Jeep'den Landrover'a mı Yoksa Landrover'dan Jeep'e mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan duman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 267
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 54,188

duman

Kamp III
Yer
gölcük
"yoksa dün defender sahibi olan bugün aracını satıp yarın cherokee alabilir"
Önder bey bu söz bana da çok mantıklı geldi ;D ;D ;D
şaka bir yana emeği geçen herkese tekrar teşekkürler.ben bu haftanın gazıyla yazın yaptığım Karamürsel-İznik gezimin tekrarını düşünmeye başladım.bu pazar aksilik olmazsa oralardayım yine...

Etiketler
Ynt: Jeep'den Landrover'a mı Yoksa Landrover'dan Jeep'e mi?

dronder' Alıntı:
............... bugün cherokee sahibi olan yarın jeepini satıp öbürgün defender alablir ;)

Önder ben sende bir potansiyel gördüm hadi bakalım hayırlısı ;D ;D ;D

Videolar çok güzel. çekenlerin eline sağlık.

Büyük motorla rampa çıkınca öyle görünür, işin içine dere geçme, kanal geçme, basamak çıkma, ağaca yaslama, kanala yan yatırma girince fikrin değişir , yada kopan parçalardan kolleksiyon yapmaya başlarsın ;D

Sonuçta vinçe her rampa çıkılır ama diğerlerinde hasar almadan geçmek zordur.

duman' Alıntı:
ben anlamadım land'ler daha mı az hasar alıyor öyle mi kandırdılar sizi ;D ;D ;D

;D ;D ;D
Öylemi anlaşıldı? zj bir ağaca yaslayıp sürterek çıkın , birde deferndere yapın aynısını gelen servis faturalarını karşılaştırın daha net anlaşılır ;D

şöyle anlaşıldı gelen servis faturası bütçenizde oran olarak land kullanıcısınınkiyle aynıysa kesinlikle jeep kullanın araç kabiliyetinin servis masrafıyla kıyaslandığını bilmiyordum. ;D

hocam itiraf et içinde bir jeep sevdası var senin ;D ;D ;D

;D ;D

jeep ? Ben onun kralını kullandım , birdaha mı? asla. 93-2008 arasında onlarca arazi aracını değişik koşullarda denedim, içlerinde jeep te var, son olarak LR da karar kıldım 2004 den beri LR kullanıyorum, unimog dışında da hiçbirşeye değişmem, Mog lar birde düz yolda gidebilseydi.

2 parmak çamurda rampa çıkmaktan daha ciddi, daha kırıcı bir off-road deneyimi yaşadığınızda bana hak verirsiniz.

Yavuz bey bence şu an "disconun kralını" kullanıyorsunuz.gerek sitemizdeki gerekse dünyada ki offroad sitelerine bakarsanız jeeplerin 2 parmak çamur haricinde de neler yapabildiğini görürsünüz.bunca yıllık deneyiminize diyecek sözüm yok ama malesef yüz yüze tanışamadığımızdan verilerin bana söylediği en son ankara gezinizde bf lastikleri bahane edip rampa çıkamadığınız.ben 2 yıldır bf lastiklerimle girmediğim çamur hatırlamıyorum.93 senesinde de ben standart haliyle grand cherokee ile bu gün popülerleşen yakın ve uzak çevredeki yayla,göl,şelale ve offroad gezileri yapıyordum.bu tartışma ilalebet uzar gider sizin jeep deneyiminiz jeep standartları konusunda ölçü olamayacağı gibi benim söylediklerim de son nokta olamaz.bize bişey olmasın gerisi çok önemli değil aslında... ;D

Bahsettiğin ilk ankara gezisidir ama ben çıkamadığım bir yer hatırlayamadım, 10 araçtan sadece 2 sinin çıktığı bir yerden bahsediyorsanız, ikinci denemede çıkmışımdır mutlaka.

Benim bugüne kadar LR ile deneyip aşamadığım ve vazgeçtiğim sadece bir engel oldu, ondada konvoydaki hiç bir araç orayı aşamadı, bir aracı 1,5 saatte 6 kişi zor kurtarabildik, bende ciddi bir devrilme tehlikesi atlattım ama yinede yardım almadan kendi imkanlarımla kurtuldum.

arkadaşlar herşey iyi güzelde ;) bence ; şu meşhur rampayla alakalı bir ton video var hepsinide seyrettim . bi işi yapmak var biide yapmakkk var bütün araçlar çıkmış tamamda birde siyah bir XJ var bakın bakalım başka kim var öyle çıkan yanlıya yanlıya çamuru parçalıya parçalıya kim olduğunu bilmiyorum ama videosu süper 8) birde servis maliyetlerinden bahsrtmişsiniz ,benim kuzende bir range rover var karda kayıp orta refüjü atlıyarak karşı şeride geçtik bırakın araziyi ,çamuru, dağ bayırı :D amorstör kolu eğildi birde altındaki koruma zırhı yırtıldı 2004 te 16 milyar hasar çıktı kosiflerde yapıldı araç ??? en sonda kamyon ışıklarda arkadan çarptı tampon çatladı sinyalide kırıldı sadece 7600 ytl filan tutmuştu :eek: hangi faturaları karşılaştırsak acaba zırtpırt patlayan yükseltme körükleride işin cabası sırf bu iki masrafa güzelbir jeep alınır bence :D :D :D

ohoooo , LR deyince sizin aklınıza Range Rover sport geliyorsa benim söyliyecek lafım yok , ben o dediğiniz masrafların toplamına 3 tane defender alırım ;D

Kuzeninize tavsiyem araziden uzak dursun . ;D

:D şu an hummur H 2 dahil aklınıza gelebilecek tüm lüx arazi araçlarını çok uzun süreler kullandım ama benim kendi adıma ilk arazi aracım ve açıkçası kuzen kadar cüzdanımda kalın değil ama ben araç alırkende çok araştırdım bende bir range rover alıcaktım aklımda asla offrood yoktu ve halada yok sizler kadar bu işin içinde olamam sadece hafif gezilerle kendimi tatmin ederim fırsat buldukça ,ama her servis bana LR lerin masraf ve kronik hastalıklarından bahsetti bende vazgeçtim daha sonra thoe aramaya başladım onunda açıkçası nufusuma geçebileceğini öğrendim ve en sonunda buradaki yazıları kullanıcıları dinledim servislere sordum ve kuzenin 2000 yılında jeep grand cherocee side vardı gerçi aklınıza gelebilicek lüx arazi araçlarının hepsine sahip oldu ve bana jeepi tavsiye etti .evet şuan bir range rover sport sahibi ve masrafından çıldırıyo neredeyse :eek: ama biz kazayı 2004 model range ile yapmıştık inananın 97 modelinde bile çok citti servis faturaları farkı var ve sonunda arabamı aldım bende bir ZJ 5.2 sahibiyim ve inanın çok memnunum ::smiley: bugün hatta bunu değiştirsen ne alırsın muhabbeti yaşadım arkadaşlarla marka aklımda kesinlikle belli ama asla LR değil ;)

unutmadan konu soğumadan hemen tazeliym ;) bana bir siyah jeep XJ gibi ( aslanlar gibi ) o rampayı çıkan yada onuda geçtim tüm geziye katıllan jeep ler gibi , LR gösterirmisiniz rampayı parçalıyan ??? ama ben size rampayı LR gibi çıkan biton araç gösterebilirim ; hatta sizlerde gördünüz hepsini ;D ;D

1.5 tonluk 4000 cc benzinli ile 2 küsür tonluk 2.5 litre turbosuz dizel motorları karşılaştırıyorsunuz. elma ile armut. ;D

Benim aklıma LR deyince bunlarda gelmiyor, 97 RR dediğiniz P38 modeli, LR deyince benim kastettiğim Defender 1985-2009 arası, Disco I 1994-1998 arası, RRClassic 1994-1996 arası (bu yıllarda p38 de var o değil classic olan).

LR in tek kronik sorunu yürüyen aksamdaki yağ sızıntılarıdır başka kronik sorunu yoktur. LR dediğimde kastettiğim yukarıda bahsettiğim modeller. Yağ akmaz terler ve bazen sızar, toplamda sürekli kullanılan bir araç 6 ayda en fazla yarım litre yağ kaybeder. (Benim aracımda bu miktar yılda bir fincandan daha az.) LR kullananlar şu deyimi gayet iyi bilirler "if its leaking its not empty". ;D

Bu sızıntının ana sebebi arazi ve şanzıman arasında kullanılan yağ farklılığı , ayrıca şafttan el frenli olması, metallerin kasılması, uzaması, ısınıp soğuması birbirinden farklı olduğundan bu sorun giderilemiyor, ama bence sorun değil karakteri bu, şikayetçi değilim. 2007 defender de ford bu sorunu çözmüş diyorlar ben görmedim.
Selamlar

Daha önce koymuştuk ama yeri gelmişken iyi gider ;D

>>Video Kaldırılmıştır<<

Bu konu uzar gider. Arazi için üretilen Landların 90 110 ve daha eski modellerinin sağlamlığı konusunda diyecek hiçbirşey yok. Basit, sağlam ve ucuz yedek parça. Bilen ve kulanan bilir. Diyecek başka birşey yok. Düz yolda eskimiyecek sayılı araçlardan.

( Bilen ve kulanan bilir ) Kullanan bilir.

O XJ oldukça güzel bir araç, yanlış anlaşılmasın ama bişeyi atlıyosunuz. Bir aracın yan yan yengeç gibi gitmesi ya lastiklerin harekete dik yönde iyi tutunmamasından, ya da kalma korkusuyla aşırı gaz vermekten olur. En rahat çıkan araç, fazla hızlanmaya gerek duymadan ve doğrultusunu bozmadan çıkan araçtır.

ates' Alıntı:
arkadaşlar herşey iyi güzelde ;) bence ; şu meşhur rampayla alakalı bir ton video var hepsinide seyrettim . bi işi yapmak var biide yapmakkk var bütün araçlar çıkmış tamamda birde siyah bir XJ var bakın bakalım başka kim var öyle çıkan yanlıya yanlıya çamuru parçalıya parçalıya kim olduğunu bilmiyorum ama videosu süper 8) birde servis maliyetlerinden bahsrtmişsiniz ,benim kuzende bir range rover var karda kayıp orta refüjü atlıyarak karşı şeride geçtik bırakın araziyi ,çamuru, dağ bayırı :D amorstör kolu eğildi birde altındaki koruma zırhı yırtıldı 2004 te 16 milyar hasar çıktı kosiflerde yapıldı araç ??? en sonda kamyon ışıklarda arkadan çarptı tampon çatladı sinyalide kırıldı sadece 7600 ytl filan tutmuştu :eek: hangi faturaları karşılaştırsak acaba zırtpırt patlayan yükseltme körükleride işin cabası sırf bu iki masrafa güzelbir jeep alınır bence :D :D :D

ates' Alıntı:
unutmadan konu soğumadan hemen tazeliym ;) bana bir siyah jeep XJ gibi ( aslanlar gibi ) o rampayı çıkan yada onuda geçtim tüm geziye katıllan jeep ler gibi , LR gösterirmisiniz rampayı parçalıyan ??? ama ben size rampayı LR gibi çıkan biton araç gösterebilirim ; hatta sizlerde gördünüz hepsini ;D ;D

Ates Bey;

Sizin "parçalayarak çıkıyor" dediğiniz durum ya da yalpalaması aslına bakarsanız istenmeyen bir durum. Araç eğer yola tutunma problemi yaşıyorsa, tekerlerden sadece biri ikisi çekiyorsa aracın gidiş çizgisi bozulur. Şunu da unutmayın; o parçalayan araç arkadan gelen araçların işini güçleştiriyor. Yolun yapısı ve lastikler için tutunma yeteneği her araç geçişinden sonra bozulur. Parçalayarak giden araç, bu bozulmayı artırıyor.

LR kullanıcısı, aracının yolu parçalaması zihniyeti ile ilerlemez. Bir konvoyda olduğunun bilinci ile arkasından gelecek kişinin de geçebileceği bir ortamdan sorumludur. Arkasındaki araç parkuru bitirmeden bir sonraki adıma geçmez.

Yeter ki, LR gibi geçen bi ton araç gösterebilin. 20-30 araçlık bir konvoyda, parkuru geçemeyen araç olsaydı; o iş sarpa sarardı.

Videodaki yerlerde bende battım, Sevtap Pajero'suyla çekti ve çıkardı. Bir iki metre yan taraftan Mürşat standart Vitara ile geçti, o kısacık mesafede derinlik ve diklik çok değişiyordu. Doğal olarak gayet taraflı hazırlanmış bir video. Gri XJ'i ki sahibi sitemizin üyesidir, baya iyi incelemiştim; onun geçebileceği yerlerden o Defender'ın o lastiklerle geçmesi için kullananın büyücü falan olması lazım. ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,072
Kayıtlı Üye Sayımız
166,822
Kaydolan Son Üyemiz
burhand

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR