Hilux'a Alternatif Motor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ergin61 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,680

ergin61

Kamp I
Yer
istanbul-ataşehir
defenderin kullandığı (fabrikasyon) transitin puma model motoru 2.4 turbo dizel 100bg-120bg-130bg seçenekleri var sorunsuz bir motor ne diyorsunuz hilux de çalışırmı 10lt yaktığı söyleniyor 2.8 toyota motorunun 91 bg olduğu söyleniyor eğer olursa hilux ü tutamassın motorun sıfırı 9000tl çıkması 4000 tl 5000tl civarı yorumları bekliyorum bende transit var 100bg perfonmansı başarılı

Etiketler
Ynt: Hilux'a Alternatif Motor

dizellerde şun çok yakar 2500 cc bir motor transit yada toyota 270..300 krş aşagı yakmaz yapılacak masrafa degmez benim 91 toyotam benzinli 2300 cc diye geçiyor 95 hp lpg de 200.220 krş yakıyor diger aracım land cruser benzinli 4000 cc 500 ..600 krş yakıyor lpg taktırsam 275.310 krş düşer onun için büyük hacimli motorlarda aynı hacimli benzinlisine lpg takılınca daha az yakar ve işletim masrafı az olur şu an 1300cc 1500cc dizel küçük araçların dışındakiler pekte ekonamik degillerdir

Hasan abiye katılıyorum. hilüx ü almadan evvel bu aracların az yaktığını duyuyordum ama inanmıyordum. ne zamanki aldım kullandım az yaktığını gördüm. Şimdi gelelim performansa motorda ne kadar güç varsa o kadar yakıt var demektir. güç elde etmek istiyorsanız yakıt harcayakcaksınız. ve şunuda unutmayın taş yerinde ağırdır. hilüxe takmayı planladığınız motor transitteki kadar performanslı olmayacaktır. netice de harcayacağınız miktar az değil ben rakamlara 3 yıl gezerim hilüxle :D

çok emin olmamakla beraber 83.5 beygir olduğunu tahmin ediyorum. benim aracım 33*11.50*15 lastiklerle uzun yolda 190 şehir içide de 230 lira yakıyor. kaldıki enkonomik kullanım kurallarına da uymuyorum.

:smiley:)))))))evet
2.4 ü bilmiyorum ama 2.8 den gayet memnunum...Land Roverlar ford motoruyla uçuyorlar ama az yakmıyorlar. ben 2.8 düz dizel ile en iğrenç en kaçak mazotları kullanıyorum zaman zaman bana mısın demiyor. Opet kırsal motorinle uzun yolda 21-22 krş yakıyor, şehir içinde, arazide 26-27. eğer gözünüz alıyorsa sanayide geçirecek günleri ve performans vazgeçilmezse yapın tabi neden olmasın?

arkadaşlar selamlar sanırım hilux ün face up yapılmış modelini görmüşsünüzdür.bence çok hoşolmuş ve tabi bire aynı kasaya 3.0 motor koymuşlar ki bu yapılan en akıllıca işolmuş.bu motorun tork eğrisine bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız.ayrıca toyota aynı motoru güçlendirip 197 hp ve 430 nm torka çıkarıyorki bu aracı arazi canavarı haline getirir.saygılarımla

Araba orjinal motoru ile iyidir... Puma takmış birisi olarak, motordan şikayetçi değilim... ama maliyetine inanamazsınız... toyotaya toyota motoru...

Arkidişler,herkezin bildiği ve kesin olan bir konu var; Hiçbir araca başka aracın motorunu takmayacaksın,Salihin dediği laf tam bu konuya uygun bence;'Taş yerinde ağırdır'.Birde madolyonun öteki yüzü varki,TOYOTA gibi markanın(Dünyada üstüne yok)ve hilux gibi bir modeline, Ford veya başka bir motor koymak,bana göre hakarettir.

Yanlış anlamayın lafımı ama bu çok yakıyor az yakıyor muhabbeti,konuşulmaması gereken saçma sapan bir muhabbet.Aslan besliyeceksen,yediğine bakmıyacaksın.Az yakan araç istiyorsan bu tarz araçlara binmeyeceksin.Hepiniz hatırlar, kendini bilmez,sonradan görme,aptalın biri FERRARİ ye tüp taktırmaya kalkınca nasıl rezil etti bizi dünyaya.Bineceğiniz araç fantazi olur,kasası,motoru,öntakımı kısaca herşeyi farklı olabilir(buggy gibi),ama diğer türlü hangi marka olursa olsun hiçbir araca,farklı araç modifiyesi yapmıyacaksın.

Her marka ve modelin onlarca çeşit motor hacmi var(kendi içlerinde).Performansdan memnun deyilsen aracının,gideceksin büyük hacimli kendi orjinal farklı motor hacimli olanı takıcan.Çok mu yakıyor,ya binmiyeceksin,yada düşük hacimli kendi modelinden takacaksın.

Gelelim esas önemli bir konuya daha,eğer kullandığınız araç ve motoru dengeli deyilse,motor kasayı taşımak için extra güç harcayacaktır.Buda sizden büyük hacimli motora göre fazla yakmanızı veya aynı yakmanızı sağlayacak.Örnekleme yapılırsa,aynı kasa ve farkılı motor hacimlerinde olan araçlardan,

1,6 Vectra / 2,0 Vectra ile aynı yakar.

1,6 Suzukı Vitara / 2,0 v6 Vitarayla aynı yakar.

1,3 Toyota corolla / 1,6 Corolladan fazla yakar.

Bunlar tecrübe ve zaten mantıkla kanıtlanmıştır. Umarım faydalı bilgiler vermişimdir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,062
Kayıtlı Üye Sayımız
166,963
Kaydolan Son Üyemiz
davidavov

Çevrimiçi üyeler