Piyasadaki ve Kamudaki Satılık 4x4 ler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mogzilla Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 421
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 214,859
wterra' Alıntı:
fiyatta pazarlıkla o da temiz görünüyor gerçekten en büyük artıları düz vites ve lpg resmen bir bakımdan sonra rahatlıkla kullanılabilir..sizinle aynı anda araç alacağız gibi görünüyor

Evet hocam galiba...Ama ben kesinlikle Discovery I V8 düşünüyorum ve acelemde yok...

Etiketler
Bu kasko olayını bende bir türlü öğrenemedim...Yavuz abiyle konuşmuştum daha önce...Tam bilmiyorum, öğrenirsem yazarım demişti ama sanırım unuttu...

Yavuz abi veya Nadir abi bizi biraz bilgilendirebilirmisiniz bu konuda?

Epeydir düşünüyorum Land Rover ın arazi kabiliyeti, toyotanın motorunun sağlamlığını bir araya getirmek adına benzinli bir disconun yada eski kasa range rover alıpda motorunu değiştirsek nasıl olur, ortaya çıkması muhtemel sorunlar nelerdir? benzinli araçta ne tür değişiklikler yapmak gerekir böyle bir durumda acaba ::smiley:

kasko olayında da şirketlerin keyfi uygulaması sözkonusu bence, şöyleki piyasadaki mevcut tüm araçlar için sigorta birliği gibi bir kurum her yıl araç kasko değerlerini belirliyor. (bu listeleri noterlerde görebilirsiniz...) kasko değeri, dolayısıyla primi düşük ama parça fiyatları pahalı olması nedeniyle riski yüksek olabilecek araçları ya sigortalamıyorlar yada yüksek prim talep ediyorlar bildiğim kadarıyla...

bacanak ta yarı yolda bıraktı beni dedim ki bende 2006 model araç var kaskoyu yaptırmışım ama senenin ortasında tuttum 10 yaşından büyük araç aldım devredemiyormuyuz diye bi sormam lazım dedi gidiş o gidiş

balum konu dediğiniz gibi sanıyorum..çünki arabanın marka ve modeli bile etkiliyormuş pejolara daha fazla bedel istiyorlarmış genelde gençler gazlıyor ve kaza yapma riski yüksek diye..ayrıca siyah renk de griye göre daha yüksek prime tabi demişti bacanak bu durumda gri bir disco v8 alıp trafiğe albea olarak kaydettirebilirsek sorun çözülecek bence

wterra' Alıntı:
disco v8 alıp trafiğe albea olarak kaydettirebilirsek sorun çözülecek bence
:D bu biraz zorda bazen plaka sorgulamasında minübüs olarak görünen araçlar gördüm, belki böyle bir şey mümkün olabilir

hacizli yakalamalı demek araç elinizde patlayacak demek :smiley:
kaçak olduğu tespit edilmiş aracın belli ki, nasıl satmayı düşünüyorlar ki? Noter işlem yapmaz ki
ilanların çoğunda plakayı gizlerler bu arkadaş gizlememiş te ?? aslında bi arayıp sormak lazım ne diyecek bakalım

wterra' Alıntı:
hacizli yakalamalı ne demek acaba kredi borcu falan mı var? tabi bu fiyatla vergi vs. önemsizleşiyor..ben galloper'i kafaya taktım fiyatı iyice zorlayacağım bakalım..sitede okuduklarımdan sonra kesinlikle düz vites haricindekilere bakmıyorum..Murat bey araca baktırırsanız sonucu paylaşırsanız sevinirim..ben de istim üstündeyim felaket coştum vitara ve galloper arasında gidip gelirken galloper ve discoya döndüm kullanım maliyetleri açısından galloper daha uygun gerçi bana..ilfer mitsubishi servisiyle bile görüştüm galloper'lara da bakıyormusunuz diye evet dediler ve söylediklerine göre yetkili servisten daha uygunmuş parça da buluyoruz ve yükseltme kiti vs. mevcut dediler..bakalım hayırlısı eli kulağında..

Deep' Alıntı:
hacizli yakalamalı demek araç elinizde patlayacak demek :smiley:
kaçak olduğu tespit edilmiş aracın belli ki, nasıl satmayı düşünüyorlar ki? Noter işlem yapmaz ki
ilanların çoğunda plakayı gizlerler bu arkadaş gizlememiş te ?? aslında bi arayıp sormak lazım ne diyecek bakalım

Hocam özellikle sen bu konuda bana sıkı sıkı tenbih etmiştin...İthalatçı firma Otokar belgesi diye...Zaten bu aracı alıp sana getirseydim anlardık durumu...Yani sen bunu yutmazdın diyorum...

Anadolu sigorta kasko yapıyor tamamen sizinle acenta arasındaki ilişkiye bağlı, ellerinde kasko bedeli listesi var, yaparlarsa yaparlar yapmazlarsa neden yapmadın diye maalesef soramıyoruz.

Landrover- Toyota melezi mantık olarak mesela 4.2 TD LC motoru 200 kusur beygir, 450 newton torkla discoda harika olur ama kaputun icine sığarmı bilmem, Toyotanın küçük motorları 2.4 gibi onlar ancak kendine yetiyor discoda biraz yorulur, veya sanzıman oranlarıyla baya bir uğraşmak lazım.
Fakat işin kanuni kısmı bunların hiç birine izin vermiyor dizele dizel benzinliye benzinli motor dışında koyamıyorsunuz.

mogzilla' Alıntı:
Hacizli yakalamalı demek , borcundan dolayı aracın görevlilerce ilk çevrildiği yerde devlet tarafından el konulacak demektir.
Bu arada aracın markası sorgulamada LANCHESTER diye gözüküyor. ;D

LANCHESTER ;D ;D ;D Güzel marka , Bendede Lanchester Discovery var ;D bide Winchester var ama onun konumuzla alakası yok. ;D

Benim de kızkardeşim sigortacı ( AXA Oyak ).Kendisi bizim şirketin ve ailenin de sigorta işlerini yapıyor.
Ondan duyduğum büyük sigorta şirketleri 10 yılı aşkın araçların kaskolarını yapmaya pek yanaşmıyorlar.Eğer aracın eski poliçesi varsa ve devam ediyorsa bazen yapıyorlarmış.Tabii yüksek primlerle.Aracın daha evvel kasko poliçesi yoksa firmalar pek yanaşmıyorlarmış.

discovery-V8' Alıntı:
Landrover- Toyota melezi mantık olarak mesela 4.2 TD LC motoru 200 kusur beygir, 450 newton torkla discoda harika olur ama kaputun icine sığarmı bilmem, Toyotanın küçük motorları 2.4 gibi onlar ancak kendine yetiyor discoda biraz yorulur, veya sanzıman oranlarıyla baya bir uğraşmak lazım.
Fakat işin kanuni kısmı bunların hiç birine izin vermiyor dizele dizel benzinliye benzinli motor dışında koyamıyorsunuz.

Yavuz abi yapılmışına rastladım: http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=3965908

nedir durum diye sordum: "3-4 sene önce motoru (toyota motoruymuş-daha önce konusu geçen hilux motoru olabilir gibi geliyor...) ve 4 ay öncede şanzımanı değiştirdiğini, motorun ruhsata işli olduğunu (sallamıyorsa) şanzıman ayarı için 1000 ytl lik masrafı olduğunu" söyledi, pazarlık mümkünmüş...

Yakalamalı hacizli olması için aracın illa kaçak olması gerkmez.Şahsın veya şirketin (araç sahibinin ) vergi borcundan dolayı da olabilir.Borç aracın ederinden düşükse , araç haczen satılıp devlet alacağını tahsil ettikten sonra , bakiye araç sahibine iade edilir.
Uzun lafın kısası , çözülebilir sorunları da olsa bu tip olaylardan ve araçlardan uzak durmak.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,597
Kayıtlı Üye Sayımız
166,896
Kaydolan Son Üyemiz
KARATUGLAR

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.