Jeep'den Landrover'a mı Yoksa Landrover'dan Jeep'e mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan duman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 267
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 54,342

Etiketler
Ynt: Jeep'den Landrover'a mı Yoksa Landrover'dan Jeep'e mi?

;D ;D ;D Napalım herkesin bir takıntısı vardır.

Grand Gherokee Wk monoblok şasesinde bir önceki modele göre %60 daha fazla çelik kullanılarak güçlendirilmiştir.
Burulma direnci çok yüksektir. Aynı şekilde kupadanda burulma sesi gelmemektedir. Yeni tekneloji buralarda napıcaksınız :smiley:

CJ7 min şasesini çıplak görmek benimde hoşuna gidiyor. Hatta şase ile kupa arasına kafamı sokup etrafı incelemek :D

discovery-V8' Alıntı:
;D ;D ;D Napalım herkesin bir takıntısı vardır.

Ha ha ileride burulma kırılma sağa sola kayma olmaması için sağlam bir şase lazım....
:smiley:

dronder' Alıntı:
siyah xj yani mustafa rampayı çıkarken bende ordaydım ;) ve o rampayı daha önce denemeye bile cesaret edemediler. ve defender sahibi birden abi defender buradan çıkamaz hatta cherokee de çıkamaz diye iddia etti. rampada çok çamur vardı. mustafa rampanın birirnci bölümünün ortasında durup tekrar kalktı ve gazlayarak çıktı. inanın rampa tertemiz oldu. 5-10 cm çamurun altında zemin sertti. mustafa da o 5-10 cm temizledikten sonra rampa zaten özelliğini kaybetti. fakat zemin suya doymuş olsa ve dibi sert olmasa dediklerinizde hakılısınz...

O rampayı Mustafadan önce fbhasan cj ile temizlemişti..Atlamayalım.. :D..Hollandadan selamlar

Transporter' Alıntı:
O rampayı Mustafadan önce fbhasan cj ile temizlemişti..Atlamayalım.. :D..Hollandadan selamlar

Hatirladigim kadari ile sen Hollanda`da oturuyordun. Gecen hafta Almanya`da Kaiserslautern bölgesindeyfdim. Burada Amerikan üssü oldugu icin cok fazla Amerikan arac ve parca satan yerler vardi. Ama maalesef hemen hemen hepsi kapanmis. Acik olan tek kücük dükkan sahibi ile konustuk. Zaten oda Hoallanda`liymis. Sebeb olarak Almanya`da Offroad araclarina karsi alinan cok ciddi kanunlar. Mesela MTR lastik satislari yasaklanmis. Askeri Hummerlar 4 parcaya kesilerek (kesin kural) hurdayi boylamis. Fakat Hollanda bu konuda daha rahat davraniyor ve Jeep piyasasi cok genis. Biraz bilgi versene oralarla ilgili.

Ergun agabey ben İzmitte oturuyorumda,yazları Bodrumda çalışıyorum..Kışı boşa geçirmiyim diye tırcılık yapıyım dedim. :D Hem gezmem gelmişti. ;D.İngilterede boşalttım.Hollandadan geri yükledim şu andada Viyana yakınlarındayım..Macaristana geçmem lazım zira yılbaşı programı Romanyada. ;)

Transporter' Alıntı:
Ergun agabey ben İzmitte oturuyorumda,yazları Bodrumda çalışıyorum..Kışı boşa geçirmiyim diye tırcılık yapıyım dedim. :D Hem gezmem gelmişti. ;D.İngilterede boşalttım.Hollandadan geri yükledim şu andada Viyana yakınlarındayım..Macaristana geçmem lazım zira yılbaşı programı Romanyada. ;)

Vaaaayyyy...!!!! TIR`da bilgisayar ha....! ;D ;D ;D

discovery-V8' Alıntı:
1.5 tonluk 4000 cc benzinli ile 2 küsür tonluk 2.5 litre turbosuz dizel motorları karşılaştırıyorsunuz. elma ile armut. ;D

Benim aklıma LR deyince bunlarda gelmiyor, 97 RR dediğiniz P38 modeli, LR deyince benim kastettiğim Defender 1985-2009 arası, Disco I 1994-1998 arası, RRClassic 1994-1996 arası (bu yıllarda p38 de var o değil classic olan).

LR in tek kronik sorunu yürüyen aksamdaki yağ sızıntılarıdır başka kronik sorunu yoktur. LR dediğimde kastettiğim yukarıda bahsettiğim modeller. Yağ akmaz terler ve bazen sızar, toplamda sürekli kullanılan bir araç 6 ayda en fazla yarım litre yağ kaybeder. (Benim aracımda bu miktar yılda bir fincandan daha az.) LR kullananlar şu deyimi gayet iyi bilirler "if its leaking its not empty". ;D

Bu sızıntının ana sebebi arazi ve şanzıman arasında kullanılan yağ farklılığı , ayrıca şafttan el frenli olması, metallerin kasılması, uzaması, ısınıp soğuması birbirinden farklı olduğundan bu sorun giderilemiyor, ama bence sorun değil karakteri bu, şikayetçi değilim. 2007 defender de ford bu sorunu çözmüş diyorlar ben görmedim.
Selamlar

Daha önce koymuştuk ama yeri gelmişken iyi gider ;D

>> Video Gereksiz yere rekabet yarattığından kaldırılmıştır.<<

Burak beni reklam etmiş anlaşılan. Hadi beni etsinde, Jeep'e ayıp oluyor :smiley: Ben iyi araba kullanamıyorsam veya öne kilit takmamışsam bunda Jeep'in ne günahı var. Bu arada tabiki Burak'ın videonun sonunda geçtiği yer aynı spot değil. Akıl var mantık var, göz var nizam var :smiley:

Aynı yer olmadığı ortada zaten, sen 35 lastiklerle nerdeyse tamponu oturtmuşun... 110'nun farlarına denk gelmesi lazım ;)

iksje' Alıntı:
Burak beni reklam etmiş anlaşılan. Hadi beni etsinde, Jeep'e ayıp oluyor :smiley: Ben iyi araba kullanamıyorsam veya öne kilit takmamışsam bunda Jeep'in ne günahı var. Bu arada tabiki Burak'ın videonun sonunda geçtiği yer aynı spot değil. Akıl var mantık var, göz var nizam var :smiley:

Yer Aynı yer lütfen çarpıtmayalım, ayrıca defenderinde önünde kilit yok , bu videoların daha kötüleride var bu en masumu , bozulmayasınız diye bukadarını koymuştum,, Orkun senin CJ tamponu oturtur bunun arabanı yüksekliğiyle alakası yok kısa şasi sanılanın aksine çoğu zaman dezavantajlıdır.

[attachment=1]
Selamlar

Yerin ayni yer oldugunu gordum ben de. Jeep denemesi sirasinda kurek ile alinan yer LR gecerken de goruluyor sanirim...

abi koyduğun resim karın açısıyla alakalı gibi geldi bana... hem 110 la XJ'nin boy farkı ne olaki ama ciddi yüksekli var kı var... Cem'in 6inch'den yüksek 35 lastik var...

Yaklaşma açısının bozulduğunu ve azaldığını görmüyormusun?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,085
Kayıtlı Üye Sayımız
166,827
Kaydolan Son Üyemiz
alwaysrentacar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR