Standart Donanımlı VX80 Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yusufsan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 89
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,119
Ynt: Standart Donanımlı VX80 Hakkında

Wolverine-Grand Cherokee' Alıntı:
Eğer 98-2000 model bir aracın maliyeti 60'ı buluyorsa ve verebiliyorsam üstüne 15 daha koyar yeni model olan Rubicon alırdım sanırım ona birşey diyemezsin :smiley:

e rubiconu alıncada iş bitmiycekki ona da yine modifiye masrafı harcıycaksın.

Etiketler

Eğer 98-2000 model bir aracın maliyeti 60'ı buluyorsa ve verebiliyorsam üstüne 15 daha koyar yeni model olan Rubicon alırdım sanırım ona birşey diyemezsin Smiley

Bu sizin ilk arazi aracınız mı olacak? İlk ise bence bu kadar maliyetli araçlara bakmayın. Şu an ne istediğini bildiğinizi düşünüyor olabilirsiniz ama belki yanılıyorsunuzdur. Fazla masraflı olmayan ve piyasası olan kolay elden çıkarılabilecek bir araç bakmak daha mantıklı. Bu araçlar binek araçlar gibi değil, bir özelliği daha iyi olan aracın mutlaka başka bir özelliği daha kötü oluyor çünkü birbiri ile çelişen tasarım gereksinimleri var. Arazi performansını arttırayım deseneniz yol tutuş azalıyor, motor gücü artınca yakıt ta artıyor, vergi de. Unimog'un arazi kabiliyetinin üstüne araç yok ama bir vx80 kadar tutulmuyor? Neden acaba diye düşünün. Her aracın aslında çelişen gereksinimler karşısında bir orta yol olduğunu görürsünüz.

Kürşat bey (olasılıksız), Özgür arkadaşımız eski bir ZJ sahibi ve şimdilerde başka bir marka japon sahibi olmak üzere olan bir arkadaşımız. kendsi arazi araçlarına ve offroada hiç de yabancı değildir.

Çağlar Merhaba,

bu EGR sistemi iptali sözkonusu değil mi? motorun rahatlayıp performans yönünden iyileşeceği bahsediliyor her yerde...

Kürşat bey (olasılıksız), Özgür arkadaşımız eski bir ZJ sahibi ve şimdilerde başka bir marka japon sahibi olmak üzere olan bir arkadaşımız. kendsi arazi araçlarına ve offroada hiç de yabancı değildir.

Ben o yazıyı yusuf beyin yazdığını zannetmiştim, uykusuz sabah halleri:D

Dün Konyadan dönerken ürgüpte balonculara ugradim 2 sirkette toplam 13 adet VX80 vardı araçları 35.000'den almışlar piyasanın neden yukseldigi belli :smiley:

Baloncular 80 nin kıymetini biliyolar.. :D

Bir adam 80 ni satıyosa bilinki ev sahibi olmuştur.. ;)

THE FARUK' Alıntı:
Baloncular 80 nin kıymetini biliyolar.. :D

Valla Faruk abi o araçları görünce tek üzüldüğüm nokta şirketlerin birinde bulunan 5 adet VX80'e Ford Transit'in dizel motorunun takıldığını söylemeleri oldu. Böyle bir aracın orjinalliğinin muhafaza edilmemiş olmasına üzüldüm.
Ama adamlar hakkatten kıymetini biliyorlar. Bir tanede çok temiz ve bakımlı FJ70 vardı orjinal dizel. Hayran hayran araçları seyredip döndüm o bile keyifliydi...

ilkakdeniz' Alıntı:

Çağlar Merhaba,

bu EGR sistemi iptali sözkonusu değil mi? motorun rahatlayıp performans yönünden iyileşeceği bahsediliyor her yerde...

ibrahim ben iptal ettim bile valla ;D ;D onlamı uğraşacam.

ama sizin ingilzlerden anlamam ::smiley:

performans yakıt artışı şu bu bekleme ama en iyi tarafı motorun çalışma sıcaklığı düşüyor.
eksozun 300-500 derecesine daha ihtiyaç yok zaten motor sıcak ;D ;D
lpg li araçlarda zaten çalışma ısısı yüksek birde egr daha fazla ısıtıyor e bir süre sonra subapla uğraş ,egr soba bacası gibi kurum bağlatır onla uğraş lamba yakar onla uğraş, birton terane.

bu konuyu fazla dillendirmiyorum çıkar şimdi biri bana ,,emisyondan yasadan şundan bundan bahseder canım sıkılır..kamyonlar 10 numara yağla gidiyorlar gökyüzüne savurta savurta bunu anlatamazsın.

bu konuyu fazla dillendirmiyorum çıkar şimdi biri bana ,,emisyondan yasadan şundan bundan bahseder canım sıkılır..kamyonlar 10 numara yağla gidiyorlar gökyüzüne savurta savurta bunu anlatamazsın.

Kamyonların 10 numara yağla gittiği ülkede TUV benim aracın eski sahibinin söktüğü katalitiğe takmıştı kafayı geçen sene. Siz böyle şeyleri forumlara yazmayın öğrenirlerse ona da takarlar.

bu pc yüzünden alıntı yapamadan yazmak zorunda kalıyorum.

konuyu fazla dağıtmamak için kısaca yazıcam
valla çağlar ingiliz japon hepimiz EGR'den muzdaribiz ;D
bende iptal edicem, incçelediğim kadarıyla da iptali çok da basit bir işlem. yapalım gitsin yavvv

Çağlar şu EGR işini banada öğrette şu uyarı lambası yanmasından kurtulayım ya, gerekirse muayeneye giderken açarız tekrar

Tempus' Alıntı:
Çağlar şu EGR işini banada öğrette şu uyarı lambası yanmasından kurtulayım ya, gerekirse muayeneye giderken açarız tekrar

A-aaaaa... VX'lerde de mi lamba yanıyor ???

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,843
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
Bir öğretmen

Çevrimiçi üyeler

Geri