Jeep'den Landrover'a mı Yoksa Landrover'dan Jeep'e mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan duman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 267
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 54,419
Ynt: Jeep'den Landrover'a mı Yoksa Landrover'dan Jeep'e mi?

çapraz gelse kango da geçer diyelim şaşıran hedef kaos yaratsın ;D ;D ;D

videoyu tekrar izledim ve iki aynı yer diyene şaşırırım ya da ikimizden birinin göz dokturuna gitmesi gerek derim... ;D

Etiketler

[attachment=1]

;D ;D

teşekkürler yavuz... böyle bakınca daha iyi anlaşılıyor ;D
defenderın sağ ön tekeri xj nin sol ön tekerine denk gelmiş...
arada yakaşık 1.5 m fark var....
değil 1.6 m fark böyle bir durumda 10 cm bile bir çok şeyi değiştirir...
neyse konumuza dönelim kango çapraz gi.... ;D ;D ;D

buı konu bitmez ... ;D ;D ;D
biz devam edelim

ya sorento haksızlık etmeyin cocukların oynadıgı camurda kalan araca agır bir itham kullanıyorsunuz ;D

Şu arabaya 40" lastik koy, hiçbir yerde kalmazsın dedik Cem... Dinlemiyorsun ki sözümüzü... ???

Yeterince hiz alsam ben de gecerim gibi geliyor, yani tek atlamada...

Sanirim jeep in ve land in gecemedigi kafat nivanin gectigi bir deneme olursa, ortalik karmakarisik olacak.
Nivaci dostlarin bazi yaptiklari ciddi sasirtiyor beni... Bu, niva jeep ve land dan daha iyi bir arac mi demek olacak... Araclari karsilastirmak icin standart kriterler olmadikca bol bol sohbet olacak ...

Ben yeterince hız almadanda geçermişim gibi geliyor hala izleyince.

Yarattığı algıdan ve taraflı sunumdan ötürü talihsiz bir video oldu benim için.

iksje' Alıntı:
...........taraflı sunumdan ötürü ...................

;D ;D ;D Ben videoda bir tek "taraf" gördüm , Jeep in toprağa takılan ön "tarafı" ;D

Bide yan taraf vardı.. Burağın geçtiği. Onu da gördünüz mü?

;D ;D ;D Gördüm ama bakış açısına göre değişiyor, nedense herkes farklı görüyor.

Ben size yanar döner anlatıcam yarın. Böyle bol grafikli, kırmızı oklu falan.

Tecrübelerim bana şunları öğretti: Lastiklerin geçtiği yerin "iki parmak kalınlığı kadar" farklı olması, pilotun gaz/fren pedalına "bir-iki saniye" farklı zamanda ve farklı şiddetde basması, ön tekerlerin veya aracın yaklaşma açısının "çok küçük derecelerde" farklılık göstermesi, engellerin aşılmasında farklı sonuçlar doğmasına neden olabilir. Lastiklerin hava basıncı, diş yapısı ve dişlerin yıpranma durumu, kaç yıllık olduğu... Aracın gaz, fren ve direksiyon reflekslerinin sağlıklı olup olmadığı... Araç ağırlığının dağılım dengesi... Gene sonucu etkileyecek etkenlerden aklıma gelen sadece birkaç tanesi.

Kisaca " tesadüfler zinciri" sonuca etki ediyor diyebilirmiyiz... >>>> zaten tüm hayata bakis acimda bu....!

Focus bile geçer uygun açıyla ama şirket aracı olacak, tabii şirket de benim olmayacak ;D ;D
sonuç itibarıyla bilgi vermekten uzak geyik muhabbete döndü iş, yine fazlasıyla marka fanatizmi var, burdan alınacak bilgi uzun şasi göbekten oturmazsa daha iyi hendek geçer, video görüntüleriyle cm. lerle değişecek araziyi tartışmak yersiz bence de

Bir aracın ön aksı boyunca sıralanan lastiklerini, burada 2 adet
Tam olarak engele oturtursan, tüm yükü çekiş sisteminin parçalarına yüklersin,
yani aracınız ile kaldırıma çıkma manevralarında hatırlayınız, tam kafadan engele lastikleri oturtup gaza basınca araba gitmez, balata yanar... İyi ki yanar yoksa sistemde baka birşeyler kırılır.

Hendek çapraz geçilir, uygun açı yakalanamaz ise Diff-lock özelliği olmayan bir araç askıda kalır. O sebeple uygun açıda geçilir deriz.

Sorento : Çok başarılı bir araç aslında, tamponu çıkarıp, çamur lastiği takınız sonra ver elini ek kral etap.. Yakında düşer zaten ortamlara.. Hele bir de ömür boyu garanti ile satın alanlar için biçilmiş kaftan.Üretim kalitesi, dayanıklı olması, ucuz işletme giderleri, sinekten yağ çıkaran aşırı verimli common rail motoru olması onu bir miras sahibi yapmıyor.