Ynt: Karavanla Midilli
Merhaba,
Türk kıyılarına komşu olan adaları sırt çantalı dönemlerimde 80'lerin sonu 90'ların başlarında dolaşmıştım ancak o dönemlerde henüz karavan sahibi olmayı düşünmediğimden açıkçası şimdi baktığımız gözle hiç bakmamıştım ama adalarda karavanla karşılaştığımı da çok hatırlamıyorum. Kampingler vardı ama daha çok sırt çantalı turistlere ve çadırcılara hizmet veriyorlardı.
Güvenlik açısından hiç bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum, adalar arasında büyük feribotlar çalıştığı için rahatlıkla birisinden diğerine karavanınızla geçebilirsiniz. Bilet fiyatları ve tarifelerini de internette kolaylıkla bulabilirsiniz.
Benim gittiğim zamanlarda sıkıntı Türkiye'den karşıya geçerken idi. O zamanlar ufak yolcu tekneleri insan taşımacılığına odaklı idiler bazıları iki arabayı zar zor alırdı coğu hiç araba taşıyamazdı. Zannederim şimdi değişmiştir. Ama yine de sormakta ve karavan ücret tarifesi üzerinde konuşmakta fayda olur diye düşünüyorum.
Şu sıralarda Yunanistan'da fiyatların taban yaptığını söyleyebilirim. Oteller ciddi anlamda boş, dışarıda yenilecek yemek fiyatlarıda Türkiye ile aynı. Mazotun litresi 1.42-1.45 euro arası.
Bence Yunanistan seyahati düşünüyorsanız tam zamanı.