Ynt: İtiraf...!
semuca' Alıntı:
Benim ne lr ne de jeep aracım var.. sadece arkasına ne bulursam doldurabilecegim bi 4 ceker kamyonetim var. Tek bildigim dagda bayırda iyi gidiyor.. o kadar.
Ama bolgemdeki gezi grubumdan uzaklasma sebebim, bu baslık altında donen konu ile aynı idi...
- ben seni cektim, sen beni
- sen kalırsın, ben cıkarım
- hangi renk halatla cekeyim
- orda kalırsın
- burda kalırsın..
benim bu hobideki tek amacım gezip gormek... Arac LR yada Jeep ya da mitsubishi.. sadece amaca hizmet eden arac..
Ergun Bey de samimice yarattıgı konu baslıgına artık yazmadıgına gore, bu konu baska yerlere gitmis artık, kanımca..
Araçlarımızı karşılaştırma ve kıyaslama neden bizim için bu kadar önemlidir, hiç düşündünüz mü?
Çünkü karşılaştırma ve kıyas sonucunda "doğru düşünceye ve bilgiye" ulaşmaya çalışıyoruz….
Kıyaslayarak elde ettiğimiz "doğru düşünceler ve bilgiler", aklımızın bir parçasıdır….Devamlı geliştirdiğimiz aklımız sayesindede kendimizi daha iyi görebiliyoruz daha iyi sorgulayabiliyoruz. Gerekli değişim ve dönüşümleri yaparak, kendi özümüze inebiliyoruz. Aklımızı meydana getiren doğru düşünce ve bilgiye ancak, karşılaştırmalar ve kıyaslamalar sonucunda ulaşılabiliyoruz…..
Şimdi konuyu biraz daha açalım;
Akıl bizim idare merkezimizdir. Bu akıl sayesinde doğru ile yanlışı ayıttederiz. Karşılaştırmalarımızda doğruyu veya yanlışı bulabilmemiz için; illaki kabul etmemiz veya inkar etmemiz gerekir. Başka bir deyişle; yargılarız. Bu işlemide mantığımız yapar. Mantık devamlı olarak yargılarla doludur. Bunlar, yargılar ve önyargılar olarak ikiye ayrılır. Yargıların doğru düşünceyi bulmaktaki önemi büyüktür.
Eğer mantığımızda çok fazla önyargı taşıyorsak, açmış olduğum konu başlığının altından elli sayfada geçse doğru düşünceye ulaşamayız. Çünkü oluşturduğumuz bu önyargılar, bizim sağlıklı düşünmemizi ve tartışmamızı engeller. Ve bunlar genellikle egomuzdan kaynaklanıyor…. Bu tür ön yargılarımızı mantık süzgecimizden geçirmiyoruz. Böyle durumda doğru düşünceyi bulamadığımız için, bu konu başlığı altında sayfalar boyunca dönüp duruyoruz…, hiçbir yere ulaşamadan…. Çünkü adil değiliz….
Bu konu başlığı altında düşüncelerimizi paylaşmak istiyorsak, önce peşin kararlı olmaktan kaçınalım…
İki arazi aracını karşılaştırırken düşüncemizi ilk önce mantığımızla ölçmeli, sonrada buna gerçekten inanıyorsak yazmalıyız . Sonuçta yazdığımız düşünceler, kendimizle ilgili doğru davranışlar olarak okuyanlara yansıyacaktır….
Bu konu başlığını açarken; farklı özellikleri bir sonuca ulaşmak için karşılaştırmaya kalkışmamıza belki bir son verebiliriz diye düşünmüştüm ama bu şekilde sağlıklı, anlamlı bir sonuca varmamızın mümkün olamayacağınıda görüyorum…..
Hepsi bu……