Landrover Defender Hastalarına Müjde!!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ta5da Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 147
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 54,921
Ynt: Landrover Defender Hastalarına Müjde!!!

yunus bager' Alıntı:
Osman bizdeki açık ve kapalı deflerin ikiside 2050 kg ama motor güçlü olmadığından şaft ve aks kesmesi biraz zor kasten vurdurusan belki kesebilir

Arkaddaşlar benim 87 land 1750 kg yazıyor ruhsatta kapalı kasa olmasına rağmen acayip bir durum varmı ağırlıkla ilgili.

Etiketler

Hımmmm.... Konu ilginç yerlere gelmiş. Peki "defender hastalarına müjde" konusunda bir haber yok mu? ta5da bize biraz gelişmeleri aktarabilir mi?

Şaft koparmak maharet ister öyle her yiğidin harcı değil. Güçlü motor lazım, büyük lastik lazım, dik tepe lazım ;D

figo' Alıntı:
Arkaddaşlar benim 87 land 1750 kg yazıyor ruhsatta kapalı kasa olmasına rağmen acayip bir durum varmı ağırlıkla ilgili.
bizdekilerdede aynı yazıyor 1750 ama iş kantarda belli oluyor istetmesiz depo boş ağırlıgı 2050 açıkda kapalıda

mke hurdasan sitesinde yakın tarihlerde yüklü miktarda 110 defender satışı var.
ilgilenen arkadaşlar aşağıdaki linkten inceleyebilirler.

http://www.mkehurdasan.com.tr/pazarlama_ihale.htm

Rüstem ÖNEL' Alıntı:
mke hurdasan sitesinde yakın tarihlerde yüklü miktarda 110 defender satışı var.
ilgilenen arkadaşlar aşağıdaki linkten inceleyebilirler.

http://www.mkehurdasan.com.tr/pazarlama_ihale.htm

MKE'nin ihaleleri rutin, sürekli çıkıyor. Benim asıl merak ettiğim aşağıdaki haber ne oldu?

ta5da' Alıntı:
Türk Telekom Genel Müdürlüğünde çalışan bir akrabağım dan aldığım bir habere göre Türkiye genelinde müdürlüklerde bulunan 3500 adet landrover Defender Marka araç Avrupa uyum yasası normları ölçülerinde yeni araçlar alınacağı için eldeki bütün araçların ihale yolu ile satılacağı satılacak olan araçların modellerininde 1992-1993 ve 1994 model oldukları aynı zamandada çoğunun üzerinde TDİ marka motor bulunduğunu belirtti askeriyenin ihalelerinden araç alıpda zorlanan arkadaşlarıma işte size fırsat diyoruz ve 25 Nisan ile 30 Nisan arasında ihalenin tarihinin duyurulacağı belirtiliyor Landrover tutkunlarına duyurulur.Araç alacaklar beklesin bu fırsat kaçmaz.

Bu tavsiye üzerine bekleyen LR tutkunları hala beklemede mi kalsın?

geçenlerde telekomdan bir arkadaşla görüştüm araçların yazılarının yazıldığı ve toplanacağını söyledi ihale yakındır herhalde

forumun tümünü okuduğum da bu fiyatlar yüsek değilmi arkadaşlar 40.000 lira gibi rakamlara 300 tdi sahibi olmak biraz fazla tutmuyormu ankaradaki hurdalıklarda 3000 lira ya satılan askeriye cıkışlı land rover bu kadar para yermi acaba. benim ilk aracım 61 model defenderdi o yüzden rakamların yüksek olduğunu düşünüyorum

mehmedarda' Alıntı:
forumun tümünü okuduğum da bu fiyatlar yüsek değilmi arkadaşlar 40.000 lira gibi rakamlara 300 tdi sahibi olmak biraz fazla tutmuyormu ankaradaki hurdalıklarda 3000 lira ya satılan askeriye cıkışlı land rover bu kadar para yermi acaba. benim ilk aracım 61 model defenderdi o yüzden rakamların yüksek olduğunu düşünüyorum
İvedikteki 3000 TL lik Defenderları gördünüz mü?
Ben 3-4 sene önce Telekom çıkması 300 TDİ, 21.500 e aldım. 42-43 e mal ettim. 34.500 e takas ettim. Şu an başka aracım var. 3000 TL lik Defenderı alıp bismillah hiç bir yerine dokunmadan 300 TDİ taksanız zaten 17-18 bine çıkacak anında maliyet. O araçlar da zaten mayına basmış gibi, şaseye kadar inip toplamak gerek. Aynen dediğiniz rakamlara çıkacak sonuç olarak. Ha düz dizel haliyle de kullanırsınız toplam 10-11 e mal edip ama ne kadar zevk verir tartışılır. Kaldı ki yine internette son kullanıcıdan düz dizeller zebil gibi.

galiba 300 td modellerinde bizim uzak kaldığımız bir şey var. En son kullandığım araç unimog tu onu bile çamura batırmayı başarmıştım tabi bu bakış açısı ile değişir. Yine de bir 300 td kullanmak lazım diye düşünüyorum. Bu arada 300 td nin diğer dizellerden olan farkını paylaşırsanız sevinirim

mehmedarda' Alıntı:
galiba 300 td modellerinde bizim uzak kaldığımız bir şey var. En son kullandığım araç unimog tu onu bile çamura batırmayı başarmıştım tabi bu bakış açısı ile değişir. Yine de bir 300 td kullanmak lazım diye düşünüyorum. Bu arada 300 td nin diğer dizellerden olan farkını paylaşırsanız sevinirim

Motor Turbo dizeldir, daha (111 HP) güçlüdür, torku daha yüksektir, yokuşda bayılmaz kamyonların arkasına takılmak zorunda bırakmaz. Onun dışında gürültüsü vs çok fark etmez. Orijinal 300 Tdi ise şamzımanı RN380'dir LT77'den farklıdır ama farkı nedir dendiğinde dişli oranıdır arazide ne fark eder? eder mi?

anladığım kadarı ile sadece biraz daha hızlı olması 300 td nin farkı bunun için bence alçak devirli dizel motorlar için takılan turbo uygulamaları var hatta taşra kesiminde ikame eden arkadaşlar bilir traktörlere bile takılan sistemler var. Montaj dahil 800 lira rakam telafuz ediyorlardı. Kendi kullanmış olduğum lr series 1 aracımda 2000 cc mercedes minibüslerinde bulunan motor takılı idi. Ben bu araca turbo taktırmıştım rampa perfonmansı baya iyi seviyedeydi.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR