Snorkel Takmak Gerekli mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Tempus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 74
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,083
Ynt: Snorkel Takmak Gerekli mi?

nkurtkaya' Alıntı:
Teoride böyle ama denemeni tavsiye etmem, döşemeler ıslanınca çok kötü oluyor ;D

abi discoda zaten ön panel seviyesine su gelirse bittiğimin resmidir onca elektronik toplanmaz bir daha araba pert yada bir pertin ön panel komple alınır ;D

Etiketler

Kürşat sen genede kapı alt seviyesinden fazla suya girme
Şnorker takıldı diye çam seviyesine kadar suya girilebilir anlamına gemez diesl defenderde bile ben asla girmem

Snorkerin amacı motora toz girmesin sulardan geçerken atlayan sular filitleyi kirletmesini diye
bendede şnorker daha yok her gezi dönüşü hava filitresini değişmek zorunda kalyorum ama abim şnorker taktı şimdi sadece filitre ömrü bitene kadar değişmesine gerek kalmadı

Benzinli defender için su sorun değil. ::smiley:

En kötü senaryo:

Wd 40 sıkılmış ateşleme sisteminde sorun yaşamazsınız. Araç hava filitresinden su alır. Aracın sesi değişir değişmez stop edilecek. Bujiler sökülüp marşa basılacak. Araç silindir içindeki suyu dışarı atacak. Silindirlerin içine az miktarda wd 40 sıkıp bujileri takın. Marşa basın araç ilk veya ikinci marşta çalışacaktır. Eğer aracın motor sesi değişir değişmez stop etmezseniz motorda büyük hasarlara sebeb olur. Araç dizel veya benzinli olsun uzun araç yüksek seviyeli suya maruz kalmışsa hemen diflerin, ana ve arazi şanzımanının yağını değiştirin. 110 deflerin ana şanzımanı ATF ( otomatik şanzıman yağı ) arazi şanzımanı ve difler ise 90 numara yağ alır.

İyi senaryo : Arac sorunsuz sudan geçer. Ve yine sanzıman ve dif yağları kontrol edilir.

Yağın rengi gri ve beyaz tonlarındaysa yağın içinde mutlaka su vardır.

benzinli motora su kaçarsa genelde büyük bir sorun çıkarmadan atlatılabilir
ama dizel motora su kaçarsa kurtarma şansı yok denecek kadar azdır

mdilek' Alıntı:
Grand vitaraya ne yakışır? İlerde düşünebilirim.

Şöyle bir uygulama görmüştüm. Yanlış hatırlamıyor isem GC için olan Safari modeli uyarlanmıştı. Gerçi şimdi yeni kasa GV için de orijinal olarak üretilmiş, yurtdışı bir sitede görmüştüm.

PIC-0214.jpg

1 ay önce, snorkelim olsaydı, bütün dikkatime rağmen motorum suyun tam ortasında durmayacak, koltukların üstüne kadar suyun içinde aracım1 aat kalmayacaktı. Sonrasında koltuk kaplama, zemin döşeme kaplama, benzin deposu söktürüp temizletme, motor ve şanzıman yağlarını 2 kere üst üste değiştirme ve direksiyon hidrolik deposu keçesini değiştirme işlerini yapmak zorunda kalmayacaktım.

Snorkel aslında gayet basit bir olay. Safari diye bir markayı üstünde görmek sizin için önemli değilse, bana mesaj atın, Kartal sanayide aracınıza özel, borudan, istediğiniz renkte el yapımı snorkel yaptırın. Ustam benim aracımda ilk denemeyi yaptı. Sonrakiler çok daha güzel olacaktır.

concrete' Alıntı:
1 ay önce, snorkelim olsaydı, bütün dikkatime rağmen motorum suyun tam ortasında durmayacak, koltukların üstüne kadar suyun içinde aracım1 aat kalmayacaktı. Sonrasında koltuk kaplama, zemin döşeme kaplama, benzin deposu söktürüp temizletme, motor ve şanzıman yağlarını 2 kere üst üste değiştirme ve direksiyon hidrolik deposu keçesini değiştirme işlerini yapmak zorunda kalmayacaktım.

Snorkel aslında gayet basit bir olay. Safari diye bir markayı üstünde görmek sizin için önemli değilse, bana mesaj atın, Kartal sanayide aracınıza özel, borudan, istediğiniz renkte el yapımı snorkel yaptırın. Ustam benim aracımda ilk denemeyi yaptı. Sonrakiler çok daha güzel olacaktır.

güven abi foto var mı ?

Kürşat bey, aynı zamanda çok tozlu arazide de şnorkel gerekli. Örneğin baraj, maden ve türlü arazi inşaatlarında araçlar ağır hareket halinde iken devamlı alttan toz kaldırır.

Buda kısa zamanla filitreleri tıkar, hatta radyotör petekleri bile bu koşullarda zamanla tıkanıyor. Sizin bu tür arazilerde işiniz oluyor ise mutlaka tavsiye ederim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR