Tavan Yol Bilgisayarı ( Sorunlar Bitmiyor )

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mjeliada Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 53
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,456
Ynt: Tavan Yol Bilgisayarı ( Sorunlar Bitmiyor )

alırken çok hevesle aldığınızı hatırlıyorum hatta bana kızmıştınız bile şimdi neden satıyorsunuz bence zj opel vectra kadar sorun çıkartmaz üstelik 98 model bir vectra nın en temizi 10 000 tl den fazla etmez 2000 model opel vectra cd mi 12500 e almıştı galericiler

Etiketler

mjeliada' Alıntı:
bu akşam arabam 1 2 gün yattıktan sonra markete gitmek için arabamı çalıştırdım ve arabadaki sıcaklı ve servise xxx km kaldı diyen sayaç fahreneit ve mile dönmüştü ek olarak tavan yol bilgisayarı çalışmıyordu tamamen karanlıktı. müzik setini açıp kapadıktan sonra birden km ve celcius dereceye döndü çalışmaya başladı. bunu neden yapar? gerçekten yoruldum bu sorunlardan... gözü kapalı güvenerek araba almanın salaklığını yaşıyorum resmen...
sakın satmayın ve takaslamayın

sakın satmayın kısmına katılmıyorum, sonuçta bütçeni zorluyorsa niye satmayasın ki.. 14-15 yaşındaki arabayı minik minik fabrikadan ilk çıktığı haline getiremeyiz, sen de o tarz bir araba istiyorsan zj uymamış sana. gerçi her zj de aynı değil bu da bi detay ama en azından takas yaptığın arabayı da araştır kronik neleri var, parçaları ucuz mu pahalı mı vs vs

Satma konusuna bişi diyemem ama bence 98 model bi vetra ile takas konusunu iyi düşünün derim......

sorun bugünde tekrarladı ama araba yatınca yapıyor bunu. yoksa çalıştırdıktan sonra 100 mt gittikten sonra hemen düzeliyor ve mesela alışveriş yaptım 20 dk çalışmadı araba sonra bindiğimde bu sorunu yapmadı. acaba akü zayıflıgından mı?

mjeliada' Alıntı:
sorun bugünde tekrarladı ama araba yatınca yapıyor bunu. yoksa çalıştırdıktan sonra 100 mt gittikten sonra hemen düzeliyor ve mesela alışveriş yaptım 20 dk çalışmadı araba sonra bindiğimde bu sorunu yapmadı. acaba akü zayıflıgından mı?

PM attim ordakileri bir yap sonra da sonucu bildir ok ?

dün yaptığım testte sorun çıkmadı. bu sabah işe giderken çalıştırdım. yine çalışmıyor. hemde bu sefer biraz daha geç devreye girdi ama akü şarjı 14 ün üstüne çıktı yani akü boşalmış gibiydi resmen. sanırım bu sorun bence aküden kaynaklanıyor çünkü modülden olsa kısa aralıklarla çalıştırınca da aynı sorunu yapardı.

şarj nasıl 14 oluyor? aşırı şarjdan olabilirmi sorun? çalışırken 13.5 volttan yüksek olmaması lazım, duruken beklemiş aküdede 12.5 voltun altına düşüyorsa akü sorunludur.

akü neredeyse 9.. ben 14 ün üstüne çıktığını ilk kez gördüm bu sabah. akünün ölmüş olduğunu düşünüyorum açıkçası

en güzel şarj 14.2 bence....aküde sorun olabilir o ayrı bir konu,makina çalıştığında şarj dinamosunda sorun yok ve paneldeki gösterge 14.2, sağlıklı şarj anlamına gelir......

mjeliada' Alıntı:
akü neredeyse 9.. ben 14 ün üstüne çıktığını ilk kez gördüm bu sabah. akünün ölmüş olduğunu düşünüyorum açıkçası

benim aküm ikinci el, akım değeri orjinaline yakın, 90 amper. ve şarj göstergesi sadece marş basarken 9 voltun altına iniyor! normalde 9 veya altında veya o civarlarda durması hiç normal değil. O zaman aküde problem var, bence ikinci el bir akü dene veya sağlamlığına emin olduğun bir aküyü dene, yine aynı şekilde oluyorsa o zaman şarj dinamosundan veya o tarz şeylerden şüphelenebilirsin.

arabayı ilk aldığımda da 60 amper vardı (orjinali 70 veya 74 olmalı) o bile kötü durumda olmasına rağmen 14ten biraz aşağıda duruyordu ama marş basarken 0'a yaklaşıyordu...

alacağınız akü 66 amper olmalı normalde, ama bizde 72 bulunuyor genelde. soğuk marş amperaj değeride 600 ün altında olmamalı. yoksa araç bekledikten sonra marş basamayabilir sabahları.

ben 10 gün önce 72 amper mutlu aldım 135 tl ödedim. soğuk marş değeri 640 amp.

eveet arabayı yine kullanmaya başlayınca yani akünün şarj olmasına yetecek kadar ; sorun bitti. akünün ölü olmasına bağlıyorum sorunu

o model bir vectra ile takas demek, sorunlarım bana yetmiyor, daha fazla sorun istiyorum diye bas bas bağırmaktır.. kesinlikle hem fiyat olarak hem araç olarak hemde sorunsal olarak mantıklı değil. önce bi sakin kafayla düşünün hatta hep beraber düşünelim sonra harekete geçeriz ;) rahat ol :smiley:

Şahsi fikrim vectra ile takasa girmeden önce şu akü olayını bir netleştirmeniz yönünde, o yaş ve km de bir vectra da az sorunlu bir araç değildir. Masrafı daha az o kesin ama basit bir akü problemi ise severek aldığınız JEEP den boşuna vazgeçmiş olacaksınız. Bu arada sonuç ne oldu merak ettim doğrusu?

sorun kalmadı. aküden yapıyor soguk havalarda araba yatınca hemen gidiyor. şu anda ama araba çok yatmıyor sorun çözüldü

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,062
Kayıtlı Üye Sayımız
166,963
Kaydolan Son Üyemiz
davidavov

Çevrimiçi üyeler