Ynt: İstanbul - Avusturya, Salzburg Araç İle Yolculuk
Oncelikle yabanci dil bilmemenizin cok buyuk bir sorun olacagini zannetmiyorum. Zaten bir cok yabanci ulkeye gittiginizde siz dil bilseniz bile eger o ulkenin dili degilse sokaktaki halk genelde bilmiyor ve tarzanca anlasiyorsunuz.
Tek sofor zor olmaz fakat bu mesefayi ne kadar gunde almak istediginize bagli. Dura kalka geceleri otel konaklamali olarak giderseniz sorun olmayacagini dusunuyorum.
Gemi yolu uzatmaz eger gormek istediginiz yerler Italya'da ise isinizi kolaylastirir. Eger gormek istediginiz yer Buda-Peste ise o zaman gemi ile gitmeniz ise yaramaz. Bu bakimdan gormek istediginiz ulke ve sehirler listersi verirseniz daha kolay yardim ederiz.
Aracla gitmek keyiflidir. Siz ve esinizin zaman sikintisi yoksa gidebilirsiniz (calisma - izin durumu) fakat masraflari mutlaka goz onune alin. Ornegin arac ile cikarken sizlere gerecek olan vize masraflari, aracin yesil sigortasi, uluslar arasi ehliyet, yol uzerinde kalinacak oteller yada kampingler, gemi ile gitmeye karar verirseniz feribot bileti, benzin masrafalari ve gida giderleri benim ilk etapta aklima gelenler.