İstanbul'da Görülesi Yerler Konusunda Tavsiyeleriniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,188

yugun

YÜCEL GÜNDÜZ
Yer
Ankara
Web
www.pirikamp.com
Şubat tatilinde kısa bir İstanbul gezisi planlıyoruz.
Arabayla ya da Deniz otobüsüyle geleceğiz. Her iki koşulda da şehri yaya olarak gezeceğiz ve toplu ulaşımı kullanacağız.
Biliyorum ki forumda pek çok İstanbul'lu ve bu şehri iyi bilen dostlarımız var. Bu bağlamda mutlaka görülesi yerler konusunda tavsiye istiyoruz.
Şu anki planımız:
1.Gün
Ümreniye-Çamlıca yakın çevre
2.Gün
Bostancı-Maltepe yakın çevre
3.Gün
Eminönü-Mısır çarşısı-Demiryolu müzesi-Babı-ı ali-Arkeoloji müzesi-Topkapı sarayı-Aya Sofya ve Aya İrini- Sultanahmet camii ve Mozaik Müzesi-İstanbul Üniversitesi
4.Gün
Karaköy-Galata Evi-Galata Kulesi-Tünel Meydanı-İstiklal caddesi-Taksim-Askeri Tarih Müzesi-Beşiktaş-Denizcilik Müzesi-Dolmabahçe Sarayı-Çırağan Sarayı-Ortaköy
5.Gün
Kadıköy-Fenerbahçe stadı Oyuncak Müzesi-Vapurla Eminönü Rahmi Koç Müzesi ve Miniatürk

Bizim planımız bu şekilde, Bu güzergahlar veya yakınında mutlaka görün, Mutlaka yiyin-için gibi tavsiyelerinizi bekliyoruz.
Bunun yanında bir de şu soru var: 3. 4. 5. gün gezilerini Bostancı'dan hareketle mi yapalım? Yoksa Ümraniye Çamlıca'dan hareketle mi? Hangisi pratik olur? Toplu ulaşım bakımından? Şehri iyi bilen dostlardan tavsiyelerini bekliyoruz.
Selamlar,

Etiketler
Ynt: İstanbul'da Görülesi Yerler Konusunda Tavsiyeleriniz?

Yücel bey K.Çamlıca'da oturuyorum.
K.Çamlıca ve B.Çamlıca'da Belediyenin işlettiği Restoran ve Kafeler var karlı İstanbul manzarasını en iyi izleyebileceğiniz yerlerdir.
3. gün için Üsküdar'dan vapurla Eminönü'ne ulaşım kolay olur. Süleymaniye camini listenize eklemenizi tavsiye ederim.
4. gün için Kadıköy'den Karaköy'e vapurla geçmenizi tavsiye ederim.
5. gün için Kadıköy ve Haliç gezisini tamamlayabilirmisiniz bilemem ancak MiniaTürk'den sonra oldukça yakındaki Pier Loti'ye
gitmenizi öneririm. İyi geziler.
Levent

Koc Muzesi'ne 1 gun ayirin ve kesinlikle ihmal etmeyin. Geri kalan yerleri yazmissiniz ama bence uumraniye ve Camlica ile Bostanci ve Maltepe'yi sona birakin. Eger vaktiniz kalmazsa onlari gormekten feragat edersiniz. Diger yerler bence daha oncelikli. Ozellikle tarihi yarimada. Sevgiler. INsel

Not. Oyuncak Muzesi de cok guzel bu arada.

İnsel Bey,
Teşekkürler önerileriniz için. Bostancı ve Kısıklıya ayrdığımız günlerde akrabalarımızla beraber olacağız, bir iki saat fırsat bulursak yakın çevreyi gezeriz. Aslında bu kısım diğer kısımdan daha önemli bizim için, Çünkü senelerdir gidemedik. Bostancı'daki amcamlara Didim'delerken uğradık, ama Ümraniye'deki dayımlara evlendiğimizden beri hiç gidemedik. Bu yüzden bu kısım çok daha önemli, diğerleri elbet bir gün fırsat bulunup yine gezilir, Ben aslında Tarihi Yarımada'yı -öğrenciyken- gezdim, gördüm. Ama eşim görmedi. Onun için istiyorum. Tabii tekrar tekrar gezilse de her seferinde farklı bir lezzet alınabilecek bir yer Tarihi Yarımada. Benim biraz da mesleğim ve hobilerim gereği en çok ilgimi çeken gezmediğim yerlerse Miniaturk, Oyuncak Müzesi ve tabii ki RKM
Programın bu sıkışıklığında ve İstanbul'da hava şartları düzelmezse ne kadarını gezebiliriz onu da hiç bilmiyorum.
Ama sizlere şunu sormam gerekir. Her şehirde bir yer vardır ki oraya gittiğinizde her yere araç bulursunuz. İstanbulda sanırım bu yok. Ama varsa neresidir?
Selamlar,

Akraba dışında ümraniye, maltepe civarında pek fazla bir şey bulamazsınız Ikea filan merak etmiyorsanız. FB stadını boş verin, Taksim'den Kabataşa yürürken daha iyisi var :smiley:
Çamlıca, Küçük veya Büyük çok da farketmiyor, karlı havalarda güzel oluyor. Bu arada Rahmi Koç müzesine vapurla gidebilirsiniz , nerden gidiler bakmak gerekir. Orası sanırım tam size göre.

Sn bartek. Teşekkürler,
Vapurları araştıracağım nereden kaçta kalkıyor. İzmir'de ve Bursada da bulunan merket sinema gibi şeylerle ilgim yok. Bir tek bir gün daha olursa bauhouse'u gezmeyi isterim.
Selamlar,

Yüklü bir program yapmışsınız.

Daha önce gezmediyseniz, bazı müze gezilerini bir güne sığdırmanız zor.
İstanbulun yakaları arasında vapurları tercih edin. İstanbul'un keyfi vapurla çıkar. Halic'in içine kadargiden vapurlar Üsküdardan kalkıyor. Aralarda da binebilirsiniz. Miniatürk güzel bir açık hava mekanı yarım gün alır, Koç müzesi nerdeyse bir gününüzü alır. Birkaç yüz metre ilerideki eski galata köprüsünden Eyüp'e yürüyebilirsiniz. Eyüp'ün tarihi bölgesini dolaşıp teleferik ile Pierre Loti'ye gidebilirsiniz. Dönüş yine haliç vapuruyla.
Yine Karaköy'e, Eminönü'ye vapurla gidin.

http://www.ido.com.tr/index.cfm?page=SubPage&kapsam=224&textid=2260&ln=TR

Bostancı'dan Haydarpaşa'ya trenle gidin. Tarihi Haydarpaşa gar'ını şöyle bir gezin. Haydarpaşa'dan Karaköy'e vapurla geçin. Buradan dilerseniz tünel'den beyoğluna doğru çın biraz dolaşıp yürüyerek aşağı inin Galata'ya ulaşın. Tünel galata rotası yerine hava güzelse, galata köprüsünden Eminönüne doğru yürüyün. Balık tutanlar ilginç görüntü oluştururlar. Köprü altında balık ekmek yiyin.

büyükadayı kesinlikle görmenizi öneririm. bisikletle yapılacak ada turu emin olun hersey değer.

fsirin rumuzlu arkadaş profilineki araç ynılmıyorsam kia pregio bende düşünüyorumda tasarımları araştırıyorum senin araban nasıl tasarladın içinde neler değiştirdin hariçten ne uyguladım bilmek isterdim doğrusu sence mahsuru yoksa en azından fikiir edinirdim. ;D

Sayın "yaylacım",

Aslında bu soru için burası uygun değil ama aradığınız adresi ben size vereyim: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=25953.0

Cavid Sezen

eyvallah cavid abey bilgilerine ;)

Merhaba arkadaşlar.Bolu yedigöller ile ilgili bilgisi olan varsa lütfen bilgi versin.Yolu nasıl. Stabilizemi. Rampamı. Karavan rahat çıkarmı. Konaklama nasıl. fiatlar nerelerde.Çok memnun olacağım. Teşekkürler.

YDENİZ' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar.Bolu yedigöller ile ilgili bilgisi olan varsa lütfen bilgi versin.Yolu nasıl. Stabilizemi. Rampamı. Karavan rahat çıkarmı. Konaklama nasıl. fiatlar nerelerde.Çok memnun olacağım. Teşekkürler.
Aşağıdaki linke tıklayarak bilgi alabilirsiniz.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=63616.0

Konu güncel,
İstanbul'lu arkadaşlardan önerilerini bekliyoruz, Daha önce yapmak isteyip, düşünce aşamasında kalan bu Geziyi 2011 yazında yapacağımız
"Çekme Karavanla Çepeçevre Marmara" turuna dahil ettik.
Karavanımızı güvenle bırakıp şehr-i İstanbul'u gezeceğimiz kamp yeri önerilerinizi de bekliyoruz.

DÜN SARAYBURNUNDAYDIM.ORADA KARAVAN NAMINA BİRŞEY YOK.OTOPARKÇILARLA GÖRÜŞTÜM.BAZEN KARAVANLAR GELİYOR DEDİ AMA ORANIN KONUMU HİÇ İÇ AÇICI DEĞİL. DENİZ TARAFINI SAMSUN GEMİSİ VE DİĞER ŞEHİR HATLARI VAPURLARI KAPATMIŞ. BİR TARAFDA DAĞ GİBİ KUM YIĞILI. ANCAK CANKURTARANDA KAMP YERİ VAR DEDİLER. WC VE ELEKTRİK VARMIŞ. ORAYI BİLMİYORUM. BİLEN VARSA YAZARSA AYDINLANIRIZ.SELAMLAR.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.