Tavan Yol Bilgisayarı ( Sorunlar Bitmiyor )

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mjeliada Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 53
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,457
Ynt: Tavan Yol Bilgisayarı ( Sorunlar Bitmiyor )

sinaa' Alıntı:
benim aküm ikinci el, akım değeri orjinaline yakın, 90 amper. ve şarj göstergesi sadece marş basarken 9 voltun altına iniyor! normalde 9 veya altında veya o civarlarda durması hiç normal değil. O zaman aküde problem var, bence ikinci el bir akü dene veya sağlamlığına emin olduğun bir aküyü dene, yine aynı şekilde oluyorsa o zaman şarj dinamosundan veya o tarz şeylerden şüphelenebilirsin.

arabayı ilk aldığımda da 60 amper vardı (orjinali 70 veya 74 olmalı) o bile kötü durumda olmasına rağmen 14ten biraz aşağıda duruyordu ama marş basarken 0'a yaklaşıyordu...

bu arabaları alıp 2 el akü de takacaksanız hiç binmeyin...kusura bakmayın realite budur...

Etiketler

yok yok elime 5.000 tl geçti. güzelce prins takıp , 4 yeni lastik , akü ve ön frenleri yenileyeceğim :smiley:

e süper ozaman :smiley: ilerleyen zamanlarda olacaklardan bizi habersiz bırakma :smiley:

997799' Alıntı:
bu arabaları alıp 2 el akü de takacaksanız hiç binmeyin...kusura bakmayın realite budur...

ikinci elde ömrü dolmamış bir sürü akü var, cca değerlerine bakıp anlayabilirsiniz. ha benim aldığım çok iyi çıkmadı zaten yeni aldım bu hafta ama 240 tl verene kadar 50 tl verip şansımı denemek realiteden başka bir şey bence :smiley:

Bence hepsini bırakın o parayı ve aracı ortaya koyup suzuki grand vitaraya terfi edin tüm sorunlardan kurtulun ;D 2004-2005 uygun fiyatlı tek kapılı vitaralar var...

suzukiye binecek kadar düşeceğime giderim honda crv alırım :smiley:

suzukiye binmek düşmek değil yanlız, suzukiyle başladım offroada ve hala duruyor araba ve ona yaptıklarımı bu arabaya yapsam inanın 5e falan bölünürdü heralde araba.. suzuki apayrı bir şey, hafifliği ve küçüklüğüyle çok çok da başarılı bir araç... crv konusuna da yorum yapmıyorum ama sen cadde bazında düşünüyorsun tabi o yüzden haklısın, caddede o kadar başarılı değil (son kasasını bilmiyorum da bi eski kasadan daha başarılı olduğu kesin)

nasıl yaa, biz düşmüş mü olduk, suzukiciler görmesin... Suzuki kullanmadın galiba hiç ;D

cadde olarak bakıyorum elbette. grand cherokeeyi modern suv lerle bile kıyaslayabilirsiniz. Q7 nin 0-100 km si 8.5 saniyedir bu rakam grand cherokeede 8.1 dir. touareg de ise 7.8 dir ve bu performanste bir jeep sürüyorsunuz. arazi olarak ele alırsak niva gerçeği var ortada.

grand vitara nın tek kapılısında ise 14.4 saniye. 2.0 motorunda bile 13.6 saniye. çok mu yükselmiş oluyorum? donanım olarak bakınca grand cherokeeden ne üstünlüğü var airbagler hariç? gülünç olmayın lütfen bütün bunlar 43 bin lira ile 75 bin 300 lira arasında fiyata sahip arabalar. hangi mantıga sığar 15 bine çok daha iyisi varken suzukiye binmeye

Nivalara sözüm yok ama konfor yok, cherokee ye sözüm yok ama motoru çok büyük, hepsinin ortası bir araç vitara, kullanıp da pişman olan yoktur heralde...

tamam performans olarak çok daha yüksek tabiki jeepler, crv de daha iyi olabilir ama arazide bakarsak ben çıkıp nivayla da kafa kafaya olduğunu iddiaa ederim. 5.2 mt lastikli grand cherokee'nin tırmalayarak geçtiği yeri ben de 1.6 grand vitara ile at lastiklerle tırmalayarak geçtim. ha, buna karşın araba hiç bi zaman sorun çıkartmadı, boşta gaz verip bir anda d'ye takmak mı dersin, dip gazda pompalaya pompalaya yokuşlarda yengeç yapmak mı istersin... cherokeede bir denesek boştayken d'ye takıp gitmeyi 5. seferde falan kırılır dökülür gibi geliyor bana...

bi de temelde şöyle bi yanlış var bence, arazi aracının 0-100'ünden bana ne ki? yani tamam 8.5 saniye olması çok güzel de, 14 saniyede çıksam da bi şey kaybetmem zaten ağırlık merkezim yukarda.. ha srt8 dersin, tamam, ama bence standart 5.2yle cadde performansını çok zorlamamak lazım. ayrıca bi de 1.6 suzuki çok güzel drift yapar hafif ıslak zeminde :smiley:

sina bey çok fazla zorlamayalım bence arkadaş cherokee leri çok seviyor, saygı duymak lazım, birgün bir suzukiye binerse ne demek istediğimizi daha rahat anlar bence ;D

vitaraların motoruda çok küçük. performans ölü. 2070 kilogram bir arabaya 2.0 motor yetersiz fazlasıyla. hele tek kapılısı 1830 kilogram agırlıgında ve 1.6 motor. fazlasıyla yetersiz. grand cherokee nin motoru büyük olsun zaten bu aracı alan motorunun gücünü sevdiği için alıyor. az yaksın diyen kim gider 5.2 v8 motor bir araç alır ki. her zamanki gibi yine karıştırıyoruz , grand cherokee safkan bir arazi aracı de-ğil. kendi fabrikası aracı suv olarak tanımlıyor ve dünyadaki ilk suv örneklerinden biri. xj derseniz arazi aracı yada rubicon yada wrangler. ama grand cherokee bir suv. suv klansmanında yer aldığını zamanındaki 4x4 karşılaştırmalarında mercedes m serisi ile aynı testler içinde yer almasından anlarız. arazi aracında elektronik az bulunur. xj gibi , niva gibi. bir jeoloji mühendisi adayı olarak konuşuyorum ki hiç bir şirket arazi aracı olarak grand cherokee kullanmaz. suzukide kullanmaz. ya 4x4 pickup kullanılır yada niva kullanılır çok zorlayıcı koşullar var isede defender filan kullanılır. suzukiye binerse diye bir oaly yok binmeyeceğim binmemde. elimden geçen 6. arabam jeep ve en eski model olmasına ragmen en sevdiğim aracım.

ben de hem cherokeeleri çok seviyorum hem de vitaraları. ikisini de kullanıyorum aktif olarak :smiley:

grand cherokee safkan arazi aracı değil peki, doğru. suv, orası da doğru. ama ilk suvlerden, bu da şuanki suvlerle performans açısından zorlamamak gerektiğini hatırlatıyor bana. yani tamam düz yolda ben de seviyorum kalktığımda çoğu kişinin arkamda kalmasını veya otobanda 120 ile giderken arkadan biri selektör yaptımı gazı kapatıp tozu dumana katmayı ama arabaya da çocuk gibi bakmak gerekiyor. bu açıdan da diyorum ki, varsın performansı biraz az olsun, suyunu, benzinini, yağını koyup yürüyeyim... konfor ve lüks konusunda da her şeyi var yani o da kabul, ama çoğu olmasa da olur şeyler bence :smiley:

bi de onu da geçtim, ben bi viraja 120 kilometreyle girdiğimde ani bir şey olursa frene basmaktan korkarım grand cherokeede. esp msp hiç bi şey yok, nerden girip nerden çıkarım kim bilir :smiley: o bakımdan diyorum caddede çok zorlamamak gerek diye...

2000 kg hangi kasa bilmiyorum ama bendeki 2004 5 kapı 1375 kg 2.0, fazlasıyla yetiyor... Neyse tartışmaya gerek yok ben sadece takılmıştım vitara alın diye, sonuçta sizin tercihiniz, saygı duyarım...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,063
Kayıtlı Üye Sayımız
166,963
Kaydolan Son Üyemiz
davidavov

Çevrimiçi üyeler