Jeep'den Landrover'a mı Yoksa Landrover'dan Jeep'e mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan duman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 267
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 54,215
Ynt: Jeep'den Landrover'a mı Yoksa Landrover'dan Jeep'e mi?

Su veya rüzgar erozyonu neticesinde kayalardan parçalar kopar ve bunlar öteye beriye yuvarlanırlar , sürüklenirler.Bunlardan bazılarıda derelere , çaylara , nehirlere düşerler.Suya düşen ilk parçalar yeni koptukları için köşelidirler , sivridirler.Ama akıntı ile suyun içinde sürüklene sürüklene birbirlerine vura vura o köşeler ve sivrilikler gider ve bildiğimiz yuvarlak formlu çakıl taşları meydana gelir.
İşte insan oğlu da başta suya yeni düşen o mıcır gibidir.Sivridir , köşelidir.
Ama hayat suyunun içinde oraya buraya vurdukça ve yaşlandıkça köşeler gider.Yumuşak ve daha sevecen , hoş görülü bir hal alır.

Kıssadan hisse ne derseniz ?
Onu da SİZLER bulun artık. ;D

Etiketler

Ben ferozadan hangisine geçeyim arkadaşlar . land mi yoksa jeep mi? hahahahahahahahaha
Şaka bir yana benim araç en fazla 12000 ytl lik 1600 cc suzukiye çok benzeyen bir araç. her yerden bende çıktım. Ama soyumuz tükeniyor artık. Evrimleşmek lazım...
Not = benim sorumu yanıtlamayınız lütfen...

dronder' Alıntı:
bu konuya son defa yazıyorum...

nedense gezi sırasında hırs hiç olmuyor. tatlı bir rekabet ortalıkta dolaşıyor ama forumda nasıl oluyorsa birden ortalık karışıyor. bu gezide de geçen gezide de aynısı oldu. bence konuları baştan sona okuyup olayın neden koptuğuna bakmak gerekli....

bir daha asla böyle bir çekişme içine girmem. herkes aracını tanır ve ne yapacağını ve yapamayacağını bilir.

en büyük korkum hiç kırmak istemediğim dostlarımı inciltmek kırmak olur. bu konuda oraya doğru gidiyor...

son olarak biz yarışmıyor veya ...dik yarıştırmıyoruz. beraber gezmek yemek içmek bizim amacımız...

umarım bu konuda haddini aşmaz...

herkese iyi forumlar...

Önder sakin ol, seni seviyoruz ve kardeşimiz olarak görüyoruz,

Geçen defa da rampanın adı konurken ben orada yoktum , ama nedense mail box um "bumu senin lr dediğin" e benzer bir sürü jeep kullanan arkadaştan mesaj geldi, gülüp geçtim çoğunu sildim, ama dikkat edersen haberimin bile olmadığı gezide sahibi olmadığım araçların faturası bana çıkarıldı.

o geziyede senin deyiminle kimse ...dik yarıştırmaya gitmemişti, ama tatlı bir rekabet olmuş defender ler herkesin gözünde sınıfta kalmış, aslına bakarsan bundan bana ne , ben büyük motorlu araçlardan hoşlanırım, uzun yol yapabilecek araçlardan hoşlanırım, ikinci bir arazi aracı kullanmam , yazın cehennem sıcağında bile tam techizatla dolaşırım, standard Bir defender kullanıcısının 10 yılda yaptığı km yi bir yılda yaparım. Düşününce defender le uzaktan yakından alakam yok, sadece sempatim var. ama konunun içine çekildim bir kere, istesemde kurtulamıyorum.

Her geziden sonra böyle tatlı rekabetler olur, LR sahipleri arasında bile gezilerden sonra ....dik yarıştırma olur, bunda kızacak bozulcak alıcak bir durum yok.

Selamlar

Gerçekten baştan sona okudum ve ara ara gerildim :smiley: birçok arkadaşın dediği gibi zannımca bunlar tatlı atışmalar yoksa başka türlü anlayıp kızmanın bir gereği yok.Herkesin aracı kendince iyidir fakat pilotajın önemi unutulmamalı.Evet muhabbet offroad üzerine ve benim konuşmaya uygun ne durumum ne de aracım var.ama dumanı asfaltta görmek isterim :smiley::smiley::smiley: (aman ha bu şakaydı gümbürtüye gitmeyeyim:smiley: )

mogzilla' Alıntı:
Su veya rüzgar erozyonu neticesinde kayalardan parçalar kopar ve bunlar öteye beriye yuvarlanırlar , sürüklenirler.Bunlardan bazılarıda derelere , çaylara , nehirlere düşerler.Suya düşen ilk parçalar yeni koptukları için köşelidirler , sivridirler.Ama akıntı ile suyun içinde sürüklene sürüklene birbirlerine vura vura o köşeler ve sivrilikler gider ve bildiğimiz yuvarlak formlu çakıl taşları meydana gelir.
İşte insan oğlu da başta suya yeni düşen o mıcır gibidir.Sivridir , köşelidir.
Ama hayat suyunun içinde oraya buraya vurdukça ve yaşlandıkça köşeler gider.Yumuşak ve daha sevecen , hoş görülü bir hal alır.

Kıssadan hisse ne derseniz ?
Onu da SİZLER bulun artık. ;D

Nadir abi , yaşımız birazcık ileri diye yuvarlak, muvarlak, yumuşak nooluyoruz ;D ;D

arkadaşlar ve özellikle yeni arkadaşlara sesleniyorum.biz artık sitede eskidiğimizden alışığız bu tür sohbetlere ve hiç aklımıza kötü birşey gelmez eğer herhangi bir gezimizde herhangi bir arkadaşımızdan samimi olmadığına inandığımız bir tavır görmüş olsaydık hala beraber gezme planları yapar mıydık,her fırsatta nasıl bir araya geliriz tartışır mıydık ya da ben hiç tanımadığım insanlarla buluşmak için kalkıp İstanbul'dan İzmite gelir miydim.Biz bir aileyiz gezi öncesi aklıma gelen en son şey herhangi bir arkadaşımın aracının markası olur.yeterki kazasız belasız ve keyifli bir haftasonu geçirelimi düşünürüm.Yavuz abiy'le hiç tanışamadık ama çok yakından tanıyor muşum kadar severim kendisini çünkü o benim ben onun dilinden ii anlarım ortak bir hobimiz var doğada logolardan uzak

devam ediyorum logolardan uzak doğayla bütünleşmişliğimiz var.lütfen kimse alınmasın kimse kendi üzerine de çekmesin konuyu.yolda land olsun,pajero olsun,niva olsun,jeep olsun farketmez az bişey yükseltmesi varsa tepe lambası varsa yani bir şekilde doğaya girdiği belli ise aracın araca hayran hayran bakar sahibiyle tanışmayı isterim.çünkü o insan beni diğer insanlardan daha ii anlayacaktır bilirim.komşum arabayı çamurla görünce ne der "salak bu gene gitmiş güzelim arabayı batırmış"biz çamurlu bir jeep görünce ne deriz ya bu defender 5 para etmez mi?deriz "vay be adam arabanın hakkını vermiş bu haftasonu şile'mi yapsak deriz"
konu biraz yavuz abi ile benden çıktığından ben kendi adıma kimseyi kırmak amaçlı yazmadım o cümleleri.yavai yavaş tanıyacağız birbirimizi.saygılarımla

cüneyt süpersin yaaaaa ben bugün bostancı sanayinde izmite geziye katıldığını resimlerden gördüğüm bir ZJ vardı bagaj kapağında sanki bir pençe var resim olarak gri bir 5.2 uzun saçlıda bir sahibi var inanın yanımdan geçti heyecanlandım sanayide jeep parçaları satan bir yer var önündede çok güzel bir XJ var full yapılmış kırmızı ben dükkan sahibinle tanıştım kendisinin bir ZJ 5.9 ve bir CJ 5 var kırmızı tahminimce onun yanına gidiyordu çünkü onların otoparkına girdi ben o otoparkta ZJ sine bakmıştım dükkan sahibinin eyer o an durabilme şansım olsaydı kahretsinki duramadım sanayi tıklım tıklımdı gidip yanına tanışıcaktım :'( ve inanıyorumki çokta güzel sohbet edicektik .. cüneyt bencede kardeşim seninle aynı fikirdeyim yeminle

ateş o zj benim şnorkel almak için oradaydım keşke uğrasaydın

anaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :mad: :mad: tühhhhhhhhhhhhhhhhh çok üzüldüm şimdi valla yeminle , yanyana geçtik duramadım yol çok kalabalıktı sanki E 5 diye söylendim :mad: çok hırslandım inan millete sardım yolda boyna bostancı yakınlarındamı oturuyosun? ben bostancıda oturuyorum.. ahhhhhhhh yaaaaaaaaa bidaha bişey almaya giderken kesin benide haberdar ettt müsait olursam kesin gelirim tanışır sohbet ederiz ;) çok üzüldüm şimdi tesadüfün böylesi yani :'(

Kırmızı CJ-5? Tarkan abinin Wrangler olmasın ;D

Orkun Tarkan`nin kirmizi CJ`si bendeki araba, o geziye katilmamisti....

duman' Alıntı:
ateş o zj benim şnorkel almak için oradaydım keşke uğrasaydın

Heyy, heyyy...! Snorkel??? bende isterim, nerde nasil, kaca? aldinmi?

ates' Alıntı:
anaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :mad: :mad: tühhhhhhhhhhhhhhhhh çok üzüldüm şimdi valla yeminle , yanyana geçtik duramadım yol çok kalabalıktı sanki E 5 diye söylendim :mad: çok hırslandım inan millete sardım yolda boyna bostancı yakınlarındamı oturuyosun? ben bostancıda oturuyorum.. ahhhhhhhh yaaaaaaaaa bidaha bişey almaya giderken kesin benide haberdar ettt müsait olursam kesin gelirim tanışır sohbet ederiz ;) çok üzüldüm şimdi tesadüfün böylesi yani :'(

Iste araclarin üstüne "gezenbilir " logosu yapistirmanin faydalari burada belli oluyor...

bu cj de süper fena bişey gerçi orada ZJ,XJ,CJ hepsi felaket ve muhteşem yapılmışlar sahibindende var araçlar ergun cüneyt alıp taktırmış galiba yer bostancı sanayide , ve dükkanda çok aksesuar çeşidi var ben gittim o dükkana yükseltme kiti için ,hatta sana sorucaktım sen pek memnun değilsin galiba sonra yaşanan sorunlardan şikayetçiydin ama fırsat olmadı. istersen bigün buluşup gidelim cüneyt zaten alşıveriş yapıyo dükkanla.

Ates, ben su anda Almanya`dayim, yarin Kaiserslauthern`de (Almanya`nin bu bölgesinde Amerikan üssü oldugu icin cok fazla Jeep servisleri ve alis veris merkezleri var) olacagim. Orada soracagim snorkeli eger istersen sanada bilgi veririm belki senin icinde alabilirim. Yarin nette ol. 27`sinde dönecegim, o zaman beraber bulusuruz...

ok abi ben pek offrood tarzı istemiyorum yapmıycam en fazla yüsseltme yapıcam ama çoğu kişide açıkçası memnun değil aracın sonra çıkardığı sorunlardan sen bak al abi kendine yinede teşekkürler çok naziksin sağoll.

Bu tip tartışmalar sırasında bilgi paylaşımının olması çok güzel tabi ki...
Diğer araçları iyi tanıyan ve bu sayede kendi aracının eksi ve artılarını anlayan ve buna göre arazide sorumlu bir biçimde kullanan off-roadcuların, doğa severlerin artması da çok güzel...

XJ tipi araçlarda şasi boydan boya bulunmasına rağmen muadili araçlardan farlı olarak kasa ile entegredir ve kalınlığı sınırlıdır. Bu durumda araç şase ve kabini ile esner, bu özelliği ise onu uzun yolculuklarda esnek şasisi ile mükemmel bir cruiser, kaya tırmanışı sırasında ise hafifliği ile benzersiz bir araç yapar. Ancak etli sağlam şasi gerektiren KAMU hizmeti, (askeri amaçlı taktik araç olma, farklı işlevleri gerçekleştirmek için ek üstyapı montajını olanksız hale getirir.) Buradan anlaşılıyor ki araç aslen farklı bir ortamda kullanılacağı düşünülerek tasarlanmıştır.

Defender ise her zaman en iyi araç olmamakla birlikte tüm dünyada her ortamda kendine düşen görevi yerine getirecek şekilde tasarlanmıştır.
Bir Defender'ı üzerinde roket launcher monte edilmiş biçimde tank kovalrken, zırhlandırılmış halde gösterici kovalarken, belki de bir çöp kamyonu görevi ile görebilirken, çok basit sıradan bir rampada başarılı göremeyebilirsiniz.

Defender Ağır, kilo-beygir güçü oranı düşük, çoğu yerde iri cüsseli gelebilir. ;-)
Zaten otruduğunuz elektrikli deri koltuğun Defender'de neden hiçbir zaman opsiyon olarak bile sunulmadığı ise bilgi veriyor.

Yani Defender bir platform olarak XJ sınıfı araçtan daha fazla çok yönlüdür. Ancak çok yönlü olmak bazı uzmanlıklardan feragat etmeyi gerektirir.

Greenlaning konusuna gelince, ülkemizde hepimizin aracını çok aşırı zorlayacak doğal ortamlar bulunmuyor, olsa bile birkaç saatte ulaşabileceğimiz yerler değiller. Bu durumda aracımı seçerken, hem gündelik kullanıma uygun olmasını, hem de grubun diğer araçları ile geziyi tamamlayabilmesini isterdim.
Bu durumda hem ekonomi hem de bakım kolaylığı konfor olarak şu an mantıklı araçlar Jeep XJ ZJ modelleri bence. Bunu hızla artan sayılarından da anlayabiliriz.

Defender Disco kullanan arkadaşlarımızın istek ve amaçları farklıdır. Her bireyin geçmiş deneyimleri diğerine göre farklıdır, bu sayede bir durum karşısında gösterdiği tavır davranış ve kararda farklı olacaktır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,081
Kayıtlı Üye Sayımız
166,823
Kaydolan Son Üyemiz
Эмбер

Çevrimiçi üyeler

Geri