Snorkel Takmak Gerekli mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Tempus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 74
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,092

Etiketler
Ynt: Snorkel Takmak Gerekli mi?

altug onaran' Alıntı:
abi keşke öyle demeseydin ;D şimdi caponlar yanlış anlayacak ;D

Varsın anlasınlar :smiley:

Yukarıda saydıklarımın dışında da bir çak ıvır zıvır iş yaptırdım. Şimdi de motoru sıfırlıyorum. Sanayiye bir girince o da olsun, bu da olsun derken iş bitmiyor.

Haa bir de track bar ı ayarlı yaptırdım mesela. Uzunluğunu aracın yüksekliğine göre cıvata sıkarak ayarlayabileceğim.

guven abi ne zaman biticek bitsinde camurlamaya gidelim :smiley:

bu arada boluda caponlar benim araca suikast yapti sanirim, LR ler yag akitiyor yag akitiyor dediler dediler, hic yag akitmayan aracim istanbula geldik, yikamaya girerken bir baktim alti yag ;D
ace pompasina giden hortumun contasi gevsemis , cok killandim cokkk ;D

Tempus' Alıntı:

bu arada boluda caponlar benim araca suikast yapti sanirim, LR ler yag akitiyor yag akitiyor dediler dediler, hic yag akitmayan aracim istanbula geldik, yikamaya girerken bir baktim alti yag ;D

kesin komplo düzenlemişlerdir ;D

Tempus' Alıntı:

;D ;D

Yaw bu caponlar minik insanlar ya... farkettirmeden aracın altına girip suikast yapmış olabilirler gerçekten.

Neyse ben de çok laf etmeyeyim şimdi. Göze batmamak lazım. ;D

Güven selam,

öncelikle geçmiş olsun. bu tür bir sorun yaşadığından haberim yoktu. umarım tez zamanda halledersin.

şu bahsettiğin track bar arkadaki trail arm mı? yoksa denge viraj çubuğu mu? varsa bir iki foto ile nasıl bir işlem yaptığını anlatabilir misin? Benim asıl merak ettiğim konu, ön radius ve arka trail kollarının 6 dereceli açılıları ile değiştirmeden kullanabilmek için bir yöntem olup olmadığı. Ne yazık ki, hem açısı hem de uzunluğunun değişmesi gerekiyor. Ve bunu yenisini almadan yapabileceğimizi sanmıyorum.

kolay gelsin.

Track Bar, Ön takımı şasiye bağlayan ve sürekli onun tam doğru açıda yola temasını sağlayan, Çapraz bir bağlantı borusu.
Eğer bu boru uzun olmazsa, ayarlı olmazsa, ön takıma bağlı olduğu köşeden tüm sistemi veya şasiyi geriyor.
Bu da aracın sürekli kasılmış durumda olmasına sebep oluyor.

3 yıldır. Adjustable Panhard Rod kullanıyorum.

LRTD5' Alıntı:
Track Bar, Ön takımı şasiye bağlayan ve sürekli onun tam doğru açıda yola temasını sağlayan, Çapraz bir bağlantı borusu.
Eğer bu boru uzun olmazsa, ayarlı olmazsa, ön takıma bağlı olduğu köşeden tüm sistemi veya şasiyi geriyor.
Bu da aracın sürekli kasılmış durumda olmasına sebep oluyor.

3 yıldır. Adjustable Panhard Rod kullanıyorum.

Serdar,

tam zamanında geldin... foto ve nereden aldığını öğrenebilir miyim? aracımda kasıntı olduğunu düşünüyorum...

teşekkürler.

bu konu biraz dağıldı ama... adjustable panhard rod sanırım benim aradığım değil... yine de direksiyon vibrasyonunu alacak bir parça olduğunu bilmek, ve nerede nasıl temin edileceğini bilmek faydalı olurdu.

Engin selam,

Biz sonradan yaptırttık, sonuçta bir vida gibi ekliyor araya kesip. Ayarı çok kolay, aslında o demirin ne kadar asıldığını arabaya direkt bakınca anlıyorsun,
rot ayarı filan yapanlar anlar, yapar.

Arkada ise WATT's Linkage sistemi ile Diferansiyel ve arka takım sabitleniyor. Ama sizde olay farklı. Disco2'ye özel birşey Watt's Linkage.

Viraj denge çubuğu Disco2'de kullanılmıyor. ACE pistonlarından bağlantı demirleri var uzatılmış ama gerek duyulmuyor.

Direksiyonda vibrasyon ise bence lastik, jant vs.. gibi dönen aksam ile ilgili birşeydir. Kabinde vibrasyon genelde, balanssız şaft, aks, diferansiyel komponenti filan oluyor.

Araçtaki kasıntı, lift varsa, ön şafttan olabilir.Front radius arm'larına modifikasyon lazım.
Özel yapım radius armlardan alabilirsin veya diferansiyelin bakış açısını değiştiren bir modifikasyon yapabilirsin.

Oktay bu modifikasyonu kolayca hallediyor.

Selamlar,

LRTD5' Alıntı:
Araçtaki kasıntı, lift varsa, ön şafttan olabilir.Front radius arm'larına modifikasyon lazım.
Özel yapım radius armlardan alabilirsin veya diferansiyelin bakış açısını değiştiren bir modifikasyon yapabilirsin.

Oktay bu modifikasyonu kolayca hallediyor.

Selamlar,

Ok Serdar'cım. Bir fırsatta Oktay'a uğrarım. Bendeki kasıntı ön şafttan, çift kırmalıya geçip düzeltirim diye düşünüyordum ama o da işçilik dahil 800 TL'ye çıkıyordu. track bar'a baktıracağım. teşekkürler.

edaghan' Alıntı:
Ok Serdar'cım. Bir fırsatta Oktay'a uğrarım. Bendeki kasıntı ön şafttan, çift kırmalıya geçip düzeltirim diye düşünüyordum ama o da işçilik dahil 800 TL'ye çıkıyordu. track bar'a baktıracağım. teşekkürler.

Abi Double Cardan Şaft lazım olmuyor bildiğim kadarıyla. Diferansiyelin kuyruğunun daha yukarı bakacak biçimde yerleştirilmesini sağlıyorlar.
Bu şekilde şaft değişmeden halloluyor ama tabi şaftın değişmesi daha kalıcı ve daha proper bir çözüm.

Ben de ön diferansiyeli yatırdım biraz.

Track bar ifadesini yanlış kullanmıyorum sanırım; önde şaseyle dingili çapraz bağlayan çubuk. Ben de bu çubuk uzatılmadığı için dingili yana çekmişti. Şimdi dingil olması gerektiği gibi ortada duruyor.

Bu çubuğu ayarlı yapmadan uzatmak çok zor olmalı. Aracı lifte alıp işlem yapılırsa, araç liftten indiğinde çubuk çok uzun gelecektir. Araç yerdeyken ve makul yüklüyken tam ölçü almak lazım. Aslında en kolayı ayarlı yapmak oluyor tabii. Yaptığım işlei fotolarla paylaşırım.

concrete' Alıntı:
Ben de ön diferansiyeli yatırdım biraz.

Track bar ifadesini yanlış kullanmıyorum sanırım; önde şaseyle dingili çapraz bağlayan çubuk. Ben de bu çubuk uzatılmadığı için dingili yana çekmişti. Şimdi dingil olması gerektiği gibi ortada duruyor.

Bu çubuğu ayarlı yapmadan uzatmak çok zor olmalı. Aracı lifte alıp işlem yapılırsa, araç liftten indiğinde çubuk çok uzun gelecektir. Araç yerdeyken ve makul yüklüyken tam ölçü almak lazım. Aslında en kolayı ayarlı yapmak oluyor tabii. Yaptığım işlei fotolarla paylaşırım.

Hepsi aynı çubuğu ifade ediyor. :smiley:

Benimkini ayarlı yaptık, ayarlı olmadan düzgün ayar tutturmak çok güç gerçekten.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR