Landrover Defender Hastalarına Müjde!!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ta5da Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 147
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 54,921

Etiketler
Ynt: Landrover Defender Hastalar?na Müjde!!!

Evet :smiley:
Aracin karavan teskilati ve kasanin agirligindan dolayi
agir camurda lastikler camuru kaziyor.kalinligi yeterli gelmiyor.
Kalin lastigide dusundum fakat araca surekli yuk bindirecekti.bende araziye cikarken takabilecegim
Ikinci bir lastik dusunuyorum.
Jantlari buldum. Gaz marka nin janti.dIs ofsetli hemde hafif.
Poryayi sokup tornaciya gidersem is tamam. :smiley:

Ynt: Landrover Defender Hastalarına Müjde!!!

Olacakları merakla beklemekteyim direksiyon iyice ağıllaşacagına hazırlıklı ol yada biran önce hidroliğe geçmeyi düşün

Yalnizca arka dingil icin dusunuyorum.
On dingilde donus acisini yakalayamam.direksiyonda bmc kamyonlari gecer iki kisi lazim cevirmek icin :smiley:

vosdost' Alıntı:
Yalnizca arka dingil icin dusunuyorum.
On dingilde donus acisini yakalayamam.direksiyonda bmc kamyonlari gecer iki kisi lazim cevirmek icin :smiley:
ön dingilden bahsetmediğimi anlaman gerekirdi
arkada iç tarafa takacağın lastikler cok az büyük olsa direksiyonda sorun yaşamassım ama büyük lastiği dişari takarsan dönüşler dahada zorlaşır

Dif kilitliyken sorun yasayacagim kesin.
Fakat arka tekeri cifte cevirdigimde direksiyonun fazla sertlesecegini zannetmiyorum.
Haftaya insallah isi hallederim.
Birde takacagim lastik yine 750. 16 olacak. Asil korkum aks kesmek ve dif dagitmak.
Her ihtimale karsin arka saftin altina zincirde asmayi dusunuyorum.

Mayıs a gelmişiz bu ihalelerle ilgili bir gelişme varmı?

vosdost' Alıntı:
Dif kilitliyken sorun yasayacagim kesin.
Fakat arka tekeri cifte cevirdigimde direksiyonun fazla sertlesecegini zannetmiyorum.
Haftaya insallah isi hallederim.
Birde takacagim lastik yine 750. 16 olacak. Asil korkum aks kesmek ve dif dagitmak.
Her ihtimale karsin arka saftin altina zincirde asmayi dusunuyorum.
akis kesince şaft düşme diye biliyorum ama sen yine de tak zinçiri ama çok kötü görünüyor altta öyleee sallana sallana ;D ;D ;D

aks kestiğinde sorun olmaz. Araziyi kilit konumunda alınca yola devam ederim.
Saft fazla yüke dayanmazsa civataları keser veya istavrozdan kopar. Eger aracın arak dif yakın olan kısımdan koparsa fazla sorun olmaz. Fakat hareket halinde şanzımana yakın olan kısımdan koparsa şaft yere saplanır ve araca takla attırır. Bu durumdada saftın bütün bağlantıları sökülüp çıkarıldıktan sonra araç yine kilit konumunda yola devam eder. Ağır araçların saft kesme riski yüksek olduğu için saftın altına zincir bağlarlar.

defenderin ağırlığı neki şaftı kessin akis tamamda şaftı kesmesi zor

ostirix' Alıntı:
defenderin ağırlığı neki şaftı kessin akis tamamda şaftı kesmesi zor
Osman bizdeki açık ve kapalı deflerin ikiside 2050 kg ama motor güçlü olmadığından şaft ve aks kesmesi biraz zor kasten vurdurusan belki kesebilir

Ambulan kasa ve karavan teskilati agirligi artiran faktorler.
Ve arka dingile baglanacak 4 lastik ve ister istemez arazide vurddurma olayi olursa saft kesmesi mumkundur. :smiley:

Isin ucunda yolda takla atma riski varsa. Saft tehlike demek.
Jeep farkli land farkli :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR