Ynt: ihaleler hk.
şimdi bazı arkadaşlar kızacaklar ama ben aklımdan geçeni yine yazacağım.130 luk V8 1993 defender aracı aldığımda çok mutlu olmuştum.V 8 fazla yaksada bu motor güçlü ben buna lpg taktığım zaman kabul edilir derecede yakıt sarfiyatını yakalarım binerim zaten aslan besleyen yemini düşünmez demiştim ama gel gör ki öyle değilmiş geçen senenin fiyatıyla lpg de 25 litrenin altına hiç düşemedim biraz sert kullanım veya arazi şartları olunca inanın 35 litreye varan rakamları yaktı.Aracın yağ sızdırmasını hiç kesemedim ,asfalt yoldada çok uzattığım zaman 155 km ye kadar çıkabildim.Fakat en iyi tarafı 130 luk araç çok düzgün yolda gidişi ve inanılmaz viraj hakimiyetine sahipti .Her neyse bu aracı anlattığım sebeplerden dolayı satmak zorunda kaldım ve gidip 1972 model bir İnternational Travelall araç aldım aracın üzerine 2,9 tabir edilen ford motoru vardı bütün tabanı çürük ve göstergesinde hiç bir şey çalışmıyordu, aracın manifoltundan sonra eksoz borusu dahi yoktu.bu aracı aldığım gün yola çıktım ve yavaş yavaş evime getiriyordum ,bir ara şeytan dürttü ve düzlükte gaza bastım ve telefonla arkadan gelen arkadaşa ibreden sürate bakmasını söyledim inanın hiç bakımsız olarak 130 km ye kadar çıktığını arkadaşım telefonla söyledi aracın tabanını iş yapacak şekilde yaptırdım ve serpme bir boya atarak 1050 km yol yaptım.ortalama 90 km hızla arac 95 lt motorin yaktı.aracı aldığım fiyatı ve harcadığım parayı buraya yazmıyorum komik para ancak şöyle diyebilirim sitede ki bazı arkadaşların araçlarına boya için harcadıkları kadar bile değildir.Bütün parçalarını da hurdacılardan temin ederek aracı yavaş yavaş kendim topluyorum görselliğe değil işe önem veriyorum neticede bu beni 2.arabam.
Buradan neye varmak istediğimi de şöyle açıklayayım arz talep ilişkisinde bir çok arkadaşımızın merak ve istekleri kurnazlar tarafından suistimal ediliyor biraz talep geri düşse inanın bu uçuk rakamlar olmayacak hiç bir markayı kötülemek veya küçümsemek gibi amacım yok bir çok özelliği barındıran terrano araçların temiz olanları 15 16 gibi rakamlara bulunabiliyorken defenderin çıplak 90 modeline aynı paralar verilince haşat durumdaki 98 300 tdi de 30 lira paraya çıkıyor tabi ki