arkadaşlar hepinize merhaba ben dr erdil topcu aksaraydan (68) aranıza katıldım yıllardır bu off -road hobisine kalben bağlı idim ancak nakdii ve vaktii sebebler hep engel ve ertelemeye neden olmuştu. ancak son 4 aydır artık kendime daha fazla zaman ayırmaya hobiler geliştirmeye karar verdim. gezmeyi özellikle de dağ bayır gezmeyi çok severim. ve bircok yere 2 çekerli standart araçlarla birazda risk alarak gittim. ancak ruhsatta 4x4 arazi taşıtı olupda asfaltdan inmeyenlere göre bir torosun arazide neler başarabileceğine de yakından şahidim. bu işte benden tecrubeli olan arkadaşlara nacizane bir kaç sorum olacak cevapların hepsi beni çok sevindirecektir. şimdiden çok teşekkurler.
sorularım: 1. 2006 model daihatsu terios sx imiz var bu araç arazide iş görürmü yoksa dedikleri şehir içi cipi mi (ağırlıklı olarak eşim kullanıyor ben ford cmax TDCİ kullanıyorum )
2.land rover defender 110 un ben de hayranıyım sizin yazdıklarınıza göre 87 -93 model arası düz dizel almak mantıklı geliyor acaba bu meretin iyisi nasıl anlaşılır 9000ytlden 30000ytl ye uzanan fiyatlarda.
3. yada tam hurdadan başlayıp (hurdasan) baştan toplamak kaça mal olur? ilk ulaşılmak istenen Seviye şu : marşa basınca çalışacak , araziye ulaşacak, arazi vitesleri sorunsuz olacak, alt takımlar iyi olacak, üşütmeyecek şekle gelecek
4. aksarayda ikamet ediyorum demiştim bu yörede kapadokya, ıhlara , hasan dağı, tuz gölü, doğu toroslar yörelerinde yapılacak olan faaliyetlerden nasıl haberdar olabilirim yakınlarda bununla ilgili kulübler vs nasıl irtibata geçebilirim
cok teşekkürler