Ynt: Kırsal Motorinsiz ne yapalım..
Mesela?
tahaozak' Alıntı:Mavi duman farklı bir sıkıntı işareti abi.
Mesela?

tahaozak' Alıntı:Mavi duman farklı bir sıkıntı işareti abi.
Aracın motoru aşınmış olabilir.sertem41' Alıntı:Mesela?
suyabatmaz' Alıntı:Herkese Selam,
Bir haftadır, PO'nun yeni kırsal motorinini kullanıyorum. EuroDiesel ile arasında çok fiyat farkı yok tabiBen aracın çekişi ve sarfiyatından memnunum.
Hatta, EuroDiesel yakıta göre motor performansının daha iyileştiğini düşünüyorum.
Barış
tahaozak' Alıntı:Aracın motoru aşınmış olabilir.
umutcelikel' Alıntı:Tam zamanında satmışım sevgili BJ60'ımı ;D ;D ;D ;D
Ben Umut Beyim, Yavuz Bey kuzenim olur ;D ;D ;D ;Dsertem41' Alıntı:Neden öyle dediniz Yavuz Bey, şu andaki durumunuz nedir![]()
umutcelikel' Alıntı:Ben Umut Beyim, Yavuz Bey kuzenim olur ;D ;D ;D ;D
BJ60 ımı sattım da ondan öyle dedim))))
Hem 10 numara yağa çok kötü çöktüler, hem de bu kırsal motorin işi felaket olmuş....
Zaten bu yapılan eski araçlarla offroad vs işi tam dinazor işi olmaya başlamıştı, yakında vergi işini de kastırırlar tam enfes olur herkes ???![]()
tahaozak' Alıntı:Euro mazot kullanan araçların yakıt sarfiyatı artar ama performans yükselir.
;D ;D ;D ;D ;Dsertem41' Alıntı:Çok çok özür dilerim Umut Bey, gerçekten ben de anlamadım neden öyle yazdığımı. Tekrar özür dilerim.
Peki aracı sattınızda yeni araç almadınız o halde. Almayıda düşünmüyorsunuz.![]()
benim bildiğim mavi duman, yağ yakıyor demek oluyor abi... onu aslında göstert bilen birine derim bensertem41' Alıntı:Demekki tespitlerimiz aynıymış, doğru adresi bulduk sanırım.
Baba motor daha yeni, mümkün değil. Özellikle dağdan inerken kompresörde yapıyor bunu normal yolda giderken hiç birşey yok.
Neden öyle dediniz Yavuz Bey, şu andaki durumunuz nedir![]()
göktu' Alıntı:benim bildiğim mavi duman, yağ yakıyor demek oluyor abi... onu aslında göstert bilen birine derim ben
PatrolCat' Alıntı:Herbirimizin de bahsettiği gibi kırsal motorinin çevremize vermiş olduğu zarar gerçekten fazla ancak
sağlıklı bir motor ve yolda bırakmayacak veya uğraştırmayacak araçta hepimizin isteğidir tabiki..
Ben de birçok boş zamanımı Cenk bey gibi sanayide geçiriyorum..Teknik bilgi sahibi olmadığım konuları zevkle dinliyorum..
Gözlemliyorum ve bazı konularda çok ama çok fazla bilgi ediniyorum öğrenmenin yaşı yoktur hesabı..
Benim ricam bu konuyu teknik olarak ele almak.Yani kırsal motorin yerine Euro diesel kullandığımızda ne gibi artı ve eksi sonuçlar çıkar..
Kırsal motorinin karışımı ne kadar yağ, ne kadar alkoldür..
Kalın olan kırsal motorini yakmaya alışık ve bu yakıtı yakmak için tasarlanmış olan bir motor daha ince bir yakıt ile karşılaştığında,
enjektörler, püskürtme aksamı, yanma odası ve bunlarla beraber aracın çekişinde, yakıt sarfiyatında ne gibi değişimler(Olumlu-olumsuz)
gözlenir veya gözlemlenmese bile teknik olarak motora olan etkisi nedir..!!
Tabiki Serhat beyin önerdiği LPG ye geçişte bir çözüm olabilir ancak gene yukarıda saydığım teknik sorular kafamı kurcalayacak benim..
PatrolCat' Alıntı:Ben bazı teknik bilgiler rica ediyorum arkadaşlar...
Cihat (CİNCİN) Beyin bahsetmiş olduğu gibi eski nesil dizel araçlarda (örneğin benim aracım, 86 model 3300 CC Düz Patrol)
Eurodizel kullanımı hem tüketim artışına hem de performans kaybına yol açabili ve aynı
zamanda bu araçlarda Eurodizel'in motora zarar vermesi de olası düşüncesinden yola çıkarak 70 litrelik mazot tankıma ne kadar mazot
ve ne kadar 10 numaradan daha ince yağ koymalıyım..
Ve aynı zamanda ülkemizin çeşitli bölgelerinde yüzlerce çeşidi var 10 numara yağın..
Sorum ve bu başliğı açmamın sebebi ;
1 - Aracıma kırsal motorin bulamıyorum ve ne kadar euro dizel , ne kadar 10 numara yağ?
2 - Bazı arkadaşlarımız 10 numara yağdan daha ince bir yağ ile euro dizeli karştırmanın uygun olduğunu söylemişler..
Daha ince bir yağ dediğiniz yağ kaç numara ve bu yağın markası ve 20 litrelik teneke fiyatı nedir?
3 - LPG düşünmüyorum ve eski tip turbo olmayan 6 silindirli 3300 CC ye yakın bir motora sahip olan arkadaşların
buldukları çözümü merak ediyorum..
(Örnek :1986 Nissan Patrol SWB - 6 silindir 3300 cc - 70 litre mazot tankı için 50 litre Euro dizel-20 litre 10 numara yağ gibi)
4 - Teknik olarak kırsal motorin kalın, euro dizel ince..Bu açıklamanın teknik olarak ne ifade ettiğini bilen var mı arkadaşlar..?
(Örneğin, kükürt oranları,püskürtme basıncı ayarı, yanıcı madde oranları, enjektörler bar ayarı gibi)
Sevgilerimle...