Selamlar,
oncelikle arac konusunda yazilanlarin 1 tanesi haric tamamina katiliyorum. Haric olan konu ise,
"biz aramızda traktör diyoruz"
cumlesi... Ve Discovery V8 isimli uyemiz, yine kendi arasindaki bir kisi tarafindan topuklarindan vurularak aramizdan ayrilacak yakinda.. Muhtemelen bu olay da, motorunun 8 adet silindire sahip olmasi sonucu , akraba olmak zorunda oldugu bir benzincide olacaktir!
Saka bir ana, egri oturup dogru konusmasak bile dusunmemiz lazim.. Zira, 2 tonlu bir minik araca ve 68HP. Dolayisi ile 110-90 km. hizlar bu arac icin normaldir. Bugun 68 HP gucunde binek arac da bile bulamazsiniz, bulsaniz da almazsiniz.
Gunluk hayattaki performansina gelince, Dizel motor olmasi sonucu.. yokus cikacagi zaman onceden hizi tutturmak gerekir. Duz yolda aracin 110 civarinda seyretmesi normal bir durum. Ve hatta 120km. bile yapiyor, ama yokusun azicik asagi dogru olmasinda faide var. 90 civarinda gidebilirsiniz ama rampada yigildigini siz de goreceksiniz..
Ama 110 ailesi icin konusuyorsak, hepsi benim arac gibi gucsuz motorlardan olusmuyor. Motorlar,
2.5 benzin
2.5 duz dizel
TDi (2.5 dizelin Turbo versionu)
200tdi (turkiyede az bulunur)
300 tdi
Td5
seklinde ve Td5 130HP gucunde olup, bir V8 (183Hp) ile bile cok rahat boyolcusebilir. Sonuc olarak, ne kadar para o kadar kofte denklemi burada da gecerli.
benim sahsi fikrim hala 2.5 dizelin kotu olmayan cozum oldugu. Zira, aracin motorunda hic parca yok ki.. ne bozulacak turbo, ne mazota hassas enjektor, ne beyin.. hersey elinizin altinda.. Karadeniz seyahati yaptigimda 3000mt. rakimda yokus tirmanirken arac stop ettiginde (ki, tahmin edersiniz, yol biraz dardi) korkuyu tahmin edersiniz.. Ve hatta ancak uydu telefonu ile yardim aldik.. Ama motor o kadar basit ki, bozulacak parca yok, cunki motor da pek parca yok.. mazot soketini yerine takip yola devam ettik..Sonuc, 110 tam bir LEGO aracidir.. istediginiz modifikasyonu yapar kullanirsiniz.. Eger motor rahatsiz etti ise motor, koltuk rahatsiz etti ise koltuk .. akliniza ne gelir ise.. Ama tek bir sart var.. Araci seveceksiniz, yoksa hayati size DAR ettigi bilininen bir durumdur.
Not: eger performansi AZICIK duzeltmek istiyorsaniz ve mazot pompaniz LUCAS ise Bosh ile degistirebilirsiniz. Eger istanbulda oturuyorsaniz da , benim aracimi istediginiz zaman deneyebilirsiniz, bendeki pompa Bosh..
selamlar, reha