İtiraf...!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan beatrix Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 602
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 55,923

Etiketler
Ynt: İtiraf...!

Bilemiyorum, eğer işin rastlayıp rastlamamakla ilgili olduğunu düşünüyorsanız, ben söyleyecek söz bulamıyorum..

Önceki mesajımda da dediğim gibi, karşılaştırdığınız araç kadar modifiyeli bir Def90 ve aracın hakkını verecek bir sürücüyle videodaki yerden geçilemeyeceğini düşünüyorsanız şaşıyorum size. Sizin etrafınızda LR sini toplayıp da aynı yerden geçen birine rastlamamış olmanızı bahane ederek bence LR lere çamur atıyorsunuz. İşin maddiyata, modifikasyonlar için hayal gücüne ve sürücüye baktığına inanıyorum, araca değil.

ozcour kardeşim sende haklısın aslında;bizler burada bir konu hakkında duygu,düşünce, ve önerilerimizi belirtiyoruz ve kimseye dayatmada veya ısrarda bulunmuyoruz(öyle bir hakkımız da yok zaten)herkes kendi görüşünü belirtmekte özgürdür.Ben jeepile Ld arasında seçenek yapmış olsam Ld derim ama iki araçta hoşuma gidiyor,herkes kendi kullanış amacına göre araç seçiminde bulunuyor

Benim ne lr ne de jeep aracım var.. sadece arkasına ne bulursam doldurabilecegim bi 4 ceker kamyonetim var. Tek bildigim dagda bayırda iyi gidiyor.. o kadar.
Ama bolgemdeki gezi grubumdan uzaklasma sebebim, bu baslık altında donen konu ile aynı idi...
- ben seni cektim, sen beni
- sen kalırsın, ben cıkarım
- hangi renk halatla cekeyim
- orda kalırsın
- burda kalırsın..

benim bu hobideki tek amacım gezip gormek... Arac LR yada Jeep ya da mitsubishi.. sadece amaca hizmet eden arac..

Ergun Bey de samimice yarattıgı konu baslıgına artık yazmadıgına gore, bu konu baska yerlere gitmis artık, kanımca..

beatrix' Alıntı:
Ok....! bir itiraf...; tüm safari belgesellerinde Land vardir....
Jeep ordu sartlarindan gelme >>> Land Afrika`sartlarindan gelme....
Kırmada dökmede CJ
Lüksünüde eklediğinde ZJ
Ama durum çoook ama çoook uzun yol olunca, dünyanın her yerindeki zorlu şartlara uyum sağlayacak yegane araç Defender' dir.
"sapkami önüme koyar saygi duyarim "
Kulvarlar farkli >>> tüm mesele burda....!
Neden elma ile armutu devamli karsilastirir dururuzki:?

Bende size çekim, merak etmeyin!

http://vid442.photobucket.com/albums/qq149/eeg52/18012009063.flv

http://vid442.photobucket.com/albums/qq149/eeg52/18012009064.flv

http://vid442.photobucket.com/albums/qq149/eeg52/18012009065.flv

http://vid442.photobucket.com/albums/qq149/eeg52/18012009066.flv

Jyrays' Alıntı:
hadi gel, bakalım?

Nereye çağırıyorsun bir şeyler yarıştırır gibi?

Ben aracımı seninkiyle kıyaslamıyorum ki, iş "maddiyata, hayal gücüne ve sürücüye" bakıyor diyorum, yazdıklarım anlaşılmamış 3 mesajımda da aynı şeyi ifade ediyorum, elbet seninkiyle kapışacak düzeyde bir LR de bulursun Toyota da vs..

gel bakalım diyerek niye polemik yaratmaya çalışıyorsun, neyi kanıtlamaya çalışıyorsun

Arkadaslar at sahibinin altinda kisnermis beceriksiz bi surucuye ne verirsen ver Yapacagi bellidir Niye bu kadar tartisiyosunuz anlamiyorum Saniyorum bende bi gariplik var Bu muhabbeti yine uzulerek okudum .........Halbuki cok guzel bi ortam cok guzel insanlar var Degerli bilgi paylasimi var , guzel dostluklar kuruluyor ..vs vs Ben kendi adima bunlari kacirmak istemeyenlerdenim Hic tanimadigim insanlarin gezilerini araclarini muhabbetlerini buyuk bi zevkle okuyorum ve cok mutlu oluyorum Sizlerinde mutlu oldugunuzu saniyorum ama bazen unutuldugunu dusunup bi hatirlatma yapmak istedim Sevgiyle kalin....

ufukozkan' Alıntı:
Arkadaslar at sahibinin altinda kisnermis beceriksiz bi surucuye ne verirsen ver Yapacagi bellidir Niye bu kadar tartisiyosunuz anlamiyorum Saniyorum bende bi gariplik var Bu muhabbeti yine uzulerek okudum .........Halbuki cok guzel bi ortam cok guzel insanlar var Degerli bilgi paylasimi var , guzel dostluklar kuruluyor ..vs vs Ben kendi adima bunlari kacirmak istemeyenlerdenim Hic tanimadigim insanlarin gezilerini araclarini muhabbetlerini buyuk bi zevkle okuyorum ve cok mutlu oluyorum Sizlerinde mutlu oldugunuzu saniyorum ama bazen unutuldugunu dusunup bi hatirlatma yapmak istedim Sevgiyle kalin....

Yok Ufuk abi sen olayı yanlış anlamışsın, aracını kırıp dökmezsen, sanayiye abone olmazsan adamdan saymazlar, diferansiyeli dağıtmak marifettir, eve çekiciyle dönmek marifettir, gezip görmek hoşça vakit geçirmek off-road cunun kitabında yazmaz. Marifetmiş gibi sana sorarlar kaç taklan var diye.

Birde landroverle yol yapmamış, ön yargıyla sadece direksiyonuna 3 dakika oturup yorum yapması çok muteberdir, Tepeden tırnağa 3-5 araba parası harcayarak modifiye ettiği aracını senin standard defenderinle kıyaslar, onun üstüne yorum yapar. 5.2 litre ile 2.5 litre ve 2 kat ağırlıktaki 1/4 güçte bir aracın yokuş performansının tartışır. Üretilen tüm landroverler in (Defender değil tüm modeller) %75 i nin hala trafiğe neden kayıtlı olduğunu anlamaz. Yolda giderken karşı şeritten gelen hiç tanımadığın yerli yada yabancı defender sürücüsüyle neden selamlaştığını hiç anlayamaz. Avrupadan gelip afrika yada asyaya geçen LR sahibi ailelerle nerdede tanışıp neden onları karşılayıp ağırladığını ve uğurladığını anlayamaz. Örneğin onca siyasi gerilime rağmen Yunanistan a LR in ile gittiğinde Oradaki LRO ların seni neden kardeşçe karşılayıp ağırladığını anlamaz. Gittiğin her ilde mutlaka bir LRO ın seni bulup ağırlamak için elinden geleni yapmasını anlamaz. otobanda benzinin bitse en fazla 1 saat içinde , 20 ltr lik benzin bidonuyla LR kardeşin yanındadır, bunu hiç düşünmez. 500 km lik yolu 15 saatte alırsın çünkü her ilde biri seni karşılar ve uğurlar, belki yol uzun sürer ama vardığında yüzünde mutlu bir tebessüm vardır. Bir kardeşin onbinlerce km lik dünyanın öteki ucuna bir yolculuğa çıkar, dönene kadar adım adım nerde olduğundan tüm kardeşlerin haberi vardır. Kısacası direksiyona 5 dakika oturup elin neden direksiyonla cam arasına sıkışıyor diye düşünmekten daha öte bir duygudur LR sahibi olmak.

Selamlar

Jyrays' Alıntı:
Bende size çekim, merak etmeyin!

http://vid442.photobucket.com/albums/qq149/eeg52/18012009063.flv

http://vid442.photobucket.com/albums/qq149/eeg52/18012009064.flv

http://vid442.photobucket.com/albums/qq149/eeg52/18012009065.flv

http://vid442.photobucket.com/albums/qq149/eeg52/18012009066.flv

Şimdi bu videolar karşısında başka bir itiraf yapmama gerek kalmamış...:smiley:

semuca' Alıntı:
Benim ne lr ne de jeep aracım var.. sadece arkasına ne bulursam doldurabilecegim bi 4 ceker kamyonetim var. Tek bildigim dagda bayırda iyi gidiyor.. o kadar.
Ama bolgemdeki gezi grubumdan uzaklasma sebebim, bu baslık altında donen konu ile aynı idi...
- ben seni cektim, sen beni
- sen kalırsın, ben cıkarım
- hangi renk halatla cekeyim
- orda kalırsın
- burda kalırsın..

benim bu hobideki tek amacım gezip gormek... Arac LR yada Jeep ya da mitsubishi.. sadece amaca hizmet eden arac..

Ergun Bey de samimice yarattıgı konu baslıgına artık yazmadıgına gore, bu konu baska yerlere gitmis artık, kanımca..

Araçlarımızı karşılaştırma ve kıyaslama neden bizim için bu kadar önemlidir, hiç düşündünüz mü?

Çünkü karşılaştırma ve kıyas sonucunda "doğru düşünceye ve bilgiye" ulaşmaya çalışıyoruz….

Kıyaslayarak elde ettiğimiz "doğru düşünceler ve bilgiler", aklımızın bir parçasıdır….Devamlı geliştirdiğimiz aklımız sayesindede kendimizi daha iyi görebiliyoruz daha iyi sorgulayabiliyoruz. Gerekli değişim ve dönüşümleri yaparak, kendi özümüze inebiliyoruz. Aklımızı meydana getiren doğru düşünce ve bilgiye ancak, karşılaştırmalar ve kıyaslamalar sonucunda ulaşılabiliyoruz…..

Şimdi konuyu biraz daha açalım;

Akıl bizim idare merkezimizdir. Bu akıl sayesinde doğru ile yanlışı ayıttederiz. Karşılaştırmalarımızda doğruyu veya yanlışı bulabilmemiz için; illaki kabul etmemiz veya inkar etmemiz gerekir. Başka bir deyişle; yargılarız. Bu işlemide mantığımız yapar. Mantık devamlı olarak yargılarla doludur. Bunlar, yargılar ve önyargılar olarak ikiye ayrılır. Yargıların doğru düşünceyi bulmaktaki önemi büyüktür.

Eğer mantığımızda çok fazla önyargı taşıyorsak, açmış olduğum konu başlığının altından elli sayfada geçse doğru düşünceye ulaşamayız. Çünkü oluşturduğumuz bu önyargılar, bizim sağlıklı düşünmemizi ve tartışmamızı engeller. Ve bunlar genellikle egomuzdan kaynaklanıyor…. Bu tür ön yargılarımızı mantık süzgecimizden geçirmiyoruz. Böyle durumda doğru düşünceyi bulamadığımız için, bu konu başlığı altında sayfalar boyunca dönüp duruyoruz…, hiçbir yere ulaşamadan…. Çünkü adil değiliz….

Bu konu başlığı altında düşüncelerimizi paylaşmak istiyorsak, önce peşin kararlı olmaktan kaçınalım…

İki arazi aracını karşılaştırırken düşüncemizi ilk önce mantığımızla ölçmeli, sonrada buna gerçekten inanıyorsak yazmalıyız . Sonuçta yazdığımız düşünceler, kendimizle ilgili doğru davranışlar olarak okuyanlara yansıyacaktır….

Bu konu başlığını açarken; farklı özellikleri bir sonuca ulaşmak için karşılaştırmaya kalkışmamıza belki bir son verebiliriz diye düşünmüştüm ama bu şekilde sağlıklı, anlamlı bir sonuca varmamızın mümkün olamayacağınıda görüyorum…..

Hepsi bu……

Bence önemli olan herhangi biryerde hiç tanımadığın kişilerle iki çift muhabbet edip gülüp eğlenmektir. Marka model ,modifikasyon, hangisi iyi hangisi kötü muhabbeti kırıcı olmak şartıyla yapılabilir.Bu tartışmalar araçlar hakkında bilgi sahibi olmamıza neden oluryor. Fakat bu tartışmalarda kırıcı cümler kulanılacaksa off road görüşünden uzaklaşılmıştır. Off road bir paylaşım değilmidir. Çamura saplandığımızda rampayı çıkamadığımızda geziye katılann diğer marka ve modeldeki araçlar yardım etmiyecekse veya bunu böbürlenerek yapacaksa her geziye bir çekici çağıralım.
Off road paylaşımdır, Kardeşliktir, Muhabbettir, Eğlencedir,offff demektir.

her ne kadar jepp ci de olsam konu bambaşka boyutlara geldikten sonra kimseye bişey anlata bilecek değilim :smiley:

off-road frekans tutmasıdır...

biz nasıl yapıyoruz ?

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=28294.0

işte linkteki gibi yapıyoruz ;)

defender mış cherokee miş fark etmez...

arada takılırız o kadar ...

o da anlayana anladığı kadar ;)

Ergun bey,
yazdıklarınızın çoğuna katılsam da.... pek çoğumuzun (ben dahil) kararlarımızı alırken sadece "mantık" kullandığımız çok olmayabiliyor. Aslında, aldığımız kararların çoğu mantık/duygu ikilemi arasında gerçekleşmez mi sizce??

Bu açıdan baktığımızda, bazı kararlar "mantık", bazı kararlar "duygusal" ve bazı kararlarımız da bunların dengesi ile alınırlar..

Araç seçimi konusunda da, evet "teknik veriler" çok önemlidir, ama ne kadar belirleyici olur.. bu da kişiden kişiye değişir..

Son olarak, çok sevdiğim bir laf vardır.. "ingilizler bulur, amerikalılar geliştirir, japonlar satar" diye..

herkese selamlar, reha

Çok boş ve Kısır bir tartışma olmuş.

1. Bu arada bu konu başlığının yeri ile ilgili olarak:
LR başlığı altına CJ ve ZJ gibi araçların neler yapıp yapamayacağı ile ilgili bir başlık açılmış. bu yüzden konu kilitlenmeli. Demokrasi deyip Taşınmalı diyecektim ama böyle anlamsız bir konunun taşınabileceği bir başlık yok. Belki muhabbetler bölümü olabilirdi boşlukta kalan arkadaşlar yazı yazsın falan diye. Ama öyle bir bölüm de yok. Yada böyle bir bölüm açıp atalım burda kirlilik yapmasın.

2. LR ile ilgili olsaydı konu Yavuz abinin yazdığı LRO nun ne olup olmadığı konusunda çok haklı. Tanımadığın bir LR ile hiç bir muhabbetin olmadığı halde, Irk, Dil gözetmeden 40 yıllık arkadaşmış gibi konuşmak misafir etmek, Edilmek bir LRO için güzel bir ayrıcalıktır. Gerçi biz LR ciler bu gelenekten dolayı diğrelerini de misafir ederiz Off-Road ruhu olsun yeter.

3. Çamura beraber girip çıktıktan sonra Araçların Markası/Rengi/Menşeyi gözükmüyor herkes bir oluyor. Ama şu ben çekerim, sen çekersin, ipin rengi ney falan gibi muhabbete girenler bizden değildir. Her kim bunu yapıyorsa OffRoad çu olduğundan şüphe ederim. Beraber çamura/Kara atlayıp birbirimize yardım edip dağlara taşlara çıkmazsak Offroad yapmış olmayız sadece EGO larımızı tatmin etmiş oluruz.

4. Birde Ricam Şu Offroad Ruhuna aykırı davranan arkadaşları teşhir edelim ki, Onlarla beraber bir yere gitmeyelim, Ipimin başkasına bağlı olduğu bir ortamdam ipin ucunun boş kalmasını istemem şahsen.

Offroad dolu günler,
Saygılar sevgiler,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,058
Kayıtlı Üye Sayımız
166,806
Kaydolan Son Üyemiz
keremmerall

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR