Jeep'den Landrover'a mı Yoksa Landrover'dan Jeep'e mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan duman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 267
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 54,193
Ynt: Jeep'den Landrover'a mı Yoksa Landrover'dan Jeep'e mi?

Arkadaşlar, 2.5lt def ile 4.0 hatta 5.2 lt ve heralde %35 daha hafif araçları kıyaslamanın akılcılıktan uzak olduğu defalarca ifade edildi. Konu olan jeeplerle discoları bile karşılaştırmak ağırlık-güç dengesi açısından haksızlık gibi görünmekle beraber, LR nin arazi performansı açısından başarılı tasarımı nedeniyle bu karşılaştırma yapılabilir diye düşünüyorum.

Jeep kullanıp LR ye dönen bir çok arkadaşın olduğuna eminim. Ancak büyük motorlu bir disco kullanıp jeep e dönen arkadaşlar varsa, onlara şaşıyorum. Disco koltuğunda dünyanın üzerindesiniz herşeyden önce. Tavanı basık bir kutunun içinde tutulmuyorsunuz. Aracın ve etrafın her noktasına son derece hakimsiniz. Sadece lastik değiştirerek benzer durumdaki tüm jeeplerden çok daha başarılı yürürsünüz arazide. Daha ağır olmanıza rağmen çok daha fazla insan ve yük taşırsınız. LR şapkanız, ayakkabınız, çantanız, kıyafetiniz vs. ile dolaşıp tat alırsınız vs...

Jeep i kötülemek için söylemiyorum bunları. zaten kimse de böyle bişey yapmak istemez. Ama kalkıp karpuz ile şeftaliyi karşılaştırarak bir sürü şey yazdıktan sonra cümlenin sonuna gülücükler koyan arkadaşlara sitemimdir bu.

Etiketler

Biri iyidir biri kötüdür diye tartışmak ya da birinin diğerine daha üstün olduğunu kanıtlamaya çalışmak bana baya mantıksız geliyor. İnsanlar aynı değil, standart değil bu durumda herkes için en iyisi aynı olamaz. Öyle bir araç olsaydı herkes onu kullanırdı. Markalar çalışanlarını bile bağlamazken bir marka için bu kadar uğraşmaya, gerilmeye gerek yok, bugün Jeep kullanırım, yarın LR öbür gün Toyota, markalar beni bağlamaz...

Yaw, kapayalım o zaman bu saçma konuyu...

discovery-V8' Alıntı:
;D ;D jeep ? Ben onun kralını kullandım , birdaha mı? asla. 93-2008 arasında onlarca arazi aracını değişik koşullarda denedim, içlerinde jeep te var, son olarak LR da karar kıldım 2004 den beri LR kullanıyorum, unimog dışında da hiçbirşeye değişmem, Mog lar birde düz yolda gidebilseydi.
2 parmak çamurda rampa çıkmaktan daha ciddi, daha kırıcı bir off-road deneyimi yaşadığınızda bana hak verirsiniz.

o iki parmak çamura sizide bekleriz... ;) bakalım siz neler yapacaksınız...

bu arada bu defender konusunu kaşımayın. defender kullanıcıların dediği bişey yok. herşey ortada cherokeeler de çıktı deflerde ama biz rampanın tozunu atarak çıktık.

size ne oluyorda defendercıların konuşmadığını konuşma ve kaşıma gereği duyuyorsunuz anlayamıyorum. herkesin aracı kendine. aracını beğenmeyen satar beğendiğini alır. bi söz var bilirsiniz başkasının (şeyiyle) aracıla offroad yapılmaz ;) diye. siz disco ile yapın yapacaklarınızı. defender alınca o zaman defender ile yaparsınız.

kenarda durup ortaya konuşmayalım. gelin gezilerimize er meydanında konuşunun ;) site de yazmak kolay ;)

edaghan' Alıntı:
LR kullanıcısı, aracının yolu parçalaması zihniyeti ile ilerlemez. Bir konvoyda olduğunun bilinci ile arkasından gelecek kişinin de geçebileceği bir ortamdan sorumludur. Arkasındaki araç parkuru bitirmeden bir sonraki adıma geçmez.

Sadece lr kullanıcılarımı bu dediğiniz şekilde hareket ediyor ?
Yada sadeje jeep kullanıcılarımı yolu parçalayarak gidiyor ?

Bunun jeep,land rover yada başka bir marka ile ne alakası var onu pek anlamadım.Tamamen sürücü ile alakalı bir durum.Ben yolu parçalayarak ilerleyen çoook land'cı gördüm.Jeep,suzuki,toyota,pajero kullanıcısıda gördüm.

gerçekten elma ile armutu konuyu başka yerlere çekerek konuşuyoruz tabiki işin içinde latifesi olucakki bu keyifli dostluk ve sohbet dahada lezzetlensin ama ,ben gezide yoktum ve sadece videoları izledim ve gördüklerimi yazdım hayatımın hiç bir aşamasındada araba markası takıntısı yaşayan bir insan olmadım o an hangisi hoşuma giderse onu aldım ama hep güç ağırlık dengesinden bahsedip duruyosunuz unutmayınki araçları siz tercih edip kullanıyosunuz güç istiyosanız sizide aramıza bekleriz ,biz tavanınız yüksek diye hiç sitemde bulunmuyoruz yada bir sürü insan taşıyosunuz diye bunuda anlamadım ; jeepler bide çokmu küçük oldu şimdide !!!!! benim bahsettiğim XJ araç belirli bi plotaj hatası yapmış olabilir ama ben yürür gibi rampa çıkıcağıma ve bunun adınada doğrusu bu .bu araç tamamdır denicekse şahsım olarak basık tavanı tercih ederim ki asla markacı olmadım tekrar üzerine basa basa söylüyorum ! ama arkadan geleni düşünürüz kelimesi biraz latife sanki çünkü bırakın yolu başkalarına bırakmayı ,etraftaki insanların üzerine bile çıkılıyo kullanım sırasında!!! ama kargaya yavrusu kuzgun gelirmiş derler muhakkaki herkesin aracı kendine güzel ..

siyah xj yani mustafa rampayı çıkarken bende ordaydım ;) ve o rampayı daha önce denemeye bile cesaret edemediler. ve defender sahibi birden abi defender buradan çıkamaz hatta cherokee de çıkamaz diye iddia etti. rampada çok çamur vardı. mustafa rampanın birirnci bölümünün ortasında durup tekrar kalktı ve gazlayarak çıktı. inanın rampa tertemiz oldu. 5-10 cm çamurun altında zemin sertti. mustafa da o 5-10 cm temizledikten sonra rampa zaten özelliğini kaybetti. fakat zemin suya doymuş olsa ve dibi sert olmasa dediklerinizde hakılısınz...

Biraz gorsellik yapalim bari... keyif olsun :smiley:

pic.jpg

ben görmedim rampayı ama landın,suzukinin,toyotanın,mitsubishinin .... cıkamayacagı gibi bir yer olamaz cesaret işi bu işler tabi lastik ve motorda göz önünde bulundurulmalı yani cherokee gibi saglam motorlu ve lastikli olduktan sonra banamısın demez bence ama bu yersiz tartısma zaten bi lafa bakıyordu lr jeep tartısması biryerden kopuk verecekti ama bu konu bitse hiç kimse kırılmadan son bulsa en hayırlısı olur ;D

dronder' Alıntı:
o iki parmak çamura sizide bekleriz... ;) bakalım siz neler yapacaksınız...
bu arada bu defender konusunu kaşımayın. defender kullanıcıların dediği bişey yok. herşey ortada cherokeeler de çıktı deflerde ama biz rampanın tozunu atarak çıktık.

size ne oluyorda defendercıların konuşmadığını konuşma ve kaşıma gereği duyuyorsunuz anlayamıyorum. herkesin aracı kendine. aracını beğenmeyen satar beğendiğini alır. bi söz var bilirsiniz başkasının (şeyiyle) aracıla offroad yapılmaz ;) diye. siz disco ile yapın yapacaklarınızı. defender alınca o zaman defender ile yaparsınız.

kenarda durup ortaya konuşmayalım. gelin gezilerimize er meydanında konuşunun ;) site de yazmak kolay ;)

oralara şubatta kar yağarmı? ozaman müsait olurum , birde karda denerim meşhur rampanızı , ister yanlayarak ister düzleyerek. Bizde gaz da ruh ta var ;D

walla aracım olsa bende gelmek isterim merak ettim su rampayı ne rampaymıs be kardesim ;D

ates' Alıntı:
gerçekten elma ile armutu konuyu başka yerlere çekerek konuşuyoruz tabiki işin içinde latifesi olucakki bu keyifli dostluk ve sohbet dahada lezzetlensin ama ,ben gezide yoktum ve sadece videoları izledim ve gördüklerimi yazdım hayatımın hiç bir aşamasındada araba markası takıntısı yaşayan bir insan olmadım o an hangisi hoşuma giderse onu aldım ama hep güç ağırlık dengesinden bahsedip duruyosunuz unutmayınki araçları siz tercih edip kullanıyosunuz güç istiyosanız sizide aramıza bekleriz ,biz tavanınız yüksek diye hiç sitemde bulunmuyoruz yada bir sürü insan taşıyosunuz diye bunuda anlamadım ; jeepler bide çokmu küçük oldu şimdide !!!!! benim bahsettiğim XJ araç belirli bi plotaj hatası yapmış olabilir ama ben yürür gibi rampa çıkıcağıma ve bunun adınada doğrusu bu .bu araç tamamdır denicekse şahsım olarak basık tavanı tercih ederim ki asla markacı olmadım tekrar üzerine basa basa söylüyorum ! ama arkadan geleni düşünürüz kelimesi biraz latife sanki çünkü bırakın yolu başkalarına bırakmayı ,etraftaki insanların üzerine bile çıkılıyo kullanım sırasında!!! ama kargaya yavrusu kuzgun gelirmiş derler muhakkaki herkesin aracı kendine güzel ..

Kimsenin aracını kötülemedik, şahsi tercihlerimizi ortaya koyuyoruz, ama biri çıkıp LR UNIMOG dan daha iyi arazi performası sergiler derse ben gülerim. ;D ama zj çıktığı bir rampayı mog çıkamayabilir bu benim mog u zj ye tercih etmemi değiştirmez , iki parmak çamurdan kastım oydu, kırıcı bir parkur yokken en iyisinin şu veya bu olduğuna karar vermeyelim, bir hendek geçin, bir dere geçin bakalım 2.5 dizel defenderler nasıl ve nekadar sudan geçebiliyor ZJ nekadar bir sudan geçebiliyor.

Defenderci arkadaşlar işi bilmiyorlar, 2.5 dizel defenderle XJ ve ZJ lere rampada kafa tutulmaz , bir iki basamak inme , çıkma , biraz suda boğma, hendekte şasi burma, dar ağaçlık alanda kaportanın tozunu alma atraksiyonu yapsalardı jeep in kocaoğlanları parkura girmeden kenardan hayran hayran izlerlerdi, Peşlerinden bir tek CJ ler gelirdi. ;D

Japon’ un biri, Rize’de bir kahveye girmis ve, herkese kafa tutmuş:
- ‘Var mı ? Aranızda delikanlı? Varsa çıksın dışarı…’
TEMEL kapıya doğru yürümüş,
- ‘Çıkıyorum ulan! Görelim bakalım erkekliğini…’
Birkaç dakika sonra, TEMEL ağzı-burnu dağılmış bir vaziyette, kahveye geri dönmüş…
Peşinden de, JAPON kasılarak içeri girmiş ve kahvedekilere TEMEL’i göstererek :
- ‘Ona, ‘Toyokumi’ ustanın, ‘Katakori’ tekniğiyle vurdum.’
Ertesi gün JAPON yine gelmiş. Yine meydan okuma. Yine TEMEL’ den rest. Ve birkaç dakika sonra kapıda yine, ağzı burnu dağılmış bir TEMEL. Ve peşinden kasılarak yaptığı oyunu açıklayan JAPON :- ‘Ona, ‘Kuyotomi’ ustanın, ‘Kihotomi! ‘ tekniğiyle vurdum.’
Ertesi gün yine aynı hikaye. Dayak yemekten ayakta duramaz hale gelmiş TEMEL ve hergün değişik bir stil kullanan JAPON :
- ‘Ona, ‘Toyohama’ ustanın, ‘Kimanto’ tekniğiyle vurdum.’
- ‘Ona, ‘Tiyotoki’ ustanın, ‘Kohimato’ tekniğiyle vurdum.’
………….. derken, bu böyle bir hafta devam etmiş.
Ve sekizinci gün ! JAPON yine kahveye gelip, yine herkese kafa tutmuş.
JAPON’ un restini gören yine TEMEL olmuş tabii…
Birkaç dakika sonra, herkes yine suratı dağılmış bir TEMEL beklerken, bu kez JAPON, ağız-burun dağılmış, hoşaf! Kanlar içinde kapı da belirmiş?
TEMEL’ de hemen arkasından girmiş içeriye, JAPON’ u göstererek :
- ‘Ona, ‘Toyota’ nın ‘Krikosuyla’ vurdum’ demiş…

Sonuç biz japonlar arazide alayınızı döveriz.
Ama arada sopa yediğimizde oluyor.;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,077
Kayıtlı Üye Sayımız
166,822
Kaydolan Son Üyemiz
burhand

Çevrimiçi üyeler

Geri