Karavanda Uzun Süre Yaşanabilir mi?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ferfecir Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 63
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 96,501

Acaba ömrümün kalanını bir karavanda geçirebilirmiyim.

  • Evet

    Kullanılan: 88 73.3%
  • Hayır

    Kullanılan: 32 26.7%

  • Kullanılan toplam oy
    120
Ynt: Karavanda Uzun Süre Yaşanabilir mi?

Ben büyük aynı beni anlatan semboldeki gibi bir karavan düşüncem vardı halada öyle ama bu uzun bir zaman dilimi demektir istediğiniz hala getirmek için.bana göre eniyisi bu sabit bile olsa çok büyük ve kullanışlı istediğiniz herşeyi yapabilirsiniz,sağlamdır rüzgardan fırtınadan okadar etkilenmez uzun vadede kendinizi dar alanda hissetmezsiniz,üstünüde kullananark yaşam alanınızı geniş tutmuş olursunuz [attachment=2] Ayrıca tamirat isteiğinizi sürekli gidermiş olursnuz durmadan gelişen bir aracınız olur.
iki karavandan biri bu olursa çok iyi olur.2.karavan da çekme karavan olursa çok ucuza halletmiş olursunuz,ben adapazarlıyım buradaki karavancılara sık sık giderim çekme karavanların büyüklerinden düşünebilirsiniz düşünemeyeceğiniz kadar ferahlar http://www.basoglucaravan.com.tr/indexx.php?f=1fc85430c8be6a6fd77c3235a7c63779&sayfa_id=333&id=7&l=1 sizin düşüncenizdeki insanların karavanını büyük tutması çok önemli,mobil karavanlar çok pahalı fazla yürütmeyeceğiniz düşünülürde en uygunu bunlar.

Old bus


Old bus
 

Etiketler
Ynt: Karavanda Uzun Süre Yaşanabilir mi?

merhaba ömür boyu karavanda yaşanır neden olmasın.ben yurt dışındaki karavan mahallelerini gördüm misafir oldum merak ondan sonra başladı neden türkiye de olmasın.
 

Ynt: Karavanda Uzun Süre Yaşanabilir mi?

ethem bey biraz önce de cevap yazdım. kızımla beraber göcekte karvanda yaşıyorduk. herhangi bir sorunumuz yoktu.devamlı kalınacak karavanlarda sorun elektrik ve pis su sorunu bunu büyük tanklar ve vidanjörle haledebilirsiniz elektrik sorunu çozumü güneş enerjisi invertör. ayrıca karavanınızın tam izalosyonlu olması şart. ben 12m alanda yaşayabiliyorum derseniz sorun yok iyi günler dileği ile,
 

Ynt: Karavanda Uzun Süre Yaşanabilir mi?

tabi Neden olmasın,Bal Gibi Yaşanır ve birde bütün ülke vizelerini de içine hediye paketi olarak koysalar,ev yüzü bir daha görmem,varsın yoksun KARAVAN :smiley:
 




Ynt: Karavanda Uzun Süre Yaşanabilir mi?

Belki de en büyük hayalim...Karavana binip gitmek, arkana bakmadan...adresin neresi derlerse, karavanın içi diyebilmek. Hiç bir sorumluluğu olmadan, kimselere hesap vermeden.. Hani şarkısında Melike Demirağ'ın dediği gibi;
"Bir yelkene koy beni, al götür uzaklara..."
Belki de karavanın içinde son nefesini bilinmeyen biryerlerde verivermek... Yunus'un dediği gibi;
"Bir garip ölmüş diyeler, kırk günden sonra duyalar, soğuk su ile yuğalar, bana seni gerek seni..."
Çok mu edebi oldu bilmem ama tam da şu aralar dört duvarın içinde sıkıntıdan patlamışken dökülüverdi işte. Herkesin hayallerini yaşayabilmesi dileğiyle...
 

Ynt: Karavanda Uzun Süre Yaşanabilir mi?

Tabii Güzel Olur Kimseye Hesap vermeden,ama yollarda arkadaş olacak bir seni seven kadın veya bu yolu seninle kabullenmiş bir arkadaş,erkek veya kadın olması lazım. Yoksa yolda başına gelmeyen kalmaz,Arkadaşda yoksa yanlız çekilmez,Yoldan Bir Arkadaşa karavanı emanet edilmez,bu yola da bence Samimi Bir Çocukluk Arkadaşı olmadan veya Evlenmeden Çıkılmaz Abiciğim.
 

Ynt: Karavanda Uzun Süre Yaşanabilir mi?

tabi olabilir ama bilirli sıdandartlarda olması gerekir karavanım bence sana bir karco kamyon al onun üzerine karavan yaptır cok güzel olacagına vede tüm ihtiyaclarının karşılıyacak bir şekilde yaşam ortamı saglaya bilir ....
 

Ynt: Karavanda Uzun Süre Yaşanabilir mi?

Sayın Ferfecir aramıza hoş geldiniz istedikten sonra olmayacak birşey yoktur forumu takip ederseniz kısa sürede sizde benim gibi konu hakkında çokca bilgi sahibi olursunuz tam olarak neye ihtiyacınız olduğunu yaşam şeklinize göre ihtiyaçlarınızı en iyi siz bilirsiniz sonrada buna göre hangi araç ihtiyaçlarınıza karşılık verir ona karar verip uygulama aşamasına geçersiniz bizde buradan size elimizden geldiğince bilgi vermeye çalışırız gerçi burada size daha sağlıklı bilgi verecek çok değerli abiler karavansever dostlar var aradığınız bilgiyi burada bulabilirsiniz kalın sağlıcakla.
 

Ynt: Karavanda Uzun Süre Yaşanabilir mi?

bende çok istiyorum karavanda sürekli yaşamayı ama enerji ve pis su gerçekten sorun, ama her güzelliğin bir zorluğu vardır kabullenmek gerek...
 



Ynt: Karavanda Uzun Süre Yaşanabilir mi?

Emekli olduğumuzda eğer yeterli sağlık+bütçeye sahipsek, yılın 9 ayı gibi bir süreyi karavanda geçirmek gibi bir hedefimiz mevcut...
Olur mu olmaz mı yaşarsak göreceğiz bakalım...
 


Ynt: Karavanda Uzun Süre Yaşanabilir mi?

Yaşam dışarıda akıyor. Yakalamak gerek. Evlerimizde çok yalıtılmış olarak yaşıyoruz. Denizcilik tecrübelerimden hareketle;
Gerçekçi olmak gerekirse arada evimi özlerim. Kaynar suları sınırsızca foşur foşur tepemden akıtarak (küresel ısınmacı felaket tellalları duymasın. Karavana kıyasla...) banyo yapmak, fırında, tost makinasında bir şeyler hazırlamak, sere serpe oturmak, uzanmak, yatmak, kar yağarken pencereden dışarıyı izlemek, kızımla yatağın, kanepelerin üzerinde zıplamak, dostlarımı misafir etmek... Ama zamanım uygunsa yılın büyük bir kısmını karavanda geçireceğim muhakkak. Tabi önce gerçek bir karavanımın olması gerekiyor.
 

Ynt: Karavanda Uzun Süre Yaşanabilir mi?

Karavanda yaşamak aslında o kadarda kolay değil ,evde suyunuz şebekeden hiç kesilmiyor gaz sürekli,atıksu derdiniz yok kanalizasyona bağlı elektrik deseniz parasını ödediğiniz sürece size hizmet ediyor,ama karavanda depo boşaldı hadi su doldurmak gerek atıksu deposu doldu hadi boşaltmak gerek akülerin şarzı azaldı hadi elektrik bulup o işi halletmek gerek ve Cem'in dediği gibi en babası 10 m2 alana tıkılıyorsunuz suyu doyana kadar kullanamıyorsunuz mutfak deseniz ancak size izin verdiği kadar bir alan hele birde çocuklar varsa dahada zor iş yani anlayacağınız sürekli çalışmak gerek dinlenme evdekine göre az,ha mecbur kalındımı olmayacak birşey değil.
 

Ynt: Karavanda Uzun Süre Yaşanabilir mi?

Bunda deneyin isterseniz.Alkovenin 1 tanesi 10 m2 nerdeyse :D

[attachment=1]

Annette kenworth
 



Ynt: Karavanda Uzun Süre Yaşanabilir mi?

Bülent azıttın sen :eek: :eek: TUV'den geçmez bi kere o. Ama elektrik buldum, bulamadım sorunu olmaz. Atından geçerken direk takarsın karavanı tellere ;D
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,439
Mesajlar
1,517,970
Kayıtlı Üye Sayımız
172,093
Kaydolan Son Üyemiz
ata bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst