Jeep'den Landrover'a mı Yoksa Landrover'dan Jeep'e mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan duman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 267
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 54,215
Ynt: Jeep'den Landrover'a mı Yoksa Landrover'dan Jeep'e mi?

Gecen gezide neticeye bakip defender rampasi demistik ve bunu olgunlukla karsilamistik. Eeeee simdi de netice itibari ile rampanin adi CJ rampasi. Taaa ki cj ler bizim gibi tekrar gelip cikana kadar.

Nasil? adil oldu degil mi? ;)

Etiketler

yunus bager' Alıntı:
peki emre ben hadi bendeki 2 kırmızı defenderi gecelim onların lastıkleri iyiydi falan ama hasan abimdeki lastıkleride (beyaz brandalı defender) gördun bildigin sılık lastik sen gerideki etaplarıda bilmiyorsun oralarıda gecti ben helal olsun diyorum ama sen gördügun halde cj lerin cıkamadıgını soylemiyorsun yoksa mustafa abi sanadamı helvanı yediririm dedi
tamam doğru hasan abinin arabada lastik yok , ama mustafa abiyi tanımam etmem ilkez orada gördüm. ama şunu söyleyeyim o rampadan ilk mustafa abi çıkmasaydı çoğu araç oradan çıkamazdı resmen rampayı temizledi çamuru 4 - 5 metre geriye atıyordu.. mustafa abi çıktıktan sonra o iki cj de defenderda rampayı rahat çıkardı zaten ilk vuran defender patinajdan ve lastilerin ısısından ilk rampayı kuruttu resmen. ama sizin kırmızı defender rampada baya zorlandı. ama hasan abi sizin araçtan daha rahat çıktı. neden?? meriç abide gördü.. izyelende vardır..

Evet evet. oyle cikip inince rampa adi konmuyor degil mi? Cikilamayan rampaya ad koyuyoduk...

Yasasin yeni rampamiz... CJ rampasi. CJ lerin gucu de var. Acaba sorun neydi. Bilenler bir irdelese su durumu. :smiley:

yunus bager' Alıntı:
evet abi bıdahaki sefere cj leri bekliyoruz oyle 2 tane degil en az 6-7 tana olsun dimi anca durum eşitlenir

yunus bager' Alıntı:
meriç abimin rampada zorlanmasının 2 nedeni var öncelikle o arac tam 2100 kl 2. neden yolu bilmiyor olması birinci rampa bitince bitti zannedip gaz kesip 2. rampanın yarınsında durup tekrar geri kaymadan çıkmış olması yeterli ben defenderlerden daha başka ne isteyeyim ama 3200 motorlu cj lerden cok daha fazla seyler beklemek gerekirdi ama bişey göremedik vede madem ortalık tekrar karişacak o cj lerin bilerek geriden geldıklerini düşünüyorum aksini idda eden varsa konuşsun
concrete bari sen konuş sende ilk seferde çıkamadın kırmızı landdan sonra çıkmadınmı. senin lastikler kesik ok144 bence kırmızı landdın lastiklerinden daha iyi. o kırmızı cj 4000 motormuş sahibi orada öyle dedi, xj lerden ne farkı varki..

Bak su ise... demek tam yeminli zamanlara denk geldi. :smiley: :smiley:
Yemin deyince ;
Temel, bir gün dağda gezerken, ayağı kaymış ve uçuruma düşmüş. Tek koluyla uçurumun ucunda bir ağaca tutunduktan sonra, başlamış bağırmaya:

- Kimse yok midur? Kimse yok miduur?

Böyle bağırırken gece olmuş. Tanrı, Temel’in yakarışlarına dayanamamış. Gökyüzünden Temel’e seslenmiş:

- Ben Tanrıyım. Ömrün boyunca içki içtin, kumar oynadın, zamparalık yaptın. Bunları bırakacağına bana yemin edersen seni kurtaracağım.

Temel, biraz düşündükten sonra alçak bir sesle devam etmiş:

- Paşka pirisu var miduur? Paşka pirisu var miduur?

yunus bager' Alıntı:
ama kimse irdelemiyor tabi duyduguma göre hepsi yeminliymiş yoksa 7sinde 40inda 52şinide orda yaparız demişler

Ben 2. rampayi cikmadan duracaktim. Cunku cok rahat ciktim ve ne fark var diye zemine bakacaktim. Sonra devam diye seslendiler. 2. viteste kaldigimdan cikamadim. Sonra kirmiziya yol verip 1. viteste durdugum yerden kalkip ciktim. Sikintim olmadi neyseki.

emre_ozk' Alıntı:
concrete bari sen konuş sende ilk seferde çıkamadın kırmızı landdan sonra çıkmadınmı. senin lastikler kesik ok144 bence kırmızı landdın lastiklerinden daha iyi. o kırmızı cj 4000 motormuş sahibi orada öyle dedi, xj lerden ne farkı varki..

Bence dronder dayanamayip konuya girer ve CJ ler ile ilgili aciklama yapar. Landlarla ilgili bir cok aciklama yapmisti cunku :smiley:

yunus bager' Alıntı:
ok 144 kesilse dahi MT lastikler kadar olamaz meriç abimde MT var.
madem 4000 motr var neden cıkamadı o zaman hade öbürunde 3200 var ya neyden bahsediyoruz 2500 nerde 3200 nerde hemde 1 ton fazları var bizim deflerin

Amaaan ortalık karışmış ;D

Bukadar yüklenmeyin arkadaşlar bir fırsat verin nefes alsınlar, nooldu CJ ve defender kardeşliğine?

yavuz abi valla doğru söylüyosun ortalık fena karışmış :D arkadaşlar bir şey söylemek istiyorum yaşım icabı tam ortadayım sitede abilerim ve kardeşlerim var ve ne güzeldirki bu iki kuşaklada sohbet edip şakalaşa biliyoruz ve devamlı bilgi paylaşıyoruz .ve ben kimseninde kırılacağını düşünmüyorum ,hangi iki dost FB-GS maçı veya başka bir derbi sonrası birbirine girmiş kalp kırmışlardır,ama o maçın muhabbeti kaç gün sürer ;) ilk gezide rampayı çıkamıyan arkadaş duman edilmişti iyi hatırlayın ::smiley: ama eminim oda yazılanları okurken çok keyif alıp gülmüştür ,tıpkı ben ve sizler gibi , ben çok keyif alarak okuyorum inanın kaldıki konuyla hiç alakası olmayan bir arkadaş bile konuya yorum yazmış , hatta kafasında araç alıcağı zaman ne üzerine araştırma yapacağına kadar gelmiş ;) ben ilk tanışma yazımdada söylemiştim,sizler farkında değilsiniz ama benide sonunda sizlerden biri yaptınız diye ;D biz bir alileyiz ve et tırnaktan ayrılmaz derler ;) kimse kimseye gönül koymamıştır hiçbir zamanda koymaz işallah :D :D

eeeeeeeee yavuz abi nerede kalmıştık enson ortalık fena karışmış demiştin galibaaaa :D :D :D :D :D :D

ortalık karısmamıs def sahipleri biraz abartıya kaçmıslar bence haklılık oranınız yüksek olabilir ama cj leri bu kadar ezmek dogru degil ve bu kadar uzatmanında lüzumu yok bence ..

yunus bager' Alıntı:
meriç abimin rampada zorlanmasının 2 nedeni var öncelikle o arac tam 2100 kl 2. neden yolu bilmiyor olması birinci rampa bitince bitti zannedip gaz kesip 2. rampanın yarınsında durup tekrar geri kaymadan çıkmış olması yeterli ben defenderlerden daha başka ne isteyeyim ama 3200 motorlu cj lerden cok daha fazla seyler beklemek gerekirdi ama bişey göremedik vede madem ortalık tekrar karişacak o cj lerin bilerek geriden geldıklerini düşünüyorum aksini idda eden varsa konuşsun

biraz da bizkonuşalım artık
1. Kenan abinin oraya gelmeden hemen önce frenlerim patladı ve orda tamir etmeye çalışırken konvoy devam etti.Yanımda kalan sadece kırmızı cj ve beyaz LR kaldı.ve tamir ettikten sonra grupla aramızda 15 dakikalık mesafe vardı.gruptan ayrı gelmemizin sebebi bu...!!! sonra da başka bi rota izleyerek yaylaya vardık...

2.1- defender rampasını o gün ilk biz çıktık ve ham çamur lastik dişleri doldurdu...
2,2-o heyecanla rampayı çok fazla inceleyemedik bundan ötürü kırmızı cj de ben de direk ize düştük ve işimiz bitti
2.3-emrenin de dediği gibi buz daha yeni çözülüyordu ve iz çok cıvıktı zaten lastikler dolu biz şiştik daha da zorlamadık zaten.mustafa abinin o rampadaki vidyosuna bakarsanız herzamanki taktiği ile çıktı ve kendini izden kurtardı.Ben idda ediyorum eğer kendini izden kurtaramasaydı oda çıkamazdı.

ve bişey daha benim bu kadar kalabalık ilk faaliyetimdi ve çok güzel duygularla geldim ama itiraf ediim biraz hayal kırıklığına uğradım. ortam çok fazla HIRS kokuyordu.sonuç olarak bu bir SOSYAL FAALİYET yarış diil...!!!

bu konuya son defa yazıyorum...

nedense gezi sırasında hırs hiç olmuyor. tatlı bir rekabet ortalıkta dolaşıyor ama forumda nasıl oluyorsa birden ortalık karışıyor. bu gezide de geçen gezide de aynısı oldu. bence konuları baştan sona okuyup olayın neden koptuğuna bakmak gerekli....

bir daha asla böyle bir çekişme içine girmem. herkes aracını tanır ve ne yapacağını ve yapamayacağını bilir.

en büyük korkum hiç kırmak istemediğim dostlarımı inciltmek kırmak olur. bu konuda oraya doğru gidiyor...

son olarak biz yarışmıyor veya ...dik yarıştırmıyoruz. beraber gezmek yemek içmek bizim amacımız...

umarım bu konuda haddini aşmaz...

herkese iyi forumlar...

Hep birlikte off-road a çıktığımız zaman marka ayırımı yapan zaten bizden değildir. Bir tek bu düşünceye saygı duyulamaz. Aramızada böyle arkadaşların olduğuna zaten ihtimal vermiyorum.
Bakmayın forum ortamındaki tatlı biçimde kızdıran, bilgilendirici sohbetlere. Hepimiz aynı tasın çorbasıyız.

Off-road da ve doğada dayanışma, birliktelik, yardımlaşma...Kamp alanında paylaşım sohbetler... Bizlerin özü bu değilmidir. Bizleri bir araya getiren unsurlar bunlar değilmidir. Off-road sporu kardeşliktir.

Bu konuyu baştan sona okudum bu geziye katılan biri olarak sadece :D :D :D ;D o kadar başka yorumum yok . İsteyen istediği gibi çatlayabilir patlayabilir ben defender ci olarak sadece ;D ;D ;D

Sustum susuyorum, ben arazide konuşucam şu trial projesi bitsin duello var!!!!

Şaka şaka kızmayin hepsi farkli ozellikleri olan araçlar... Ama arazide konuşalim ;)

CJ lerin su anda basina gelenleri bir yerlerden hatirliyorum sanki ;) ;)

Bu rampada daha cok organizasyon, eglence, rekabet olur.

Bu tür faaliyetlerin amacı bence birlikte olmak ,yeni insanlar tanımak,şehir ortamından uzaklaşmak, kısacası stres ATMAKTIR, stres YAPMAK değildir.ben 7 yıllık üniversite geçmişimde dağcılık kulübü üyesiydim ( oktay da kırmızı şerokesi olan kulüpten arkadaşımdır). bir sene yönetim kurulu üyeliği,bir sene yönetim kurulu başkanlığı,bir sene de denetleme kurulu üyeliği yaptım.ve biz hep öğrencilerimize şunu anlattık;birbirinizle yarışmayın.sonuçta bu iş gönül işi zirveye çıktığınızda kimse size para vermiyor veya çıkamazsanız cezalandırmıyor,tamamıyla kendi egonuzu tatmin etmek için ordasın.yani yarışacak biri varsa o da kendindir.
şimdi o rampayı çıkamayınca gruptan mı dışlanacaz veya ordakilere rezil mi olacaz...
veya o rampayı çıkınca grup içindeki statümüz mü yükselecek...
ne yapıyosak kendi egomuz için tabi aracımız el verdiği kadar.

ordaki asıl mutluluk sadece internet üzerinden konuşmuş ve yüz yüze hiç görüşmemiş insanların toplanma yerinde sanki kırk yıllık dostmuş gibi sarılması işin sihri bu
şu an kendimize vereceğimiz en büyük zarar bu sihri bozamak...

yeni faaliyetleri sabırsızlıkla bekliyorum herşey çok güzeldi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,081
Kayıtlı Üye Sayımız
166,823
Kaydolan Son Üyemiz
Эмбер

Çevrimiçi üyeler

Geri