Jeep Grand Cherokee 5.2 V8 93 Model

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan polismen2 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 54
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,604
Ynt: Jeep Grand Cherokee 5.2 V8 93 Model

merhabalar

başlangıç olarak Şnorkel ve difransiyel koruma kapakları almak istiyorum

hangi marka
ve uygun fiyatlı ürün almalıyım_?

Etiketler

Sn. Polismen2 arkadaşım , aracını iyi günlerde , kazasız belasız ve severek kullanmanızı dilerim. Benimde 1993 V8 grand wagoneer aracim var ve bende Sizler gibi BMV 'ciyim , fakat bu amerikanlar 'da bir başka oluyor. ZJ 'mi aldım alalı üzerinde tüm değişikliklerini kendim dizayin ettim ve yaptım , yapmaya'da devam ediyorum çok ama çok zevki bir hobim oldu.Aracimi tam istediğim hale getiremedim ama az kaldı , bitirince siteye resimlerini koyacağım. Bu arada ,Sizlerin aracinızın resimlerini siteye koymaya düşünürmüsünüz , şayet resimleri siteye koyarsanız - yapmaya düşündüğünüz deişikliklerle ilgili daha gerçekçi tavsiye ve öneriler alıssınız diye düşünüyorum.
Saygılarımla.
Bahaddin Çelik (bettino)

sayın polismen2 öncelikle şunu unutmayın ucuz etin yahnisi tatsız olur. cidden arazi düşünüyorsanız örneğin bir vinç koyacaksanız tık dememeli , 3 kuruş ucuz olur sonra elinizde kalır , paranızla rezil olursunuz. arazi ucuzu kaldırmaz. aynı malzemeyi başka bir yerden daha uyguna temin etmek başka , başka yerde daha ucuz olanını bulmak başka. bence off road dan kastınızı açıkça yazın , piknik amaçlı on santimlik sudan mı geçeceksiniz , gerekirse vinç ya da hijack ile çamurdan mı çıkacaksınız ?

selamlar arkadaşlar

yakın zamanda resimleride koyarım

şuan aracım piknik yapmanın çok çok üstü durumda

yani 100/50 ofrood hazır

ama daga birçok eksigi var.

ön tanpon demir

vinç

snorkel

difransiyel koruma

yakıt tankı koruma

bunlar ihtiyacım var şükür başka eksigim yok şuan

şimdi 250 tl snorkel var 700 teleyede var 1500 tl var

hepsi sıfır ter temiz ürün

ama snorkel alırken neye dikat etmek lazım

arada bukadar fiyat farkı olmasının sebebi nedir _?

vinç konusuna gelince aracımın normal agırlıgı 2 ton
extralarla 2.500 ton

kaç tonluk vinç almalıyım

3 tonluk vinçte var
4 tonluk ta var
2500 tonlukta var

çamura saplansam 2500 ton agırlıgında bir aracı kaç tonluk bir vinç çamurdan çıkarır

vinçlerin fiyatlarınıda araştırdım

500 var
700 var 1000 var
1500 var
3000 var varda var

mesela 3500 ton çekme kapatisesi olup

bir ilanda 600 varken aynı özellikte bir vinç bir diger ilanda 900 tl

bahsettigim ürünler elbette sıffır ve 2 yıl garantili

vinç alırken nelere dikat etmeliyim

şuan aracım 5 inç yüksek üzerindede arazi lastigide var
yükseklik veya arazi ile ilgili sorunum yok

şuanki halinde bile aşamayacagı engel yok

fakat

ben yavaş yavaş agır arazi şartlarına hazırlamak istiyorum

internet üzerinden videolar izledim
arazide dikatli olanmadıgı taktirde kaza yaparsınız bunlar maddi hasarlı olur elbet ama

aracınız buna hazırsa maddi hasar bile yaşamazsınız

bunun olması için.

gerekli koruma parçalarını almak
tanponları demir vinç takılabilen tanponlarla degiştirmek gerekiyor yani.

birde su geçişleri için snorkel şart

suyun ortasında kala kalmak istemem

kim isterki

yardımlarınızı bekliyorum

sizin araçlarınızında resimlerini görmek isterim saygılar

vinç olarak 12000 lbs altında bakmayın sanrım 5.5 ton çekeri oluyor. 1 kere alacaksınız iyisini garantili ve parça olarak bulunanı elbette tercih edin. hem kablolu hem uzaktan kumandalı olanlar var şimdiki aklım olsa onlardan alabilirdim.

şnorkel 250 dediklerinizden sanırım kalmadı. ben aldım ondan memnunum. orjinal safari eğer bulursanız 1000 tl veya üzerinde sanırım.

cevap için teşekkürler

snoker dedigimiz aslında palstikten oluşan borulardan bir araya geliyor

bildigim kadarıylla.

safari dediginiz özelligi nedir niye 1000 1500 tl isteniyor_?

bir ilanda buldum xj modeline uyumlu demiş 250 tl satıyor normal snorkel

benim aracıma uygun modeli varmı sormadım henüz

polismen2' Alıntı:
cevap için teşekkürler

snoker dedigimiz aslında palstikten oluşan borulardan bir araya geliyor

bildigim kadarıylla.

safari dediginiz özelligi nedir niye 1000 1500 tl isteniyor_?

bir ilanda buldum xj modeline uyumlu demiş 250 tl satıyor normal snorkel

benim aracıma uygun modeli varmı sormadım henüz

safari marka olarak iyi malzemeden bende anlamıyorum ama aradaki bu kadar farka değecek bir durum yok. 200 tl nerde 100 tl nerde. eğer bulursanız 200 tl olanlardan alın derim. xj uyumlu oolan asla olmaz. direkt zj için olanı gerekiyor size. sizin araç zj değilmiydi_?

selam

benim aracım 93 model yeni kasa
v8 5.2 model

ruhsatta grant crokee lmtd diye geçiyor sanırım

abs var bende

merhabalar tüm gezenbilir ailesinin tüm tanıdıgım tanımadıgım herkesin kandilini kutlarım

Sayın ''Gezen bilir'' camiyasına, hayırlı kandiller dilerim .
Saygılarımla.
Bahaddin Çelik (bettino)

mertbirincioglu' Alıntı:
safari marka olarak iyi malzemeden bende anlamıyorum ama aradaki bu kadar farka değecek bir durum yok. 200 tl nerde 100 tl nerde. eğer bulursanız 200 tl olanlardan alın derim. xj uyumlu oolan asla olmaz. direkt zj için olanı gerekiyor size. sizin araç zj değilmiydi_?

Mert fark ediyor ama şöyle. Şnorkeli takmaktaki amaç , su geçişlerinde sorunum olmasın ise ki amaç budur tabiki , kendi imalatın olan şnorkel bile düzgün yapılırsa iş görür. Gel gelelim , eğer aracın performansına da ekstra etki isteniyorsa ve dayanıklılık vs.. gibi şeylerde etken ise , safarinin 1000 tl lik şnorkeli makbul. Şöyle düşün , baja rack tavan sepeti ve sendeki tavan sepeti. 2 side iş görüyor 2 side harika ancak araca değer katması amacı ile baja daha pahalı.

mjeliada' Alıntı:
Mert fark ediyor ama şöyle. Şnorkeli takmaktaki amaç , su geçişlerinde sorunum olmasın ise ki amaç budur tabiki , kendi imalatın olan şnorkel bile düzgün yapılırsa iş görür. Gel gelelim , eğer aracın performansına da ekstra etki isteniyorsa ve dayanıklılık vs.. gibi şeylerde etken ise , safarinin 1000 tl lik şnorkeli makbul. Şöyle düşün , baja rack tavan sepeti ve sendeki tavan sepeti. 2 side iş görüyor 2 side harika ancak araca değer katması amacı ile baja daha pahalı.

buzzrack diyecektin sanırım. safari ile bizim aldığımı ucuz şnorkelin hiçbir farkının olmadığına inanıyorum. Belki safari 10 yıl gidiyordur diğer 5 yıl. Ama ucuzunu almaya değer gördüm ben. 15000 tl lik araca 1000 tl şnorkel kesinlikle değmez.

mertbirincioglu' Alıntı:
buzzrack diyecektin sanırım. safari ile bizim aldığımı ucuz şnorkelin hiçbir farkının olmadığına inanıyorum. Belki safari 10 yıl gidiyordur diğer 5 yıl. Ama ucuzunu almaya değer gördüm ben. 15000 tl lik araca 1000 tl şnorkel kesinlikle değmez.

Yok Mert baja rack mega mule diye geçiyor. 2 milyara yakın fiyatı.

15 bin tl lik araç gözüyle hiç bakmadım zj ye bakamamda , bakılmamalıda. En yeni kasa sipariş ettiğim wk2 kasa neyse zj de odur benim için.

merhabalar arkadaşlar.
şimdi biliyorsunuz jeplerde yeniyim
bunu bilmeyen arkadaşalr vardır diye söylüyorum
asıl profesyönel oldugum konu bmw ve modifiyedir.
safari sanorkel
mahzemesi daga dayanıklı ve geçme harkaları bir birini daga iyi tutar. su sızdırmaz
normal 200 tl snorkel
magzemesi daga dayanıksızdır ve geçme yerleri halkaları biraz gevşek kalır saatlerce suda kalmadıgınız sürece
her ikisi arasında hiç bir fark yoktur
örnek vermek gerekirse eski kömürlü sobaları herkes bilir
eski sobalara baca borusu döşenirdi
duman dışarı cıksın diye

snorkel dedigimizde baca borusundan farkı yoktur.
altında yaptırsanız
plastikte olsa fberde olsa
aynı işi görür.

ben araştırdım amerikada gördüm
motor performansını artırmak için
adamlar snorkel e spor hava fitresi takmış.

snorkel tek başına performans artırmaz
markası saferi olsa dagi
200 tl hiç bir farrkı yok.

extradan motor hava fitresi kutusunu performans hava fitresiyle degiştirirseniz
motora daga fazla oksijen yani temiz hava gider motor içinde yanma güç artıcagından buda performasa yansır.

son olarak xj lere kusura bakmayın kimse 15 liralık makine diyemez
kimsede asla o gözle bakmasın.
adam gibi temiz olanların xj modelleri bile 25 milyardan başlıyor
ofrroad donanımlı olanlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR