Standart Donanımlı VX80 Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yusufsan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 89
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,102
Ynt: Standart Donanımlı VX80 Hakkında

Toyota sı olan kıymetini bilsin aracının.. :D

Etiketler

motorlarına kimse bişey demiyor cherokee lerin ama sağlamlıkda benim tecrübelerim cherokee < LR < Toyota

THE FARUK' Alıntı:
Toyota doğru tercih..Araştırıldığında her bütceye göre toyota bulunur..

Faruk abi hafta sonu gezi görüntülerimize bak, marmara bölgesinde ;D

Benzetme yanlış olacak ama..

Hatırlarsanız 90 lı yıllarda Tofaş-Reno lar sıraya girerek alnıyor..hatta sıfır alnıp fabrika fiyatının üstünde alıcı buluyordu.
Tamam o zaman ithalat sıkıntıları v.s tek seçenek yerli araca yönelmeyi gerektiriyordu.

Şimdi...LC80 arazi için standart hali ile iyi bir araç..saglam ve dayanıklılıgı denenmiş...ufak tefek modifiye ile arazide mükemmel hale gelen..birde zamanında sınırlı sayıda girmişse...Dogal olarak ortam buna müsait. ;D ;D

Bende degerinin üzerinde gittigine inanıyorum.Ama neye göre ? yurtdışı fiyatlarına göre.Yoksa emsallerine göre degil...

Çaglar bey sanırım Toyota topiginde Amerikada tam donanımlı olanların bile 10.000-14.000 dolarlara satıldıgını ilanlarıyla vermişti.
Eger 2.el araç ülkemize girişi serbest hale gelse....ancak o zaman fiyatlar arz-talep dengesinde belirili yere oturur.O zaman inanın şu anki off road araç miktarında Toyota lehine inanılmaz artışlar olur...

Toyota sı olan kıymetini bilsin aracının.. Cheesy

:smiley: Ben 4 silindirli olanlardan memnunum, lpg takınca rav4 yakıt ekonomisi konusunda 2007 model 1.4 dizel motorlu yarise (şehir içi kullandığım öteki aracım) rakip bile oldu, bi zahmet bi arazi vitesi koysalarmış iyi olurmuş ama böyle de güzel.

Keşke yarı fiyatına satılsaydı ve çok olsaydı 2 tane alır birisine standart binerdim :smiley:

bekko' Alıntı:
konu baslıgını acan yusuf arkadasıma, allah once sana sabır sonra gonlune görewx80 versın :smiley:

VX80 arayan herkese versin :smiley:

Gerçi hem dizel olsun, hem düzgün olsun dedikçe bulma ihtimali giderek azalıyor. Burda Ürgüp'te sıcak hava balonu turu yaptıran şirketlerde vardı VX80 ama arkadaşlar üşenmeyip hepsine 2.4 transit motoru taktıkları için hiç bakmayı istemedim. Orjinallğinden eser kalmamış.

yusufsan' Alıntı:
VX80 arayan herkese versin :smiley:

Gerçi hem dizel olsun, hem düzgün olsun dedikçe bulma ihtimali giderek azalıyor. Burda Ürgüp'te sıcak hava balonu turu yaptıran şirketlerde vardı VX80 ama arkadaşlar üşenmeyip hepsine 2.4 transit motoru taktıkları için hiç bakmayı istemedim. Orjinallğinden eser kalmamış.

ürgüp baloncularında fj80 (arka ambuans kapı yna açılan) ve bj60 vardır genelde.dizel.

eskiden ucuzdu evet 80 ler.ama vergi çok sağlamdı lpg olayı pek anlaşılmamıştı vs.vs. 80 kasa herzaman geçer akçedir.çünkü fj serisinin son versiyonudur. sabit akslıdır düz altının torku vardır.
yarı elektroniktir.

kötü taraflarıda vardır aslında EGR sistemi başı çeker. ;)

dağa çıkarsınız ,istediğiniz rotadan gidersiniz ,,,diğer markalar gibi aks kesmez,şaft kırmaz, check lambası yakmaz ;D ;D inersiniz otoyola açarsınız ön-arka kaloriferleri,koltuk ısıtmaları veya klimayı 150-200 herneyse yolunuza
gidersiniz. ;D

lpg ile biniyorsanız 8000 km.de bir 10-40 magnatec yağ ve yağ filtresi 10 binde bir hava filtresi 20 binde bir bujileri değiştirirsiniz başınız hiç ağrımaz.

kısaca efsane 50 yıllık land cruiser FJ serisinin en son versiyonudur vx80.varsa aklınıza yatan temizi 3 e 5 e bakmadan alıp evladiyelik bineceksiniz.

1,5 sene önce 20 bine aldım arac,ı e şimdi yenisini aldım 31 e.. nasıl olucak ??? elden gelen bişey yok yaşadığımız ülke şartları böyle.yaşasaydık amerikada 3bin dolar ile 10bin dolar arasında tonla seçeneğimiz olurdu.

selamlar

lpg ile biniyorsanız 8000 km.de bir 10-40 magnatec yağ ve yağ filtresi 10 binde bir hava filtresi 20 binde bir bujileri değiştirirsiniz başınız hiç ağrımaz.

Devirdaim bozulursa motor hararet yapabilir 200 bin km'de bir de onu değiştirelim diye düşünen var mı? Ben avustralya toyota'nın bakım sitesinde böyle birşey okumuştum, burda ustalara sordum kaale almadılar. Opel olsa değiştirirdik ama bu toyota dediler, umarım haklıdırlar.

olasiliksiz' Alıntı:
Devirdaim bozulursa motor hararet yapabilir 200 bin km'de bir de onu değiştirelim diye düşünen var mı? Ben avustralya toyota'nın bakım sitesinde böyle birşey okumuştum, burda ustalara sordum kaale almadılar. Opel olsa değiştirirdik ama bu toyota dediler, umarım haklıdırlar.

kürşat bey ona bakarsak toyotanın kullanım kitabındada birçok parçanın çeşitli km.lerde değiştirilmesi söyleniyor.

ama biz Türküz, hem toyotayı niye seviyoruz ;D ;D

bozulana kadar devam..

Aslında çok uzağa gitmeye gerek yok daha geçen sene 25.000 TL civarlarında idi VX80 fiyatları. 1 senede ne olduda katlandı ben çözemedim. Birden talepmi arttı bu kadar. Şimdi ilana çıkan benzinli araçlar 36.000 - 40.000 arası fiyatlarla çıkıyor. Bu fiyatlarada alınır diyorsanız ben daha birşey söylemicem. :smiley:

Yusuf bey zaten kafanızda bu kadar çok soru işareti varsa almayın :smiley:

Tempus' Alıntı:
Yusuf bey zaten kafanızda bu kadar çok soru işareti varsa almayın :smiley:

Kürşat sizin araçlar kırılmıyor mu ? Ya da hiç yılların getirdiği yorgunluktan dolayı parça değişimi gerekmiyor mu ? Gerçekten, eğer öyleyse 60 ta verilir yok değilse o parça fiyatlarını topladığında birçok arazi taşıtının 'tüm' sıkıntılarını giderirsin :smiley: :smiley:

Wolverine-Grand Cherokee' Alıntı:
Kürşat sizin araçlar kırılmıyor mu ? Ya da hiç yılların getirdiği yorgunluktan dolayı parça değişimi gerekmiyor mu ? Gerçekten, eğer öyleyse 60 ta verilir yok değilse o parça fiyatlarını topladığında birçok arazi taşıtının 'tüm' sıkıntılarını giderirsin :smiley: :smiley:

Kırılmayan bozulmayan araç yok, ama diğer markalar 3 bozuluyorsa toyota 1 bozuluyor. vx80 Toyotanın yürür aksamı neredeyse hiç bozulmuyor, motor ömrü diğer markaların en az 2-3 katı, fabrikasyon orjinal ön arka orta difransiyel kilitlerine sahip ve o kilitleri kırılmayan tek araç. 33 lastikle sıfır sorun binek oto konforuna yakın konfor.

60 harcadığın bir vx80 her parçası warn yada ARB olan eksiksiz bir araç olur zaten. Aynı markalı aksesuarlarla donatılmış aynı özelliklerde ve sağlamlıkda ön arka orda kilitli hangi aracı yapıcaksın?

Tempus' Alıntı:
Kırılmayan bozulmayan araç yok, ama diğer markalar 3 bozuluyorsa toyota 1 bozuluyor. vx80 Toyotanın yürür aksamı neredeyse hiç bozulmuyor, motor ömrü diğer markaların en az 2-3 katı, fabrikasyon orjinal ön arka orta difransiyel kilitlerine sahip ve o kilitleri kırılmayan tek araç. 33 lastikle sıfır sorun binek oto konforuna yakın konfor.

60 harcadığın bir vx80 her parçası warn yada ARB olan eksiksiz bir araç olur zaten. Aynı markalı aksesuarlarla donatılmış aynı özelliklerde ve sağlamlıkda ön arka orda kilitli hangi aracı yapıcaksın?

Eğer 98-2000 model bir aracın maliyeti 60'ı buluyorsa ve verebiliyorsam üstüne 15 daha koyar yeni model olan Rubicon alırdım sanırım ona birşey diyemezsin :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,843
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
Bir öğretmen

Çevrimiçi üyeler

Geri