LR Defender 110

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tango Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 392
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 81,275
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: LR Defender 110

inanın o güne gelebilmek için sabırsızlanıyorum.
eminim ki siz değerli büyüklerimden öğreneceğim ve paylaşacağımız çok şey var.
land'e gönül verenlerle birarada olmaktan büyük onur duyuyorum.

Etiketler

saatlerdir okuyorum. nihayet son sayfadayım.
land sevgisi nasıl bişey tarif edemeyceğim. çirkin diyenler utansın accık. kendimi bildim bileli bu arabaya hayranım. ama hiçbirşeyini bilmem. taki tasiş'te tesadüfe ambulans landları sattıklarını görene kadar. gözümü karartım, ne olacaktıki 2-3 milyar çöpe atacaktım en kötü ihtimal diyerek gittim aldım. tabi çok fazlasına mal oldu. çirkin diyenlere söylüyorum benim ambulans kasalı landım bile gözüme ne hoş görünüyor bir bilseniz.
aldıktan sonra öğrendim tabi haliyle en alınmaz landı aldığımı. 2,5 benzinli koca kasalı mekanik direksiyonlu vs. herşeye rağmen land yahu, DEFENDER işte... yolda bi pahalı spor arabalara bakıyorlar bide benim tank görünümlü landıma..
hala arabayı zaptetmeyi öğreniyorum. galiba acil bir hidrolik direksiyona ihtiyacım var. bunu kaça yaparlar? bu birinci önceliğim. haliyle çok şey öğreneceğim buradan.

reha bey herkese landını test için sunmuş. heralde ben sırf başka bir landa daha binmek ve ondanda büyük haz almak için deneyeceğim. bunada izin varmı reha bey?

Merhaba xano;
Sahibinden.com'da pek çok ilan vardı. Belki onlardan da denemene izin verecek olanlar çıkabilir. Bir de şu link'e gözat istersen. Ambulanstan harika bir araç çıkmış ortaya.
http://www.discoweb.org/
Photo Gallery'de Defender bölümünün altında Ümit Çikurel'e bak.

Kafada biraz netleşmeye başladı. Sanırım bir Defender toplayacağım. Aşağı yukarı iki haftadır internette girip çıkmadığım sayfa kalmadı. Çok güzel araçlar toplamışlar.
Selamlar
Uğur

SELAM HOŞGELDİN TASİŞTE BU KADAR UCUZMU ARAÇLAR DOĞRUYSA BİZ KAZIK YEDİK DOSTUM MKE DEN ALDIM HİÇ ÖYLE 2-3 BİNE MALAOLMADI

çok güzel toplamış gerçekten ama onun için iyi bir bütçe lazım. o işe ayıracak para malesef yok.

yok yok tasiş öle ucuz falan değil. 2900'e ihale bana kaldı 4000 tasişin kapısından anca dışarı attım arabayı, araba ambulans olduğundan tadilat projesi falan filan epey masraflıya maloldu. işbilmez olunca dahada zorlaşıyor herşey. heralde aramızda bu yöntemle araç alanlar vardır. onlar daha iyi bilir işleyişi. 5 yıl önce elektrik idaresinden fort bronko almıştık. onun işlemleri çok kolay olmuştu hemde birhayli ucuza almıştık. öyle olur zannettim ama çok uğraştım doğrusu.

araç harika olmuş.ancak böyle bişey için bayağı emek,para ve zaman harcamıştır.neredeyse sıfırdan araç yapmış.çok başarılı!...

hakan arkadaşım... land e gönül vermiş biri olarak land in bir sevgi değil kara sevda olduğunu bunun bende bir hastalık boyutuna ulaştığını ve tıbben çaresinin bulunmadığını söyleyerek başlamak istiyorum .
öncelikle yeni aracın hayırlı olsun.
umarım istediğin gibi toplar keyfince yeni rotalara direksiyon kırarsın.bu arada defender ımıza çirkin diyenler ya gerçekten arazi performansının ne olduğunu bilmiyorlar yada yada estetik kaygıları yüzünden bırak bozuk yolları otobanlarda ki su birikintilerine bile araçlarını sokmaya korkuyorlar.
bizim canavarlara laf söyleyene kadar oturup 90 neymiş 110 neymiş bi incelesinler önce:smiley:
makyajla babaannemde çok alımlı bi kadın oluyo ama yarım saat pazarda yürüyemeyen alımlıyı neyleyeyim değilmi ama;)

Herkese merhaba , yeni katılanlara hoşgeldiniz diyorum.

İtiraf edeyim çirkin lafını ortaya ben attım ama kurduğum cümlede tam olarak anlatmak istediğim defenderin çirkinliği değildi, belki çoğunluğa göre çirkin ama bizi kendine bağlayanda bu çirkinliğidir demiştim konu yanlış anlaşıldı.

Doğuşlunun dediği gibi arabasını su birikintisine sokmaktan korkanlardan değilim beni tanıyanlar tanır, ayrıca seri I den light weight e, forward controlden seri III e , RR den Discovery III e kadar tüm landların ciğerine kadar inclemişliğim vardır, Bunun sonucundada kararım hem on hem off roadda Discovery I Diğer bir deyişle Series 300 dür, Defendere göre avantajları tatminkar konforu, 10 inch daha kısa şasisisyle kazandığı off-road kabiliyeti (90 ın dik yokuşlarda geriye devrilme eğilimi 110 incin de karın açısı zayıflığı bilinen bir gerçektir ideal ölçünün 100 inch olduğunda tüm otoriteler hem fikirdir) ve defendere göre çok yakın olmakla birlikte daha geliştirilmiş yürüyen aksamı örnegin R380 şanzıman, 24 spline lik aks başları , rotoflexli şaft gibi ki bunlar son yıllarda üretilen defenderlerde de kullanılmaya başlandı, Defender karşısındaki tek dezavantajı ise dış kaporta aksamının pahalılığı ve küçük bagaj hacmi sayılabilir.

Selamlar

sevgili yavuz abim.
öncelikle sizden özür dilemek isterim.amacım kimseyi kırmak yada yermek değildi bu yazımda.sanırım bende yanlış anlaşıldım.
söylemek istediğim defender ı olmayanlar değil estetik kaygısısıyla 4x4 adı altında elektronik aksama yatırılmış bolca paranın karşılığını alamayanlaraydı.
off road ruhu olan herkesin kendi aracında bulacağı mutlak vazgeçilmezleri vardır.
lada için de çirkin diyebiliriz ama görece bi kavram olduğundan kime ve neye göre çirkin sorusunu da beraberinde getirir bu.
inanın öyle bir tutkuyla bağlıyım ki bu araca birisi çıkıpta olumsuz birşey söylediği zaman bana küfredilmiş gibi ağırıma gidiyor.
sevgiyle kalın

Bence Disco da Defender da dizayn harikası araçlar değil, ancak ruh sahibi araçlardır, görünce şöförü hakkında doğa dostu, maceracı, sportif imajı canlanır, bi nevi kimliğinizdir, LR kardeşliği esastır ayrımcılık yapmaya gerek yok :smiley:

ya ben im aklıma landı alıp eve gittiğim ilk gün geldi arabayı izmirden mke den aldım daha önce anlatmıştım aracı görünce hem hanım hem benim kız yüzlerinde nefret eski arabamızı geri getir(lada niva) tabi şimdi onlarında fikirleri değişti .

doğuşlu' Alıntı:
sevgili yavuz abim.
öncelikle sizden özür dilemek isterim.amacım kimseyi kırmak yada yermek değildi bu yazımda.sanırım bende yanlış anlaşıldım.
söylemek istediğim defender ı olmayanlar değil estetik kaygısısıyla 4x4 adı altında elektronik aksama yatırılmış bolca paranın karşılığını alamayanlaraydı.
off road ruhu olan herkesin kendi aracında bulacağı mutlak vazgeçilmezleri vardır.
lada için de çirkin diyebiliriz ama görece bi kavram olduğundan kime ve neye göre çirkin sorusunu da beraberinde getirir bu.
inanın öyle bir tutkuyla bağlıyım ki bu araca birisi çıkıpta olumsuz birşey söylediği zaman bana küfredilmiş gibi ağırıma gidiyor.
sevgiyle kalın

Defender e kötü diyebilene zaten arazi aracından anlamıyor diye bakılır, Her nekadar Disco kullansamda gönlümde sadece hobi için kullanmak amacı ile bir 110 almak var , gerçi benim hobiler bir yıl içinde gerçek kullanıma dönüşüyor Discoyuda sadece hafta sonları gezmek için almıştım şimdi 1 numaraya yükseldi Defenderde de böyle olmasından korkuyorum.

Yaşasın landrover kardeşliği.

Selamlar
i

Herkese meraba.. sayfayi internette dolasirken buldum ve acikcasi cok hosuma gittigini soyliyebilirim.. Su an 2005 model bir Xtrail sahibiyim ve kendi capimda amatorce off road yapmaya calisiyorum ama yolda bir defender 110 gordugumde hala icim gidiyor.. Kendimi olabilidigince off road a verip o suya girip cikan arabalardan birini kullaniyor olmak istiyorum artik diye dusnuyorum.. yani Sanirim satip bir defender 110 almak farz oldu.. Daha once kim bilir kac kisi sormustur bu soruyu ama her sayfayi okuyamadigimdan dolayi tekrardan soruyorum..
Ilk defa ikinci el bir araca ve de ilk defa gercek bir arazi araci alacagimdan dolayi bu konuyla ilgili tavsiyeleriniz nelerdir? oncelikle dikkat edilmesi gereken konular, ozellikle tavsiye ettiginiz bir motor secenegi veya model yili var mi? hazir elden gecmis iyi durumda gozuken 2. el araclara ne kadar guvenilebilir? Cok genel bir soru oldgunu biliyorum ama..:smiley:

saygilarimla

merhabalar ben türker öncelikle aranızda olmaktan cok mutluyum,bende bi defender hayranıyım en kısa zamandada sahip olmak istedigim bi arac uzun zamandır arastırıyorum ve bana uygun olan(maddi acıdan)91-92-93 benzinli modeller doga sporlarıyla ugrastıgım icin arada bi yoldan cıkacak rampalar tırmanacak tabii 6-7 arkadasımı ve sırt cantalarıyla birlikte cantalarda 15 kg civarında sormak istedigim acaba 83 bg lik arac ne derece yeterli olur rampalarda cokmu üzer,sahibinden com da 91 model ankara iskitlerde buldum bi tane 11500 ytl rica etsem benim icin inceleyebilirmisiniz ne dersiniz hız cok önemli degil güc yeterli olurmu sonra pismanlık fayda etmez diye düsünüyorum tecrübelerinizden faydalanabilirsem ne mutlu. sevgiyle selamlıyorum...

2.5 benzinli değil de 2.5 düz dizeli tercih edin, performans benzinliden çok farklı olmaz, LR nin 2.5 benzinlisi facia bir motordur hem yürümez hem de V8 kadar yakar, 2.5 dizel her türlü ihtiyacınız karşılar (performans dışında)
Yeni araç alacaklara da ne yapacaklarını göz önüne alıp ta araç seçmelerini tavsiye ederim, 2 senedir Disco I kullanıyorum, aklımda ağır offroad için, hoplayıp zıplamak için Defender 90 var, ama ne Disco I ne de Defender 110 öncelikli olarak hoplayıp zıplama aracı değil, geniş iç hacim sayesinde ekspedisyon ve kamp odaklı araçlar amaaaa Disco I in kıçını kesip offroada hazırlarım derseniz gerçekten muhteşem olur çünkü Disco I in 2 teker arası 100" bu da en ideal ölçü kabul ediliyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,061
Kayıtlı Üye Sayımız
166,807
Kaydolan Son Üyemiz
karavancı_34

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR