Ynt: Tavan Yol Bilgisayarı ( Sorunlar Bitmiyor )
mjeliada' Alıntı:
araba yorgunda değildiki o kadar. cruise controlü bile hala çalışır durumda. çalışmayan tek bir fonksiyonu bile yok ama ne yazıkki böyle sorunlar çıkarıyor. belkide anlık birşeydi bilemeyeceğim ama üzülüyorum. aldığım günden beri bir kere bile içime sinerek binemedim ya gözüm benzin göstergesinde oldu yada şarjı mı düşüyor yok hararetimi değişiyor ama narin süreyim şurası bozulmasın şeklinde oldu. honda civicimi özlüyorum. güçlü araba olsun dedim ama o motorun daha gücünü bile kullanamadım benzinden ötürü. sanırım sattıktan sonra artık amerikandan vazgeçip hondaya geri dönüş yapacagım. 3 tane hondam olmuştu ama hiçbiri 1 tane bile sorun çıkarmamıştı. üzüldüğüm nokta 14500 tlye aldım ben bu arabayı. şimdi satsam aynı rakamdan satamayacağıma korkuyorum.
çok kafaya takmayın bu tip araçların en en en temizini almadıkça ( 95 model ama 80 veya 100 bin km.de gibi veya sahibi çok ilgili ve temiz bakmış gibi)
bu tip sorunlar herzaman çıkar.zaman ,maddiyat ve biraz bilgi olduktan sonra halledilir hepsi.. lakin hiçbirzaman bir arazi taşıtı ile binek otoyu (hemde bineklerin en sorunsuzundan olan civicleri) kıyaslamayın derim.
bir arazi taşıtı 2 -2,5 binek arac eder ..(maliyet ,bakım vs.vs)
şahsi fikrim araziyle işi olmayan bir kişinin (av-kamp ,ofrroad ,dağcılık,dalış vs.vs) güvenli,güçlü,büyük motorlu vs.diyerek eski sayılabilecek modelde ve kilometrelerde arazi taşıtı alması hem beynini hem kesesini yorar diye düşünüyorum.
zamanı vardır ,mekanik ve elektronik bilgisi vardır alır ilgilenir kendisi sorunlarıyla,, veya maddi durumu iyidir verir yetkili servisine neyse yaptırır.. ama diğer şartlarda eski model arazi taşıtı sevgi , ilgi ve özveri işidir.
insanların bir yanlışıda olaya şöyle bakmaktır bu arac dağ,arazi için yapılmış abi ben buna şehirde binicem dolayısı ile hiç bozulmaz.e tamam hadi yürüyeni bozmadın ama motor var,şanzıman var birton sensor elektronik var.
herneyse belki biraz karamsar konuştum ama bu aracları alıyoruz üzerine birçok para harcıyoruz satarken de harcadıklarımızı hiç birzaman alamıyoruz.
sorunsuzluk ve düşük bakım masrafları+vergi+yakıt için binek en güzelidir .lpg li honda civic ..
doğayı seviyorum, mekanikle uğraşmayı seviyorum,yakıt vergi ve parça giderlerinide bir şekilde hallediyorum şu 3 günlük dünyada dersek arazi taşıtı.
selamlar.