Ben aslında bu konuyu açarken tatlı bir şekilde ara buluruz diye düşünmüştüm.....
Zaten land'larla veya Land'cılarla ne alıp veremediğim olabilirki??
Tekrar ediyorum; uzun soluklu bir geziye benim ZJ ile çıksam hayatımın en büyük hatalarından birini yapmış olurum... Azerbeycan'dan mail atıp "nolur bana bilmemne beyni gönderin kaldım buralarda" demek yerine alırım bir Land rahat ederim....
Sonuçta diğer arkadaşımızda resmi Offroad yarışına girmeye kalkışsa gider kendine bir jeep yapar....
Anlayamadığım elalem bu arabaları imal ederken bukadar birbirine girmiyorda biz niye kendimize dert ediyoruz...!?!?!
Hangimize mantıklı gelebilirki 5-10.000 km bir CJ ile seyahate çıkmak.??
LPG taksan sanki her ülkede varmı? Neresinde yatar uyursun? Uzun bir offroad aracı illaki dizel olmalıdır...! Jeep'lerimizin % kaçı dizel motorlu??
Oysa Landları çok rahat mobil ev haline getirebilirsin....
Ne Land sahiplerinin araçlarını illaki sert şartlara sokup kırıp dökmelerine, nede uzun soluklu seyahatlere hiçte rahat edemiyeceğimizi bildiğimiz halde jeep'lerimizi sokmayı düşünmemize gerek yok.....
Bunun yerine; "evet, landl'arın şu tarafı iyi ama bu tarafından bakıldığındada Jeep'ler daha kullanışlı" demek bana hiçde zor gelmiyor...
Hatta ben çoğu zaman Land'ları tanımak için o sayfalarıda izliyorum....
Land'cılara "gelin bakalım, kırın araçlarınızı" demeyi biliyoruz ama bir uzun seyahat planına jeep'lerimizin % 20'sini dahil edemiyoruz....
Bence araçları karşılaştırmak yerine hangi markalar kimlere hitap ediyor diye bakmak daha mantıklı değilmi?
Ne olmuş yani? şu anda param olsa (en az 70.000 dolar) hiç düşünmeden Hummer alırım...., şimdi Hummer kullanıyorum diye Jeep'lerimi eleştiriyim?
Hangi Süper araç daha iyi diye sorsam; Ferrari'mi? Lamborgini'mi? Porsche'mi ? veya Masserati'mi ? hangisini seçerdiniz? Eeeeee? hepside Otobahn canavarları....! Herbirinin diğerinden az veya fazla farklı özellikleri var.... Hangi marka bana hitap ediyorsa onu seçerim....!
"Benim Jeep'im Senin Land'ını döver", veya
"Yok, benim Land'ım senin jeep'ini döver"
Olmadı, "bak abim Unimog'u çağırım"
Bu tartımaya girenlerin yaş ortalaması sizce kaç....??!?!
Bugüne kadar hangi konuda olursa olsun hiç bir forum sitesine katılmadım... Çünkü sadece biraz izlediğimde sohpetlerin (adına sohpet denirse...)nekadar bayağılaştığını, seviyesizleştiğini gördüm... İlk defa bu sitede, amacı sadece doğa severlerle birlikte olmak,paylaşmak isteyen insanları bir arada görebildim....
Biz bu sitede aynı zevkleri , keyifleri hissettiğimiz, aynı coşkuyu duyduğumuz için bir araya geliyoruz....
Bizi tek bir araya getiren asıl nedense çok basit; Doğa sevgisi....!
İnanın bana...., bu anlamsızlığa devam edersek bu konu başlığı altında sadece birkaç kişi kısır bir döngü içersinde atışır durur....
Ben şahsen bu döngüden sıkıldım....!
Eğer daha olumlu yaklaşımlarla diyalog sürerse severek katılırım....
Yok böyle devam edecekse,
Alın sayfanız sizin olsun......
Site yöneticilerinede gösterdikleri sabır ve özverili çabalarından dolayı ayrıca teşekkür ederim....
Hepinizi sevgiyle kucaklarım....