PUMA MOTOR / DEFENDER 130ps

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan JOSHUA9 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,981

JOSHUA9

Kamp I
Arkadaslar her Defender ci umarim Puma motor kullana bilir,biz uyguladik ve Defender Kukredi... Hep kendi orginal motoruyla,onarmayla,gozumuz gibi bakmakla zaman harcamisiz, 1973 modelinden beri... Defender ismine yakisir hale geldi...
130 ps takildi sanziman 141 yapildi simdi 160-170 km yi rahat goruyor,arazide 141 daha tork sagliyor 121 ise kalkislarda 141 e gore daha seri ama bizim isimiz ''MUD'' ondan 141 bana daha yakin...
Sorusu olanlar GEZENBILIR yada 5325139742 den ulasirsa motor bulmasina da yardimci olmaya calisirim.
Onur

Etiketler

Ynt: PUMA MOTOR / DEFENDER 130ps

peki ne kadara mal oluyor 110 luk kasa toplatacagım avantajları ve dezavantajları nedır tecrübelerinizi paylaşabilirmisniz

Hayirli olsun motorunuz. Peki yol kullanimi icin dizayn edilen bu motorun yaglamasi arazideki yanal ve dikey calisma kosullarinda sorun cikarmayacak mi? (Yeni defenderlarda kullanilan Pumalarin birebir Transit pumasiyla ayni olmadigini bildigimden yaziyorum bunu)

dalyan' Alıntı:
merhaba,
benzinliye bu motor takılıyormu?
Bildigim kadariyla, benzinli araclara benzinli motor uygulamasi yapiliyor. TUV den arastirip tam dogrusunu ogrenmek gerekir.

umutcelikel' Alıntı:
Hayirli olsun motorunuz. Peki yol kullanimi icin dizayn edilen bu motorun yaglamasi arazideki yanal ve dikey calisma kosullarinda sorun cikarmayacak mi? (Yeni defenderlarda kullanilan Pumalarin birebir Transit pumasiyla ayni olmadigini bildigimden yaziyorum bunu)
Daha once Puma taktiran arkadaslarim herangi bir sorunla karsilasmadilar, umarim bizde karsilasmayiz. Son 20 gundur arazideyim ve sorun yok.

efsanegkn' Alıntı:
peki ne kadara mal oluyor 110 luk kasa toplatacagım avantajları ve dezavantajları nedır tecrübelerinizi paylaşabilirmisniz
Motorun temizligine ve 90ps-110ps-130ps gibi seceneklerinide goz onunde bulundurursak,fiyatlar degisken fakat 6binden 10bine kadar secenekler mevcut.

merhaba

Biraz abartı olacak belki ama puma motorunun 200psı'lık olanını takmak nasıl olur?
Ford geçen sene yeni bir motor çıkardı. 5 silindir 200psı dizel. yakıt durumu ne olur? uygulamada bir problem çıkarırmı?

ali fatih' Alıntı:
merhaba

Biraz abartı olacak belki ama puma motorunun 200psı'lık olanını takmak nasıl olur?
Ford geçen sene yeni bir motor çıkardı. 5 silindir 200psı dizel. yakıt durumu ne olur? uygulamada bir problem çıkarırmı?

Yakit guzel artar ve belki uygulanir fakat,Defender in alt yapisi uygun olmaya bilir. Fazla guc ! cok parca kirma seklinde size bir geri donebilir... Ben Max 130 ps derim 120ps olan arkadaslarimiz var onlarda cok memnun,hatta 120ps daha bir konuya uygun.

yavuz-çelikel' Alıntı:
Hayırlı olsun; motorunuz.
Umut bey araçların karter yapısımı farklı?
Umut bey diyen agzinizi yirinn Yavuz bey ;D ;D ;D
Ben sadece yaglama sisteminin modifiye edildigini biliyorum, karter ile veya baska sekilde onu bilmiyorum. Yan 45 derece acida 15 dakika araci rolantide calistirarak deneyebiliriz isterseniz ;D

yavuz-çelikel' Alıntı:
Bu kısmı ciddi yazacaklarımın; bu yağlama ile ilgili döküman, kaynak vs. varmı elinin altında ?
The engine chosen was from the ZSD family, being a version of the 2.4-litre four-cylinder unit also used in the highly successfulFord Transit. The engine's lubrication and sealing system has been adapted for use in wet, dusty conditions and to maintain lubrication at extreme angles in off-road use. The power level remains the same at 122 hp (91 kW), but with a lower power peak speed for towing and better acceleration.

Alinti: http://en.wikipedia.org/wiki/Land_Rover_Defender

yavuz-çelikel' Alıntı:
mealini 'de reca ederik?
Der ki, LR bu motoru lak diye koymamistir. İslak, tozlu kullanim icin yalitim ve contalariyla ugrasmistir, ayrica offroad kullanimindaki ekstrem acilarda yağlamasina devam etmesi icin modifiye etmistir. Ayrica motor gucunu sabit birakip, max tork değerini daha alt devirde almasini saglamistir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,092
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR