Jeep Grand Cherokee 5.2 V8 93 Model

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan polismen2 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 54
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,642
Ynt: Jeep Grand Cherokee 5.2 V8 93 Model

snorkel ihtiyacı olan varsa ben 200 tl olan biryer buldum
üstelik sıfır
ithal mal yurt dışından geldigi için hesaplı

yazık günag hepimizin çolugu çocugu var
safari bilmemne markalar altında 1 milyar
1500 tl
gibi büyük rakamlar ödemeyin bir snorkele

not: kaputu kaplamayan sulardan snorkel olmadan geçmek mümkün
gezenbilirdeki şu geçişleri hakkındaki konuyu okumanızı tavsiye ederim.
dikat edilecek hususlar bir bir yazıyor saygılar

Etiketler

arkadaşlar ragatsız oldugum bir konu var
dodik fiyatları uçmuş gitmiş
4 tane plastik parça için dehşet fiyatlar istiyorlar
uygun fiyata tehmein edebilecegim bir yer varmı_?

Şnorkel elbette performans arttırır kimse bu amaçla takmasa bile. Şnorkelden gelen soğuk havanın daha çok oksijen içerir ve yanmaya daha olumlu etki yapar dolayısı ile performansı artırır. XJ ve ZJ kasalarr diğerlerin üstün diye birşey yok. Yeri gelir sizi suzuki yada lada vs.. çekebilir. Mühim olan , aracı ne şekilde ve hangi amaçla modifiye ettiğinizdir.

Oksitlenme konusuna gelelim. . Tatlı suya girip çıkarsınız , hiç bir şey olmaz. Düzgün şekilde yalıtırsanız -duralube iyidir- , beyne ve sigorta kutusuna su kaçırmazsanız , Hiç bir şey olmaz!

selam yükseltme kiti ile detaylı bilgi vericek bir arkadaş varmı_?

yükseltme kitimde bir takım degişiklikler yapmak istiyorum

sayın polismen2 ada birçok arkadaş cevap verebilir yükseltme kiti ile ilgili olarak ama sizin kadar iyi bilebilirler mi ondan emin değilim.

bu arada birşey öğrenmek istiyorum sizden , dirif nedir ? drift biliyorum da dirif bilmiyorum , o da mı kısaltma ?

Bence yatışalım :smiley: Yanlış bir laf ettiysem özür diliyorum tekrar. Yükseltme kitine gelince ; ne tür değişiklik istiyorsunuz?? Takozla 5 inç demiştiniz , o iş olmaz söyleyeyim başından.

haklısınız sakinleşelim , güzelce iletişim kuralım , bence en sağlıklısı kit olarak alıp komple montajını yaptırmak. Açıkçası ben hiç yaptırmadım ama eminim üstadlar sanayide uydurma kaydırma yapılması yerine sağlıklı komple set olarak ve amacınıza uygun ölçüde yükseltmeyi tavsiye ederler. E şimdi 8' yükseltme , hergün şehiriçinde yol yapan adama rahatlık vermez mesela ?
e-bay'de güzel kitler var

selam bilgiler için tşk ederim bir arkadaşım arayıp irtibat numarası verdi sagolsun.

aracın yüksekligi yeterli seviyedeyse komple set almay gerek kalmıyor.

sonuç için aracın ölçülerini almalıyım eger yetersiz gelirse elbette komple set şart tabiki. fiyatıda 3000$ 7 inç

7 inç long arm olur. ne yapacaksınız long arm kitli bir zj yi?? Türkiyede o kitin gerekli olduğu gibi bir kaya offroad u yok. masraf edersiniz boşu boşuna. Dahası arazide yanal eğime soktugunuz an takla atacak, 80 90 km hızın tehlike yaratacagı bir arabanız olur. Gereksiz bir iş 7 inç

merhabalar

az önce yetki yerle görüştüm tel ile

aracımın yüksekliginin yeterli ve normal oldugunu bir kaç parça eklemenin gereksiz oldugunu söyledi yetkili kişi

sözün özü madem luzumsuz vaz geçtim 7 inçten.

şuan aracımdaki eksik olarak gördügüm parça birtane var.

şanzıman koruma demiri takılabiliyor olmalı sanırım!

veya gerek varmı _?

bu konuda fikriniz nedir arkadaşlar.

satılık 4 inch orjinal kit var ;D yay ve amortisör değişimi ile birlikte 6 inche kadar müsade ediyor kit....sıfır kutusunda...
ön diff için arb kilit var....sıfır kutusunda ;D

polismen2' Alıntı:
merhabalar

aracımın yüksekliginin yeterli ve normal oldugunu bir kaç parça eklemenin gereksiz oldugunu söyledi yetkili kişi

veya gerek varmı _?

5 inç takozla gezersen arabanın sayısız yerinden problem çıkamasına hazırlıklı ol. Orjinal kit dışında 2 inçtan fazla yükseltmek akıl kârı değil.

polismen2' Alıntı:
merhabalar

veya gerek varmı _?

araziye girecekseniz şanzıman koruma demiri şart...orjinalinin çıkmasını bulabilirsiniz çok sağlamdır eğip bükmek çok zor...veya sanayide çok kalın sacdan yaptırabilirsiniz ama orjinali direk deliklerine civata ile tutturup işi bitiriyorsunuz...

mjeliada' Alıntı:
5 inç takozla gezersen arabanın sayısız yerinden problem çıkamasına hazırlıklı ol. Orjinal kit dışında 2 inçtan fazla yükseltmek akıl kârı değil.

KESİNLİKLE...5 İNCH TAKOZ OLMAZ!!!!!!!!!!!!!!!!13-14 CM YAPAR BÜTÜN GEOMETRİYİ BOZARSINIZ....

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Jeep-Grand-Cherokee-ZJ-3-LIFT-KIT-w-Performance-Shocks-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem3a577229c4QQitemZ250575202756QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories

yükseltme için tavsiye.

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Jeep-Grand-Cherokee-ZJ-3-Suspension-Lift-Kit-w-Shocks-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem3a635f5c33QQitemZ250775297075QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories

alternatif tavsiye

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,028
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR