Tavan Yol Bilgisayarı ( Sorunlar Bitmiyor )

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mjeliada Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 53
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,457
Ynt: Tavan Yol Bilgisayarı ( Sorunlar Bitmiyor )

120 ile viraja girip panik fren yaparsanız piyasadaki araçların bir çoguyla toparlayamazsınız :smiley: evet esp yok ama o sistemin etkisini mekanikte olsa o kadar etkili olmasada gösteren lsd var. bu arada tamamen boş agırlık kendi sitesinde 1658 kg yazmakta çocuk mu kandırıyorsunuz? civic in 1200 kg iken grand vitara 1375 idda ederseniz gülerler size

Etiketler

mjeliada' Alıntı:
120 ile viraja girip panik fren yaparsanız piyasadaki araçların bir çoguyla toparlayamazsınız :smiley: evet esp yok ama o sistemin etkisini mekanikte olsa o kadar etkili olmasada gösteren lsd var. bu arada tamamen boş agırlık kendi sitesinde 1658 kg yazmakta çocuk mu kandırıyorsunuz? civic in 1200 kg iken grand vitara 1375 idda ederseniz gülerler size

piyasada espsi olan çoğu araçla toparlarsın işte sorun orda :smiley: lsd de panik frende bi işe yaramaz, güvenirsen sürekli 4 çekere güvenebilirsin, 3 tekerlek bağımlı çalışıyor (ön ayna mahrutileri ters bağlı, kısmen farklı diğer araçlardan) (ama bu da farklı ebatta stepneyi uzun süre kullanmanda, veya çok farklı lastik basıncında uzun süre yol almanda ayna mahrutine zarar vermenle sonuçlanıyor)

panik fren de olsa , 4 lastikten abs var yinede lsd kâr eder diye düşünüyorum. ilk aldığım gün jeepi çok fena bir kaza yapıyordum. tali yoldan fırlayan araba tam karşıda park etmiş araba
frene bastım baktım durmayacak sol sağ sol yaptım panik frenle ve inanılmaz şekilde arabayı toparlayabildim ki direksiyonum iyi değildir. aynı yerde vsa bulunan 2010 civicimle o işe girişsem muhtemelen toparlayamayacak ve soldaki arabaya vuracaktım

sinaa' Alıntı:
suzukiye binmek düşmek değil yanlız, suzukiyle başladım offroada ve hala duruyor araba ve ona yaptıklarımı bu arabaya yapsam inanın 5e falan bölünürdü heralde araba.. suzuki apayrı bir şey, hafifliği ve küçüklüğüyle çok çok da başarılı bir araç... crv konusuna da yorum yapmıyorum ama sen cadde bazında düşünüyorsun tabi o yüzden haklısın, caddede o kadar başarılı değil (son kasasını bilmiyorum da bi eski kasadan daha başarılı olduğu kesin)

2 aracada binmiş 2 araçla da extreme koşullarda kullanmış, kırmacasına araziye dalmış biri olarak;
vitara ile zj yi kıyaslamak mümkün bile değildir...
kırılır, kırılmaz, sen öyle ben böyle kullanırım farklı bi kamyon hikaye ve içinden çıkılmaz laf salataları olur...
vitara güzel araç ama zj nin arkasın bağlar öyle gezersiniz arazide... :smiley: hani fark öyle...

997799' Alıntı:
2 aracada binmiş 2 araçla da extreme koşullarda kullanmış, kırmacasına araziye dalmış biri olarak;
vitara ile zj yi kıyaslamak mümkün bile değildir...
kırılır, kırılmaz, sen öyle ben böyle kullanırım farklı bi kamyon hikaye ve içinden çıkılmaz laf salataları olur...
vitara güzel araç ama zj nin arkasın bağlar öyle gezersiniz arazide... :smiley: hani fark öyle...

bilmiyorum, bence pek de öyle değil :smiley: yani güç olarak her şekilde o kapasite var, ama suzuki iyi pilotaj, iyi co-pilot desteği ve yeterli devirle gerekeni yapar..

yeri geldiğinde xj, wj, cj2a (sanırım) çekmişliğim de var 3k grand vitara ile, insanların geri çıkamayız düşüncesiyle inmediği yerden de vitara ile 4-5 kez malzeme getirip götürüldüğüne de (BFG AT lastik ile) şahit olmuşluğum vardır, riske atmayan araç da ön arka kilitli xj'dir (lastikler wrangler mtr o konuda kaybı çok tabi) ama siz düşünün yolun halini..

demek istediğim; güç vs her şey var, zj xj falan bunların yapacaklarını biliyoruz zaten ama vitaralar da aynı şeyleri yapabiliyor :smiley:

Valla ben keyfimden feraget etmem.

Benim derdim hard offroad degil. Benim aracim ekpedisyon araci olacak. O sekilde hazirliyorum. Haaa yarin obur gun elim rahatlarsa alicam bir Niva Bobtail yapicam trafikten de cekicem. Araziye cikarken takicam ZJ nin arkasina bir romork aticam Nivayi ustune. Kamp yerine kadar ZJ ile daha sonra Niva ile devam.

Ohh dersiz basim tuzsuz asim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,063
Kayıtlı Üye Sayımız
166,963
Kaydolan Son Üyemiz
davidavov

Çevrimiçi üyeler