İlk Defa Bir 4x4 Alacak Kişiye Ne Önerirsiniz ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan emresafak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 95
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,639
Ynt: İlk Defa Bir 4x4 Alacak Kişiye Ne Önerirsiniz ?

"İlk Defa Bir 4x4 Alacak Kişiye Ne Önerirsiniz ?" diye sorulmuş. Ben de önerdiklerimi yazdım objektif olaraktan :smiley:

Etiketler

dronder' Alıntı:
yok yavuz bakkala gitmek için disco alacakmış ;D ;D ;D

yada işe gitmek için zj ;D ;D ;D

Aman disco falan almasın , paşa başa ZJ alsın hard-offroad yapar hemde ;D Disco Yumuşak araç. ;D

Yavuz Bey kızıyor ama ne yapalım bu bi hastalık. Hem ne demişler; doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar. ;D Peki, biraz da objektif olalım.

Öncelikle gözünüze gönlünüze hangi araç hoş geliyor, o aracı araştırın. Artıları eksileri nelerdir, sizin bütçenize uyuyor mu yada ilerde bütçenizi ne kadar zorlar buna bakın. Genelde bu iş zevk işidir. Kimi sarışından kimi esmerden hoşlanır. Haaa benim için aracı sevmem önemli değil bana iş görsün, atıyorum arazide iyi olsun veya bana masraf açmasın derseniz o başka tabi.

Araç muadiliniz hiçte az değil. Tabi bütçenizi de unutmamak lazım. Örneğin Lada olabilir. Kullanmadım ama pek şikayet edenide duymadım açıkcası. Yakıtı kendine göre biraz fazla. Parçası çok pahalı değil. Hemen hemen biçok usta dilinden anlar. Land da iyidir ama parçası bildiğim kadarıyla çok pahalı. Ama hasso arazi aracıdır. Land kullanan arkadaşlara bi danışın derim.
Jeep derseniz onu anlatmaya gerek yok, o bir efsane. CJ ler, arazide iyidir. Günlük kullanıma pek gelmez. Aracın temizliğine göre masrafları artar. İlerde heveslenip durmadan modifiyesini artırmak istersiniz ve bakarsınız ki yeni Jeep alsanız daha karlıydınız. Modifiyeye en açık araçtır. Bagaj problemi vardır. Birkez hastası oldun mu bitti, daha kurtulamazsın. Daha üst model bir jeep te düşünebilirisniz. Ama başta da dediğim gibi önce sevin.

Araç almadan önce arkadaşlarınızla gezin. değişik marka ve model araçları inceleyin. görün, dokunun, ve mümkünse basit de olsa hem yolda hem de arazide sürün. alıp da uzun süre satamayacağınız bir araç almaktansa, bir süre bekleyip içinize sineni alırsınız.

Madem böyle bir konu açılmış ben de ilk defa 4x4 alacağımdan araştırma yapıyorum konuya dahil olalım.Fazla bütçem yok.Land hastalığı ve Unimog virüsü var :smiley: neler önerirsiniz.
Bu arada arkadaşlar 13000-20000 şeklinde önermeler yapmışlar ama 20000 e arabayı alınca olay bitmiyorki.O aracı yürütebilecekmisin? Benzinine vergisine yetişebilecek misin ? Bunlar hep soru işareti

yasarergun' Alıntı:
lada ile başlamıştım verdiğim paraya göre çok yetenekli bir araç suzuki ile devam ediyorum ilerde bir G serisi mercedes ile bu fasılı kapatırım sanırım :smiley:
G serisi mercedes almaktansa defender almak daha mantıklıdır çünk aralarında pek fazla bir fark yoktur tamamen defenderden kopya edilerek yapılmiş

Volk' Alıntı:
Madem böyle bir konu açılmış ben de ilk defa 4x4 alacağımdan araştırma yapıyorum konuya dahil olalım.Fazla bütçem yok.Land hastalığı ve Unimog virüsü var :smiley: neler önerirsiniz.
Bu arada arkadaşlar 13000-20000 şeklinde önermeler yapmışlar ama 20000 e arabayı alınca olay bitmiyorki.O aracı yürütebilecekmisin? Benzinine vergisine yetişebilecek misin ? Bunlar hep soru işareti

Volkan avantarında öndeki MKG nin aracı, arkadan vinçleyen minikte benimki ;D

Ve Volkan beyin avatarının altındaki yazı her şeyi açıklıyor. Arkadaşımız ah lara gelmiş, üzüldüm ;D

yunus bager' Alıntı:
G serisi mercedes almaktansa defender almak daha mantıklıdır çünk aralarında pek fazla bir fark yoktur tamamen defenderden kopya edilerek yapılmiş

G' yi de defenderle bir tutmak ancak bu foruma nasip olabilir.
Unimogu da discodan üretmişler zaten.

mogzilla' Alıntı:
G' yi de defenderle bir tutmak ancak bu foruma nasip olabilir.
Unimogu da discodan üretmişler zaten.
ben bir tutmadım tamamen kopyasıdır dedim gözler yalan soylemez motoru bırazdaha iyi arka gergi kolları öndekilerle aynı yani daha iyi
iç dizayn tamammen aynı bukadar kızmaya gerek yok lant babamın oglu mercedeste amcamın oglu degil bukadar

Kızdığımı nereden çıkarıyorsunuz ?
Beni tanıyormusunuz ? Hiç gördünüz mü ?
Sadece hiç alakasız bu iki markayı hangi teknik bilgilere dayanarak bir araya getirmenize şaşırdım o kadar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,087
Kayıtlı Üye Sayımız
166,999
Kaydolan Son Üyemiz
Hüseyin Erbilek

Çevrimiçi üyeler