Tavan Yol Bilgisayarı ( Sorunlar Bitmiyor )

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mjeliada Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 53
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,419

mjeliada

Kamp III
bu akşam arabam 1 2 gün yattıktan sonra markete gitmek için arabamı çalıştırdım ve arabadaki sıcaklı ve servise xxx km kaldı diyen sayaç fahreneit ve mile dönmüştü ek olarak tavan yol bilgisayarı çalışmıyordu tamamen karanlıktı. müzik setini açıp kapadıktan sonra birden km ve celcius dereceye döndü çalışmaya başladı. bunu neden yapar? gerçekten yoruldum bu sorunlardan... gözü kapalı güvenerek araba almanın salaklığını yaşıyorum resmen...

Etiketler
Ynt: Tavan Yol Bilgisayarı ( Sorunlar Bitmiyor )

Sevgili kızım mjeiada ,ben sana demedimmi bu makinayı alırken ,yorgun ve çok km yapmış araç alma toy ve öğrencisin seni üzerler elin cebinden çıkmaz diye, en iyisi yol yakınken sat gitsin, yinede senin için macera ve de tecrübe olmuş oldu.

eğer yanılmıyorsam tüm bu sistem beyine bağlı.. beyini bilgisayara bağlattırıp kontrol ettirin. bazen basti sorunlarda bu tip şeylere neden olabiliyor...

mert

aküden de olabilir gibi geldi bana. yeni akü almak bütçeni zorlayacaksa (ben de öğrenciyim de :D) çıkma aküler var, istanbuldaysan bir yer tavsiye edebilirim ordan alabilirsin ucuza. en azından bir süre idare eder.. bir de bunlarda çok takılmamak gerekiyor, bazen kendine düzeliyor sorunlar bunu da yaşadım.. ;D

bu arkadaşda bir anormallik sina jeep bu kadar arıza cıkarmaz ....burakda bile bu kadar sorun cıkmıyo düşün artık :smiley:))

unal' Alıntı:
bu arkadaşda bir anormallik sina jeep bu kadar arıza cıkarmaz ....burakda bile bu kadar sorun cıkmıyo düşün artık :smiley:))

onu bilemem tabi başka sorunları görmedim ben ondan öyle dedim... burakın araç da ne sorun vardı ki, bir tek radyatör ve karbüratör uğraştırmıştı sizi baya bir diye hatırlıyorum?

motorda vardı sorun esas cerkezköyde bilmeyene toplatmış onlarda hep parcaları hatalı takmışdı o halloldu frenlerde gene geçmişden gelen hata vardı :smiley:) vs vs vs idi şimdi nazar değmesin tık yok aman olmasında zaten :smiley:) zaten bir jeep düzgünce yapsınlar uzun süre arıza cıkaracağını s anmıyorum acıkcası ...bu arkadaşında yaşadığı sorunları sadece teçrübesizlik ve bilgisizliğe bağlıyorum acıkcası

unal' Alıntı:
motorda vardı sorun esas cerkezköyde bilmeyene toplatmış onlarda hep parcaları hatalı takmışdı o halloldu frenlerde gene geçmişden gelen hata vardı :smiley:) vs vs vs idi şimdi nazar değmesin tık yok aman olmasında zaten :smiley:) zaten bir jeep düzgünce yapsınlar uzun süre arıza cıkaracağını s anmıyorum acıkcası ...bu arkadaşında yaşadığı sorunları sadece teçrübesizlik ve bilgisizliğe bağlıyorum acıkcası

ben özellikle zj konusunda ucuz olanı almamak gerektiğine inanıyorum artık ;) bir de cj düzgün toplandı mı evladiyelik oluyor gerçekten neyse ki burakınki de öyle artık :smiley:

mjeliada' Alıntı:
bu akşam arabam 1 2 gün yattıktan sonra markete gitmek için arabamı çalıştırdım ve arabadaki sıcaklı ve servise xxx km kaldı diyen sayaç fahreneit ve mile dönmüştü ek olarak tavan yol bilgisayarı çalışmıyordu tamamen karanlıktı. müzik setini açıp kapadıktan sonra birden km ve celcius dereceye döndü çalışmaya başladı. bunu neden yapar? gerçekten yoruldum bu sorunlardan... gözü kapalı güvenerek araba almanın salaklığını yaşıyorum resmen...

Ada sunroof varmi senin arabada ?

Eger var ise onu bir kontrol ettir herhangi bir yerden su aliyormu diye.

Birde sadece ekran kismimi sorun cikardi yoksa ic ust isiklarda da sorun oldumu. Cunku hepsi ayni konnektore bagli.

lambalarda sorun yoktu sonra kendi kendnie geri geldi araba giderken. arabayı alırken koluman yetkili serviste bağlattırdım bilgisayara. herhangi bir problem çıkmadı. mekanik ve elektronik kontrolü yapıldı yani. böyle şeyler yoktu olan bir iki sorunuda halletmişlerdi zaten motorun yağ yakmasını filan.

araba yorgunda değildiki o kadar. cruise controlü bile hala çalışır durumda. çalışmayan tek bir fonksiyonu bile yok ama ne yazıkki böyle sorunlar çıkarıyor. belkide anlık birşeydi bilemeyeceğim ama üzülüyorum. aldığım günden beri bir kere bile içime sinerek binemedim ya gözüm benzin göstergesinde oldu yada şarjı mı düşüyor yok hararetimi değişiyor ama narin süreyim şurası bozulmasın şeklinde oldu. honda civicimi özlüyorum. güçlü araba olsun dedim ama o motorun daha gücünü bile kullanamadım benzinden ötürü. sanırım sattıktan sonra artık amerikandan vazgeçip hondaya geri dönüş yapacagım. 3 tane hondam olmuştu ama hiçbiri 1 tane bile sorun çıkarmamıştı. üzüldüğüm nokta 14500 tlye aldım ben bu arabayı. şimdi satsam aynı rakamdan satamayacağıma korkuyorum.

mjeliada' Alıntı:
araba yorgunda değildiki o kadar. cruise controlü bile hala çalışır durumda. çalışmayan tek bir fonksiyonu bile yok ama ne yazıkki böyle sorunlar çıkarıyor. belkide anlık birşeydi bilemeyeceğim ama üzülüyorum. aldığım günden beri bir kere bile içime sinerek binemedim ya gözüm benzin göstergesinde oldu yada şarjı mı düşüyor yok hararetimi değişiyor ama narin süreyim şurası bozulmasın şeklinde oldu. honda civicimi özlüyorum. güçlü araba olsun dedim ama o motorun daha gücünü bile kullanamadım benzinden ötürü. sanırım sattıktan sonra artık amerikandan vazgeçip hondaya geri dönüş yapacagım. 3 tane hondam olmuştu ama hiçbiri 1 tane bile sorun çıkarmamıştı. üzüldüğüm nokta 14500 tlye aldım ben bu arabayı. şimdi satsam aynı rakamdan satamayacağıma korkuyorum.

çok kafaya takmayın bu tip araçların en en en temizini almadıkça ( 95 model ama 80 veya 100 bin km.de gibi veya sahibi çok ilgili ve temiz bakmış gibi)
bu tip sorunlar herzaman çıkar.zaman ,maddiyat ve biraz bilgi olduktan sonra halledilir hepsi.. lakin hiçbirzaman bir arazi taşıtı ile binek otoyu (hemde bineklerin en sorunsuzundan olan civicleri) kıyaslamayın derim.
bir arazi taşıtı 2 -2,5 binek arac eder ..(maliyet ,bakım vs.vs)

şahsi fikrim araziyle işi olmayan bir kişinin (av-kamp ,ofrroad ,dağcılık,dalış vs.vs) güvenli,güçlü,büyük motorlu vs.diyerek eski sayılabilecek modelde ve kilometrelerde arazi taşıtı alması hem beynini hem kesesini yorar diye düşünüyorum.

zamanı vardır ,mekanik ve elektronik bilgisi vardır alır ilgilenir kendisi sorunlarıyla,, veya maddi durumu iyidir verir yetkili servisine neyse yaptırır.. ama diğer şartlarda eski model arazi taşıtı sevgi , ilgi ve özveri işidir.

insanların bir yanlışıda olaya şöyle bakmaktır bu arac dağ,arazi için yapılmış abi ben buna şehirde binicem dolayısı ile hiç bozulmaz.e tamam hadi yürüyeni bozmadın ama motor var,şanzıman var birton sensor elektronik var.

herneyse belki biraz karamsar konuştum ama bu aracları alıyoruz üzerine birçok para harcıyoruz satarken de harcadıklarımızı hiç birzaman alamıyoruz. ;)

sorunsuzluk ve düşük bakım masrafları+vergi+yakıt için binek en güzelidir .lpg li honda civic ..
doğayı seviyorum, mekanikle uğraşmayı seviyorum,yakıt vergi ve parça giderlerinide bir şekilde hallediyorum şu 3 günlük dünyada dersek arazi taşıtı. ;)

selamlar.

98 model lpgli vectra ile takasa giriyorum sanırım. sizce doğru kararmı? takasa girecegim araba 180 bin km de

Bırakın JEEP' inizin arızasını bir kenara, yakıt masrafını yüksek olması ve Lpg sisteminin bütçenizi zorlamasını gözönüne alırsak , bahsettiğiniz Opel (veya başka bir binek araç) ile takas sizin için uygun olacaktır.
Opeli mutlaka bir servisine göstererek karar verin .

Selamlar,

98 model bir vectra ile takas !!!
çok mantıklı gelmedi bana... ama karar sizin... 12 yaşında bir araç..
180.000 doğru olup olmadığını mutlaka kontrol ettirin...

öğrenci bütçesi için vectra daha uygun bir seçim olacaktır sanırım. ancak vectra temiz olmalı yoksa parçaları ucuz değil.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,956
Kaydolan Son Üyemiz
mazotanzarot

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR