerde bulunuyor:

-Öncellikle, gözlüğü taktığınızda gözünüz bulanmamalı. Eğer bulanıyorsa camın kalitesiz olduğu kesindir.

- Cam rengi her yerinde aynı olmalıdır. Bazı yerleri koyu, bazı yerleri açıksa, o gözlüğü satın almayın. Bir rengin en koyusundan açığına doğru giden renk spekturumu söz konusu ise durum değişir. Bu türü tercih ettiyseniz, cam renginin üstte koyu, altta açık olmasına dikkat edin.

- Güneş gözlüklerinin üzerinde, mor ötesi ışınları kestiğine dair bir tescilin olması gerekir. Sağlık Bakanlığı, tüm güneş gözlükleri için sertifika mecburiyeti getirmiştir. Satın alırken gözlüğün sertifikasını mutlaka isteyin.

- Numaralı gözlük kullananlar, güneş gözlüğü almadan önce mutlaka göz hekimlerine danışmalıdır. Uzmanlar, gözlük seçiminde yüz yapısına göre dikkat edilecek noktaları ise şöyle sıralıyor:

- Yüzünüz kare ya da kareye yakınsa, size kavisli çerçeveler yakışır.

- Uzun bir yüze sahipseniz, çerçeve yüzünüzde mümkün olduğunca geniş bir alan kaplamalıdır. Böylece gözlük yüzünüzü ikiye ayırdığı için, yüzünüzün normalden daha uzun görünmesini engeller.

- Yüzünüz yuvarlak ise düz ya da açılı çerçeveleri tercih edin.

- Üçgen bir yüze sahipseniz, çerçeve çizgilerinin düşey olmasına dikkat etmelisiniz.

- Yüzünüz oval ise, çerçeveleriniz mutlaka yüz büyüklüğüne orantılı olmalıdır. Uzmanla ayrıca, güneş gözlüğünü temizlemek için kağıt mendil yerine kuru ve pamuklu bir bez kullanılması gerektiğini ifade ederek, "Kağıt mendille gözlüğün camını ovuşturmak, kaplamasına zarar verebilir" diye uyarıyor.

www.mynet.com

Güneş Gözlüğü Alırken Dikkat!

Yaz ayları ülkemizde güneşle özdeşleşmiştir. Sağlığımız için sayısız faydası bulunan güneş ışınlarının cildimize verebileceği zararları biliyoruz, peki ya gözlerimize?

Güneşten kaynaklanan ultraviyole (UV) ışınları gözün mercek ve retinasına zarar vererek, çocukların ve erişkinlerin ilerideki yaşamlarında katarakt olmasına ve görmesini etkileyecek başka rahatsızlıklar yaşamasına neden olabilmektedir. Bu nedenle güneşe çıkarken baş ve gözlerin aşırı güneşten korunması çok önemlidir.

Hem çocuklar hem de erişkinler uzun süre güneşte kaldıkları her zaman, mutlaka güneş gözlüğü kullanmalıdırlar. Güneş gözlüğü kullanmaya başlamak için hiçbir yaş çok erken değildir.

Gözleri iyi bir şekilde koruması için güneş gözlüğünün UV ışınlarının en az %99'unu süzmesi gereklidir. İyi bir güneş gözlüğü pahalı olmak zorunda değildir, ancak mutlaka gözlük camlarının UV filtreleme özelliğinin olmasına dikkat edilmelidir.

Bu açıdan, yalnızca şu özelliklere sahip olduğundan emin olduğunuz güneş gözlüklerini tercih edilmelidir.

* Ultraviyole (UV) ışınlarını %99 oranında engelleyen

* 400 nm'ye kadar UV absorbe etme özelliği olan

* Avrupa standardı - EN 1836-1997

* Amerika standardı - ANSI Z80.3 ' 1996

* TS EN 1836: Kişisel Göz Koruması standartlarına uygun olan

Gözlük camının renginin koyu olması UV filtreleme kapasitesi ile ilişkili değildir. Güneş gözlükleri, renginin koyu olmasından değil, camlarına özel bir kimyasal madde eklenmesinden dolayı güneş ışınlarından korurlar. Benzer şekilde polarize camlar ve aynalı camların da, uygun şekilde üretilmiş ve etiketlendirilmiş olmadığı sürece, güneş koruyuculuğu yoktur.

Geniş camlı, yüze iyi oturan ve göze yakın yerleşen gözlükler en iyi korumayı sağlar. Yanları siperli gözlükler çevresel ışınlara karşı koruma da sağlar. Çocuklar için en uygun gözlükler, plastik kırılmaz cam ve çerçeveli gözlüklerdir. Numaralı gözlük ya da lens kullananların güneş gözlükleri de numaralı olmalıdır. Kontak lensler UV koruması sağlamaz, dolayısıyla kontak lens kullananlar da güneş gözlüğü takmalıdır.

Güneş gözlüğünün yanında, güneş kremleri ve siperlikli şapkalar gibi diğer koruyucu önlemlerin de alınması gereklidir.

10.00-15.00 arasındaki süre güneş ışınlarının en tehlikeli olduğu zamandır. Yüksek rakımlı yerler, plajlar, karla kaplı alanlar ve geniş su birikintileri ultraviyole ışınlarına maruz kalma derecesini önemli ölçüde artırır. Güneş gözlükleri gözleri direkt olarak güneşe bakmanın verebileceği ciddi zararlardan korumaz.

Güneş gözlüklerinin fiyatları da geniş bir yelpazeye dağılıyor. Çok ucuza gözlük bulunabileceği gibi mücevher fiyatına gözlükler de satılmakta. Gözlüğün kalitesini fiyatı belirlemiyor, önemli olan camlarının UV filtreli olup olmadığı, bunun için pahalı bir gözlük almak gerekmiyor ama sokak tezgahlarında satılan gözlüklerin hemen hiçbirinde bu özellik bulunmuyor.

www.saglik.tnn.net

Moda Gözlükler Gözlere Zararlı

Moda Gözlükler Gözlere Zararlı

Uzmanlar, binlerce gencin UV ışınlarına karşı çok az koruma sunan ya da hiçbir koruma sunmayan son moda güneş gözlükleri takarak görme yetilerini tehlikeye attığına dikkat çekiyor.

Optometristler Koleji’nin (College of Optometrists) yaptığı bir araştırma, gençlerin ve genç yetişkinlerin güneş gözlüğü seçerken yalnızca fiyat ve modeline göre karar verdiklerini ve güvenlik unsurunu hiç dikkate almadıklarını ortaya koydu.
Araştırma, yapılan ankete cevap verenlerin % 63’ünün güneş gözlüklerinin ne kadar koruma sunduğundansa, nasıl göründüklerinden ve fiyatlarının ne kadar olduğundan etkilendiklerini gösterdi. Bu oran, pek çoğu ünlünün magazin dergilerinde taktıkları marka ve tarzlarda güneş gözlüklerine imrenen 25 yaş altı grupta % 80’e kadar çıkıyor.

Anketi yanıtlayan 1500 kişi içinde her yedi kişiden birinin hiç güneş gözlüğü takmıyor olması da başka bir önemli konu. Her ne kadar yasal olarak satılan her güneş gözlüğü temel standartlara uymak zorundaysa da pahalı ve modaya uygun güneş gözlüklerinin bu standartlara uymayan taklitleri heryerde satılıyor.

Uzmanlar, kalitesiz güneş gözlüklerinden takmanın gözlere zarar verebileceğini ve ilerleyen yaşlarda görme kaybına yol açabilen katarakt riskini arttırabileceğini söylüyor.

Ultra-viyole ışınlarından korunmak için kaliteli güneş gözlükleri kullanılmadığı takdirde en çok risk altında olanlarsa açık renk gözlü insanlar.

GÖZLÜĞÜ TEST EDİN
Uzmanlar, tasarımcı marka güneş gözlüklerinin genelde kaliteli camlara sahip olduğunu ancak mağaza zincirlerinde satılan daha ucuz güneş gözlüklerinin de aynı derecede hatta kimi zaman daha da kaliteli camlara sahip olabildiğinin altını çiziyor. Ve güneş gözlüklerini almadan önce basit bir kalite testi öneriyorlar; güneş gözlüğünü kolunuz mesafesinde tutun ve hafifçe eğin. Bu mesafe dahilindeki bir nesneye odaklanın, gözlüğü bir aşağı bir yukarı oynatın ve özellikle de camların kenarlarında herhangi bir kayma olup olmadığına bakın. Eğer camlar kaliteliyse, herhangi bir kayma olmaması gerekiyor.

ÇOCUKLAR DA GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ TAKMALI
Optometristler Koleji’nin optometrik danışmanlarından Dr. Susan Blakeney, “genç insanları gözlerine bu kadar az dikkat etmeleri, bir insanın hayatı boyunca mağruz kaldığı UV ışınlarının % 80’inin 18 yaşından önce olduğu düşünüldüğünde daha da endişe verici. Uzun vadede oluşabilecek herhangi bir zararı en aza indirmek için çocukların güneş gözlüğü taktıklarından emin olmak işte bu yüzden özellikle önemli” dedi.[/color]

977.jpg

Spectron X5 (Polykarbonat) Lens
UV Koruması :%100
Işık Geçirgenliği :%12 Kategori:3
Lens genişliği :62 mm
Burun kısmı genişliği :19 mm
Sap uzunluğu :135 mm

çok rahat bi gözlük kullanıyorum ve tavsiye ederim... kılıf ve askı hediye ediyolar..

Gözü tamamen kuşatan yüksek bombeye sahip camlar, görüş açısını ve gözün korunmasını maksimum seviyeye taşır. Ancak bu şekilde üretilmiş camların geometrik yapıları, görüş bozukluklarına yol açar. Oakley'nin cam teknolojisi göz küresi ve cam kavisi arasında çok hassas bir uyum sağlayarak bütün kavis boyunca en uç noktalar da dahil % 100 görüş netliği sağlamaktadır. Oakley yekpare camlı spor gözlüklerinde de aynı başarıyı POLLARIC ELLIPSOID patentiyle yakalamıştır.
;)

mp3glasses.jpg

Efenim Dünya'da aldığı patentler ile göz sağlığını koruyan en iyi gözlük markası Oakley'dir ve akabinde Cébé gelir.
Bende 2 adet oakley bulunmaktadır Bunlar sırasıyla Oakley Minute 2.0 Black Iridium ve Twenty XX Blue modelleridir.
Bakınız alt fotoğraflar:
Oakley Minute 2.0 Black Iridium
fbd27979626ae92273682229a17c4006.jpg

Oakley Twenty XX Blue
twenty.silverice50.jpg

Minute modelinin en önemli özelliği iridium filitresi sayesinde UV A ve B ışınlarını tamamen yansıtıp gözü maksimum seviyede koruyor Twenty modelinde ise ışığı yansıtmayıp tam kırılmasını sağlayarak görüşü rahatlatıyor. Minute modeli şehir ve outdoor kullanım için maksimum performans sağlarken twenty de ise spor ve outdoor etkinlikleri için daha uygun bir gözlük.
Oakley'lerin en büyük özellikleri ise garanti belgeleri elinizde olduğu sürece ömür boyu firma garantisi altında..Kırılma çizilme dahil her şey...
Saplarındaki özel kauçuk madde sayesinde siz terledikçe gözlüğün teninize yapışıyor ve yüzünüzden kayıp düşmesi imkansız hale geliyor.
Cébé yi ise dağcılar daha çok kullanıyor ve tercih ediyor.
Kız arkadaşımın ve çok yakın bir dağcı arkadaşımın cébé leri var ve oldukça memnunlar.. Ama üzerilerindeki filitrelerin kalitesi her ne kadar çok yüksek olsa da ben bir oakley kullanıcısı olarak zorda kalmadıkça o gözlüğü kullanmam ;)
bu bir yerde Canon Nikon gibidir...Nikon'dan vazgeçmem gibi bir durum ;)

Oakley alacaksanız mutlaka İStiklal caddesi üzerindeki YKB Kültür Merkezi yanındaki Mısır Apartımanı'ndaki Oakley Ana Distiribütörü'ne uğrayıp tüm modelleri denemenizi tavsiye ederim.

Ben kullanıyorum ve tavsiye ederim. 8)

RAY BAN Model: RB3214 Rimless Aviator Color: Gunmetal w/Grey Mirror Polarized Lenses

detailRB3214-Rimless20Aviator.jpg

1saat önce burayı inceledim ve şipşak :smiley: Ha bügün ha yarın2. bir gözlük alıyım derken, varlığından bile haberdar olmadığım (bende şaştım)! Oakley nin klasik bir modelini aldım..
2 ay ne alıyım diye düşün...burayı incele 1 saatte al....teşekkürler :smiley:

Fotoraf-0023.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,063
Kayıtlı Üye Sayımız
166,963
Kaydolan Son Üyemiz
davidavov

Çevrimiçi üyeler