Jeep'den Landrover'a mı Yoksa Landrover'dan Jeep'e mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan duman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 267
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 54,374
Ynt: Jeep'den Landrover'a mı Yoksa Landrover'dan Jeep'e mi?

Jeepcj7' Alıntı:
Aynı yer olmadığı ortada zaten, sen 35 lastiklerle nerdeyse tamponu oturtmuşun... 110'nun farlarına denk gelmesi lazım ;)

Yer aynı...
[attachment=1]

35 lastik 32 lastikten 3 inch fazla... ama Cherokee'nin önündeki vinç tamponu yaklaşma açısını düşürmüş. Sanırım asıl sebep bu. Bu tarz yerlerde, sakin ama sabit bir hızla, hafif çapraz gelerek geçmeye çalışmak, yaklaşma açısının yaratacağı sorunları engelleyecektir.

Etiketler

Yer aynı arkadaşlar, videoyu tekrar tekrar izleyin, kazılmış yeri ve arka plandaki yarıkları göreceksiniz, hatta çalının biraz sağından geçiyor 2 araç ta, yani aynı yerden geçiyorlar. Yavuz abinin dediği gibi uzun şase hendekte büyük avantaj sağlar bu olayı marka bazlı düşünmeyelim.

uzun şasenin hendek geçişlerinde hep dezavantaj olduğunu düşünüyordum.
Bir şey daha öğrenmiş oldum.
Burdaki araçlar uzunluk açısından birbirine yakın.
Sıkıntı daha çok vinç tamponun takılması gibi geldi banada.

Orkun, zaten XJ nin standart hali çok alçak ancak 4-5" civarı yükseltme ile standart defender ile aynı yüksekliğe ulaşıyor

Bir açıklama yapayım XJ defenderden kısa demedim, Orkun benim bile tamponum oturdu demişti ona açıklama getirmeye çalıştım, basamak inişlerinde kısa şasi dezavantajlıdır. basamak çıkıştada geri devrilme eğilimi gösterir hele aşabileceği eğimden dik ise ve hızlanarak gelinirse ciddi şekilde geri dönebilir.

Selamlar

Şekilde kısa ve uzun şasinin tırmandığı eğime bakın, kısa şasi 40 derece ise uzun şasi 30 derece eğimde, dolayısıyla uzun şasi göbekten oturmadığı sürece daha iyi çekişe sahip olacağı için hendekte avantajlı

Aslında fazla uzun WB de , fazla kısa WB de dezavantaj hanesine ekleme yapar, bunun en idealini otoriteler Binek 4x4 ler için (2.54 metre) 100 inch wheelbase olarak veriyor, ayrıca ön ve arka şasi fazlalıklarını keserek yaklaşma ve uzaklaşmayı 90 dereceye taşımak mümkün, ama bu geri veya öne baş aşağı devrilme eğilimini ne azaltır ne çoğaltır.

Bu böyle olmayacak. Bence kapışalım. Jeep'lerle LR'ler buluşalım bir yerde. Varilleri çember şeklinde dizip ateş yakalım içlerinde. Tam ortasına hendek kazalım. Sırayla geçelim. Kazanan kaybedeni işlek caddelerde çeki halatıyla çekerek götürsün. Ya da vazgeçtim biz kaybedersek arabalara "Dağlar Landın yollar jeepin" diye sticker yapıştıralım. Siz kaybederseniz "Dağlar Jeep'in yollar bizim" diye yapıştırın.

Not: Videodaki defender ön arka kilitli ve geçtiği nokta tam olarak aynı değil. Metrelerle değil santimlerle bile farklılıklar gösteren bir hendekti o.

Kafam karisti. Iki aracta hemen hemen dik olarak giriyorlar hendege. Denemelerine bakiyorum ama def geciste kilit olmasinin bir avantajini, jeep te olmamasinin dezavantajini yasamiyor gibi geldi bana. Yaniliyor muyum? Neticede jeep vinc tamponundan saplaniyor ve bundan sonra kilit nafile gibi geliyor bana. Belki yeni birsey daha ogrenirim.

Aynı nokta olup olmadığıyla ilgili belirsizlik ve güvensizlik durumu yüzünden biraz bu kafa karışıklığını yaşıyorsunuz. Burağın geçtiği nokta bana göre biraz solda. (Sağ izi sol izime denk geliyordu diyebilirim. Ben tam bir görünmez duvarla karşılaştım oraya indikten sonra ve duvarı kazıp altını doldurduk çıkabilmem için. Burak'ın sağ izi hemen hemen oralara gelir) Siz bu kadar detaya girdiğiniz için ben de girmem lazım artık diye düşündüm :smiley: Yani koşullar aynı olmadığından kilit bana gerekirdi ona gerekmezdi veya dik geçişte kilit gereklidir veya değildir tartışması bu vakada yersiz. Benim tavrımla ilgili bi yanlış anlama olmasın. Burak'ın geçtiği noktadan ben de geçerdim derim ama benim geçtiğim yerde Burak da kalırdı veya LR de kalırdı geçemezdi demiyorum, belki de geçerdi. Dediğiniz gibi vinç tamponum bana sorun yaşatan önemli etkendi orada. Ama o alanda bir saate yakın vakit geçirmiş biri olarak hendekteki derinliklerin, zemin farklılıklarının, duvar açılarının santimlerle bile farklılık gösterdiğini bizzat gördüm. Yani vaziyet biraz "Şansal, Erman, oynat, 3 cm'le ofsayt" vaziyetine dönmek üzere ondan endişeliyim. Kendimi Maratonu izleyen futbolcu gibi hissettim. :smiley:

CJ-7'nin Wheelbase 93.5", 104"' den 27cm kısa :smiley: Ati'ye söylerim bu haftasonu ayarlarız ;D ;D
uzunluk önemlide tabii yaklaşma açısıda önemli.. Cem bir ölçesene.. o lastik ebadına göre tampon ne kadar çıkık olsada yaklaşma açının iyi olması lazım..

Bu başlığa sebep olan def rampası olayının kahramanı olarak, bu kadar detaylı tartışmalarda gerçek durumu anlatmanın zorluğunu ve bu çabanın insanı nasıl yorduğunu iyi biliyorum. Aynı noktaya bir hafta sonra gittiğimizde bambaşka bir zeminle karşılaşmıştık. Bir kaç derecelik ısı farkı zemini gevşetmiş ve harhangi bir rampa haline gelmişti. Sert ve aşırı kaygan çamur yoktu ortada.
Sizin durumunuzda da bir kaç cm nin bile durumu çok değiştirebileceğini gayet iyi anlıyorum. Araçlar faklı noktalarda ve farklı işlerde başarılı oluyorlar. Tüm araçlar aynı yerde aynı şeyi yapsa bu sayfaların tadı olmazdı zaten...:smiley:

Yahu oradaki hendeğe az açılı gelse her ikisi de geçer :smiley:
Kia Sorento bile geçer...

Sorento lu arkadaslar alınmasın :smiley:
Malum konu hassas zaten...

ya aslında bu video üzerine konusmak yanlıs sadece o gün o zemin sartlarında orda farklı bir durum söz konusu olabilir yani her yerde aynı sey olacak degil ama esit sayıda land ve jeep bir gezi olsa fena olmaz hani böyle dedigime bakmayın benim aracım yok ;D

Çapraz gelse freelander bile geçer ;D (hedefi şaşırtayım Sorentolu arkadaşlar alınmasın ;D )

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,085
Kayıtlı Üye Sayımız
166,827
Kaydolan Son Üyemiz
alwaysrentacar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR