Standart Donanımlı VX80 Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yusufsan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 89
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,096

yusufsan

Ana Kamp
Yer
Kayseri
Arkadaşlar selamlar,

Uzun araştırmalar ve gelgitler sonrasında VX80 edinmeye karar verdim ancak baktığım ilanlarda çok farklı fiyatlar var ve 33.000 ile 55.000 arasında değişen rakamlar,
piyasayı takip eden arkadaşlardan standart donanımda off road modifikasyonu yapılmamış 93-97 model bir VX80 için dizel ve benzinli motor seçenekleri gözönünde bulundurulduğunda max ne kadar gözden çıkarılmalıdır ?

Malum bazı fırsatçılar bizim Off - Road merakımız nedeni ile yolunacak kaz muamelesi yapıyorlar. Hele birde araç Toyota ise.

Saygılarımla

Etiketler
Ynt: Standart Donanımlı VX80 Hakkında

benzinli vx80 30-35 arası modeline ve temizliğine göre
turbo dizel 40-50 arası modeline temizliğine göre

tabi standart araçlar için konuşuyorum. ekstra her donanım size yol su elektirik olarak geri döner :smiley:

En az 50, üstüne de 30 harcayınca 80 bine tam off'luk 80 oluyor :D :D :D

Çaglar beyin verdigi fiyatlar olması gereken dogru rakamlardır....

Ama....gönül bu...sevdigini...illaki bu aracı alacagım diyorsa için..satmaktan ziyade kullanmayı düşünürsen..

rakamlar senin için farketmez.. ;D

nkurtkaya' Alıntı:
En az 50, üstüne de 30 harcayınca 80 bine tam off'luk 80 oluyor :D :D :D

Nejat Lopezde hafta sonu kurtarıcı rolündeki benim araç gibi bir vx80 herşeyi ARB ve WARN olmak kaydıyla full donanım 60 000 e malolur muhtemelen 5 sene filanda yağ su koyar yürürsün :smiley: Aynısının defenderini yapmaya kalkarsak kaça malolur acaba? Aynı güçte ve temizlikde bir v8 defender alsak en iyimser tahminle yine 25-30 000 e alırız. Aynı masrafları yaparız üstüne klima ve hidrolik direksiyona masraf ederiz, Öne arkaya kilit alırız vs.

TD5, TDİ yada V8 bir defender vx80 de bulunan herşeyi ondada yaptığında vx80 den daha pahalıya gelir.

Kürşad, haftasonu off-road'un sadece çamur etabındaydık. Bu işin farklı etapları da var ve emin ol VX80 bunların hepsinde aynı başarıyı gösteremez.

Ben son zamanlarda XV80'ler için istenen ve ödenen paraların fazla olduğunu düşünüyorum. Bunu düşünmemin sebebi ise;
- Bu aracın güncel versiyonunun rakiplerinin eski versiyonları ne kadar?
- Yurtdışında bu modelin eskisi ve yenisi arasındaki değer farkı oranı ile bizim gördüğümüz oran nedir?
sadece bu iki basit sorunun cevabıdır.

nkurtkaya' Alıntı:
Kürşad, haftasonu off-road'un sadece çamur etabındaydık. Bu işin farklı etapları da var ve emin ol VX80 bunların hepsinde aynı başarıyı gösteremez.

Ben son zamanlarda XV80'ler için istenen ve ödenen paraların fazla olduğunu düşünüyorum. Bunu düşünmemin sebebi ise;
- Yurtdışında bu modelin eskisi ve yenisi arasındaki değer farkı oranı ile bizim gördüğümüz oran nedir?

Bende sizinle paralel düşünüyorum Nejat bey sanki 2. elde satılan bu araçlar aynı segmentte bulunan Nissan Patrol gibi araçlar ile kıyaslandığında üzerine fazladan 7-8 bin TL eklenmiş gibi geldi fiyatları. başlığı açma sebebimde bilenlerden net bir fikir almaktır.

Eninde sonunda bir VX80 edineceğim ama sanırım uzunca bir zaman alacak aradığımı bulmam

nkurtkaya' Alıntı:

bir kere toyotanın aynı klasmandaki şu anki aracı 2011 model 150 000 euro türkiye satış fiyatı
defenderin 2011 inin türkiye satış fiyatı kaç?

ikincisi toyota binek otomobildede arazi aracındada 2. elde ena z değer kaybeden araçdır. Çünkü en az yıpranan , uzun yıllar geçsede rakiplerine göre diri ve sağlam kalan bir araçdır.

Standart bir v8 defender kaç paraya bulunur mesela sağlam durumda? en az 25 000 , hiçbirşey yapma sadece öne arkaya açılır kapanır difransiyel kilidi tak zaten vx80 parasına gelir.

94 model bir v8 defender ile vx80 gibi bir araç aynı para oluyor ve size vx80 pahalımı geliyor? bunu aklım almıyor.
Bana göre türkiyede esas defenderlar çok pahalı satılıyor, üstünde bulunan donanımlarına ve motorlarına bakarak.

Bir 110 defenderin yaptığı herşeyi vx80 de yapar, ama bir 90 defenderin yaptıklarını yada suzuki jimny nin yaptıklarını yapamayabilir.

Diğer arazi araçlarına bakıldıgında bence vx80 lerin benzinlileri için 30-35 arası rakamlar çok değil. Hatta bazılarını aldığınızda yapacağınız masraflara göre ucuz bile.

Piyasadaki araçlara göre ucuz araçlar bence RRC ve Disco 1 ler. v8 motorlu bir defender 25-30 ederken aynı motorlu RRC 10 000 , Disco 1 15 000 e gidiyor.

Tempus' Alıntı:
bir kere toyotanın aynı klasmandaki şu anki aracı 2011 model 150 000 euro türkiye satış fiyatı
defenderin 2011 inin türkiye satış fiyatı kaç?

ikincisi toyota binek otomobildede arazi aracındada 2. elde ena z değer kaybeden araçdır. Çünkü en az yıpranan , uzun yıllar geçsede rakiplerine göre diri ve sağlam kalan bir araçdır.

Standart bir v8 defender kaç paraya bulunur mesela sağlam durumda? en az 25 000 , hiçbirşey yapma sadece öne arkaya açılır kapanır difransiyel kilidi tak zaten vx80 parasına gelir.

94 model bir v8 defender ile vx80 gibi bir araç aynı para oluyor ve size vx80 pahalımı geliyor? bunu aklım almıyor.
Bana göre türkiyede esas defenderlar çok pahalı satılıyor, üstünde bulunan donanımlarına ve motorlarına bakarak.

Bir 110 defenderin yaptığı herşeyi vx80 de yapar, ama bir 90 defenderin yaptıklarını yada suzuki jimny nin yaptıklarını yapamayabilir.

Sizin belirttiğiniz noktalarda da katıldığım yerler var. Toyotanın rakiplerine göre daha az yıprandığı ve sağlam kaldığı doğrudur. Ancak sanki birazda bizlerin bu araçlara olan ilgisi bu bahsettiğniz noktalarla biraraya gelince fiyatları sanki birazda olsa yukarı tırmandırıyor gibi. Tabi benim Defender ile kıyaslamak gibi bir niyetim yok, özellikle VX80'i kıyaslayacaksam hem dayanıklılık hem kabiliyet açısından Nissan Patrol ilk kıyaslamayı düşüneceğim araç olur.
Defender heralde en son sırada kıyaslayacağım araç olurdu.

yusufsan' Alıntı:
Sizin belirttiğiniz noktalarda da katıldığım yerler var. Toyotanın rakiplerine göre daha az yıprandığı ve sağlam kaldığı doğrudur. Ancak sanki birazda bizlerin bu araçlara olan ilgisi bu bahsettiğniz noktalarla biraraya gelince fiyatları sanki birazda olsa yukarı tırmandırıyor gibi. Tabi benim Defender ile kıyaslamak gibi bir niyetim yok, özellikle VX80'i kıyaslayacaksam hem dayanıklılık hem kabiliyet açısından Nissan Patrol ilk kıyaslamayı düşüneceğim araç olur.
Defender heralde en son sırada kıyaslayacağım araç olurdu.

Nejat defenderla kıyaslıyorda genelde o yüzden onu örnek verdim :smiley:

Bu araçlar birkaç sene önce 25 000 lere gidiyormuş şimdide 30 000 lere gidiyor. Buda herkese tuhaf geliyor ama çok mantıklı nedenleri var. birincisi bu araçlar 2-3 sene önce daha yüksek vergi ödüyorlardı, şimdi alt dilimlere düştüler, kasko indiriminden de yararlanınca vergileri daha makul oldu. ikinciside bu araçlara Türkiyedkei benzin fiyatları ile LPG siz binecek yiğit fazla yoktu, o nedenle kimse almaya yanaşmıyordu. LPG sistemleride daha çok yeniydi ve kimse ne performans olarak ne can sağlığı olarak güvenmiyordu. Oysa geçen senelerde görüldüki iyi işçilikle ve kaliteli markalarla LPG ile çok iyi performans veriyorlar ve dizelleri ile aynı yakıt tüketimini yapıyorlar. Bu sebepden araçlara talep arttı, ve alan satmıyor araç iyi olduğu için, satarsada ucuza satmıyor. Şu an temiz 30-33 civarına bir vx80 bulsak alacak 5 tane tanıdıgım var araç bulamıyorlar.

Tempus' Alıntı:
Nejat defenderla kıyaslıyorda genelde o yüzden onu örnek verdim :smiley:

Bu araçlar birkaç sene önce 25 000 lere gidiyormuş şimdide 30 000 lere gidiyor. Buda herkese tuhaf geliyor ama çok mantıklı nedenleri var. birincisi bu araçlar 2-3 sene önce daha yüksek vergi ödüyorlardı, şimdi alt dilimlere düştüler, kasko indiriminden de yararlanınca vergileri daha makul oldu. ikinciside bu araçlara Türkiyedkei benzin fiyatları ile LPG siz binecek yiğit fazla yoktu, o nedenle kimse almaya yanaşmıyordu. LPG sistemleride daha çok yeniydi ve kimse ne performans olarak ne can sağlığı olarak güvenmiyordu. Oysa geçen senelerde görüldüki iyi işçilikle ve kaliteli markalarla LPG ile çok iyi performans veriyorlar ve dizelleri ile aynı yakıt tüketimini yapıyorlar. Bu sebepden araçlara talep arttı, ve alan satmıyor araç iyi olduğu için, satarsada ucuza satmıyor. Şu an temiz 30-33 civarına bir vx80 bulsak alacak 5 tane tanıdıgım var araç bulamıyorlar.

Doğrudur araç sayısı zaten oldukça az benim bulunduğum ilde ise nerede ise hiç yok Ankara yada İstanbul'da yaşıyor olsam araştırma imkanı daha fazla olurdu. Kayseri'de o imkanda çok sınırlı burada olmanın belki tek avantajı aracı bulursam satacak kişinin belki bir ihtimal biraz daha düşük fiyata razı olabilecek olması. Önemli olan aracı gördüğümde işte budur diyebilmek. Bunu diyene kadar bekliycem sanırım.

Aşkın Jeep'te vardı bir VX80 33.750'ye problemli mi o araç acaba. Sahibinden de ilanı vardı bir ara

aşkındaki aracı ben gidip gördüm bir arkadaşım için, motorunu yürürünü bilmem ama içi ve kaportası yorgun yıpranmış. Dıştan öyle görününcede dışını bu kadar ihmal edenler motor ve yürüre hiç bakmamıştır diye düşündürüyor. Trabzondaki aracıda sanırım yarın tanıdığım birisi alıcak bir sorunu yoksa. Ankarada bugün ilana bir araç düşmüş onu bilmiyorum.

RedlinE' Alıntı:
3 turbo dizelde benım arkadaşlara lazim.

Mücahit bey bende Turbo Dizel niyetlisiyim ancak benzinliye göre daha masraflı olabileceğini söyleyenlerin sayısı oldukça fazla

Tempus' Alıntı:
aşkındaki aracı ben gidip gördüm bir arkadaşım için, motorunu yürürünü bilmem ama içi ve kaportası yorgun yıpranmış. Dıştan öyle görününcede dışını bu kadar ihmal edenler motor ve yürüre hiç bakmamıştır diye düşündürüyor. Trabzondaki aracıda sanırım yarın tanıdığım birisi alıcak bir sorunu yoksa. Ankarada bugün ilana bir araç düşmüş onu bilmiyorum.

Geçtiğimiz hafta Ankaradan satışa konulan 2 araç var birisi 96 model Dizel orjinal şnorkelli

biriside sanırım sizin bahsettiğiniz araç yeşil renkli olan.

Dizel olan 2008'de elçilikten çıkma bir araç önden kazalı yanlış değilsem. hatta forumda da vardı. Serviste Usta rampadan indirirken duvara vurmuş. Orjinali 4 farlı olan modelden servis hasarı karşılayınca ön görünüm tek farlı olan modele dönmüş. Araç bir ara sanırım Antoff'da idi forumdaki linkide ekleyeyim.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=9804.20

Kilit yok gördüğüm kadarı ile manuel vites.

Diğer araç hakkında bilgim yok.

Bu arada orjinalinden kilitli olan VX80 ler sürekli 4WD'mi yoksa 4x2 seçeneğide mevcutmudur. Kullananlardan bilgi alabilir miyim ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,842
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
Bir öğretmen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR