Standart Donanımlı VX80 Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yusufsan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 89
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,108
Ynt: Standart Donanımlı VX80 Hakkında

Hocam turbo dizel bakiyorsaniz. araça iyi baktirin derim. turbo ve enjektorler gerisi pek onemli degil pompa her halikardaelden gececektir. Benim tarzim ikinci el aldigim her şeyin içini açarim.
Bu araçlarin turbosu 500 bin gidiyor diyorlar. ama bana gore turbo 200 binde kontrol edilmeli. eksoz taliye kapaginin kenarinda catlak varmi bakilmali. Tekrar soyliyorum gazla falan ugraşacagima alir turbo gider.
birde alacaginiz benzinli 97/98 olursa zaten vergiden 6/8 fark odiceksiniz bir kaç senede araç gelir ayni fiyata
otomatik olan araçlar surekli 4 cekerdir aks ve saftlar doner ama dagilim eşit degildir. dubai versyonu araçlar 2 cekere dusebilir. iç konsolda 2/4 h dumesivardir yeşil on tekerleklerdede huplar ama kim ugraşir o ayri konu

Etiketler

Kürşad, ben Defender'in "D"sinden bile bahsetmedim, VX80 ile Defender'ı aynı sınıfa koymak doğru olmaz. Bunu başka bir konuda gerekirse uzun uzun tartışırız.
Benim dikkat çekmek istediğim noktayı sen de belirtmişsin. 3 yıl önce 23 bine Turbo Dizel VX80 alınabilirken ne oldu da benzinlisi 35'den aşağı yok artık? Klasik araçlar hariç, hangi 2. el araç yıl geçtikçe böyle değer kazanır? Bu tamammen arz-talep dengesinden kaynaklanıyor. Discovery, Defender, GC, Vitara vb araçların 2. elleri bol miktarda piyasada mevcut. 10-15 yıl önce daha az sayıda satılmış olan VX80'e talep arttıkça arz az kaldığından fiyat şişiyor. Lütfen bu araçların yurtdışı sıfır ve 2. el fiyat oranına bak bir de bizdeki oranına. Mantık çerçevesinde baktığında ve aynı kriterler ile değerlendirdiğinde VX80 için "tavan yaptı" denebilir.

Lütfen sahibinden.com'a girip bir bak. Satılık 894 adet Cherokee, 268 adet CJ, 233 adet Defender, 174 adet Discovery varken 110 adet LC var ve sadece 15 adedi VX80. Herhalde sırf bu forumda VX80 bakan en az 15 kişi vardır. Arz talep dengesine dikkat et lütfen "1". VX80 ayrayanların 2 katı Defender arayan olduğunu varsayalım, oran "0,13" örnekler çoğaltılabilir.

Bu şartlar altında benim elimde de aranan ama piyasada az sayıda bulunan bir araç olsa ben de değerinin üzerinde satardım.

E tamam işte araba o kadar başarılı ki değeri geç anlandı, birde 3 sene önce türkiyede off road yapanla bugün off road yapan insan sayısı arasındada ciddi fark olduğuna eminim. Araç iyi , talep çok bu yüzden değerleniyor diye araca kızmak haksızlık değilmi :smiley:

Ayrıca Turbo Dizeli bu arabanın hiçbir zaman o fiyatlara düşmedi Nejat benzinli belki ama.

yurt dışına gelince hangi araç yurt dışında farklı durumda ki? VX80 türkiyeye az girmiş bir araç, çünkü çok üst sınıf ve çok pahalı araçlardı, özellikle turbo dizeli iyice az bu nedenlede talep çok ama mal az olunca dolayısı ile değeri artıyor. Eğer bu arabaya bu paranın değdiğini düşünüyorsan verip parayı alıcaksın, yada değmez diyorsan almayacaksın yapıcak bişey yok. Bende yarı fiyatına almak isterdim aracımı.

Araca kızmadım. Bugünkü fiyatı olması gerekenin çok üstünde, söylediğim bundan ibaret.

Turbo Dizel'i 3 yıl önce 23 bine alan birisini tanıyoruz, kanıtı olmadan böyle birşeyi yazmam ;)

Yurtdışı olayını Yurdışı-Türkiye olarak bakma, LC200'ün yurtdışı fiyatı ile VX80'in yurtdışı fiyat oranını LC200 Türkiye fiyatı / VX80 fiyatı oranı ile karşılaştır acı gerçeği göreceksin.

Aynı kıyaslamayı yurtdışı yeni DEfender fiyatı/eski DEfender fiyatı ve Türkiye yeni Defender fiyatı/eski Defender fiyatı olarak da yapabilirsin. Hatta istediğin araç için yapabilirsin. Sonuçları görünce sakın şaşırma :eek:

Ynt: Standart donanımlı VX80 için maksimum ödenecek rakam ?

Ben şöyle düşünüyorum arazide offrod yapacak asfalttada binek sıfır araç konforunu veren araç vx 80 evet pahalı aynı yaşta başka marka yada aynı sınıf TD5 yada D2 var onyaşında td5 yada d2 aldığında yaptığın masrafla vx80 arasındakı masraf birdeğil yada şöyle anlatayın vergi olayı yüksek bundan kaçmak için yaşı yüksek ve mümkün oldukça mekanık ama bi okadarda konforlu araç arıyoruz yaş olarak geri gidince araçlardakı parça kalıtesi ve ömrü çokıyor ortaya burda toyota farkı çıkıyor ama vx80 fiyatlarını 25-30 arası olması gerektiğindeyim 30-35 değil ama piyasa kendi fiyatını doğuruyor.aynı yaşta D1 ve D2 15-30 arası iken modelleride 1996-2002 arası VX 80 lerin en yüksek modeli 1998 olsada 30-35 arası birde fiyatını 30-35 olması değil 30-35 alıcı bulması bu fiyatların yukarı mehilli olduğunu gösterir.

En ucuz v8 jeep grand cherokee gibi görünüyor. Birzamanlar hakkında şarkılar yazılmıştı platin saçlı vadandaşların boğazda kullandıkları cherokeeler hakkında. Garip tezat :smiley:

konu baslıgını acan yusuf arkadasıma, allah once sana sabır sonra gonlune görewx80 versın :smiley:

simurg2' Alıntı:
.... ama vx80 fiyatlarını 25-30 arası olması gerektiğindeyim 30-35 değil ....

İşin bakım, vergi, masraf vs. kısmından hiç bahsetmiyorum. Benim altını çizdiğin konu sizin de yukarıda yazdığınız gibi "bugünkü piyasa fiyatın olması gerekenden yüksek olduğu gerçeği"dir.

İşin bakım, vergi, masraf vs. kısmından hiç bahsetmiyorum. Benim altını çizdiğin konu sizin de yukarıda yazdığınız gibi "bugünkü piyasa fiyatın olması gerekenden yüksek olduğu gerçeği"dir.

Piyasa işte arz talep meselesi. İkinci el araç alan sorunsuz araç istiyor. Toyota sorunsuz bir araç olarak ünlü vx80'den de piyasada az bulunuyor arayan da çok olunca fiyatı da doğal olarak yüksek.
Fakat bu şartlar altında ben bir v8 alacak olsam cherokee alırdım. Toyota gibi sorunsuz olmamakla beraber yarı fiyatında olunca iş değişiyor. Öte yandan ucuz da olsa V8 almam çünkü ne vergisine ne de benzinine yetişebilirim o da ayrı bi konu ;D

Toyota doğru tercih..Araştırıldığında her bütceye göre toyota bulunur..

yusufsan' Alıntı:
...piyasayı takip eden arkadaşlardan standart donanımda off road modifikasyonu yapılmamış 93-97 model bir VX80 için dizel ve benzinli motor seçenekleri gözönünde bulundurulduğunda max ne kadar gözden çıkarılmalıdır ?...

Bu vakte kadar yazılanlardan benim çıkarttığım sonuç, 30-35 arasına bulursan kaçırma al. Ama güzel beğendiğin bir araç bulursan 3'e 5'e bakma elini çabuk tut, görünen o ki fiyatlar artmaya devam edecek.

ya öyle yada böyle 30-32 000 e vx80 ler kapışılıyor şu anda millet alacak araba bulamıyor, şimdi ilana 10 tane düşsün 1 haftada satılırlar. Alan memnun satan memnunsada demekki aracın piyasası bu. Kesesi mantığı uyan alır biner uymayan diğerlerine biner. Benim param olduğu sürece vx80 den başka araca kolay kolay binmem, kullandıkça değerini anlıyorum ve seviyorum.

olasiliksiz' Alıntı:
Piyasa işte arz talep meselesi. İkinci el araç alan sorunsuz araç istiyor. Toyota sorunsuz bir araç olarak ünlü vx80'den de piyasada az bulunuyor arayan da çok olunca fiyatı da doğal olarak yüksek.
Fakat bu şartlar altında ben bir v8 alacak olsam cherokee alırdım. Toyota gibi sorunsuz olmamakla beraber yarı fiyatında olunca iş değişiyor. Öte yandan ucuz da olsa V8 almam çünkü ne vergisine ne de benzinine yetişebilirim o da ayrı bi konu ;D

ama cherokee alınca yanına bir defender yada vx80 de alman gerekiyor hafta sonu off road görüntülerimizde konuyla ilgili görüntüler var ;D ;D

Tempus' Alıntı:
ama cherokee alınca yanına bir defender yada vx80 de alman gerekiyor hafta sonu off road görüntülerimizde konuyla ilgili görüntüler var ;D ;D

Lütfen konuyu dağıtmayalım :smiley: O lastikleri VX80'e tak o da suda kalsın. Çamuru tahliye edemeyen bir lastik ve yanlış yerden suya girince sonuç kaçınılmaz, burada ZJ'nin kusuru yok.

ama cherokee alınca yanına bir defender yada vx80 de alman gerekiyor hafta sonu off road görüntülerimizde konuyla ilgili görüntüler var Grin Grin

Onu bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu, demek ki bu aralar hiçbir şart aldında v8 kullanamıyorum :D Neyse dert değil, piyasada off road yapmak isteyen için bol miktarda suzuki, ufaktan maceralı hafta sonu gezintileri için de bir o kadar rav4 var fiyatları da normal binek araçlarla kıyaslanabilir düzeyde.

Lütfen konuyu dağıtmayalım Smiley O lastikleri VX80'e tak o da suda kalsın. Çamuru tahliye edemeyen bir lastik ve yanlış yerden suya girince sonuç kaçınılmaz, burada ZJ'nin kusuru yok.

İş çamur olunca tabi marifet araçta değil lastikte oluyor doğal olarak. Motor gücü gerekmeyen yerlerde MT lastikleri rav4'e taksanız o da gayet güzel iş görür. Herhangi bir 4x4'ün yapabildiği bir iş çamura batıp çıkmak.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,843
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
Bir öğretmen

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.