Toyota Land Cruiser V8, Toyotaların En Güçlüsü

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Jeep34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 144
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,374
Ynt: Toyota Land Cruiser V8, Toyotaların En Güçlüsü

Belirtmiş olduğunuz konuda bu fiyat politikasınında yeri var.Aslında bunu bir pasta olarak düşünürseniz,her dilim kendi başına bir konu/etken(dayanıklılık,ikinci el,yedek parça kolaylığı vb.. herbiri bir dilim),ama genele bakarsanız arz talep dengesi.Fiyatları ençok etkiliyen faktör donanım.Bizim ülkemizdeki gibi araçlar full+full donanımlı yani cafe ve cadde versiyonu gibi satılmıyor orada.Araçda ne isterseniz ekleyip çıkartıyorsunuz ve sevdiğiniz araca binebilyorsunuz.

Türkiyede malesef bu böyle deyil.Ondan sonra söylenilen klasik laf;Yaaa ben bu araca o kadar para verdim,çamura ,araziye sokmam.Bencede haklı.Fakat şunuda unutmıyalım,araziye sokmıyacağım dediğiniz araç,araziye giremediğinden deyil,siz sokmadığınızdan ve o donanıma sahip olmadığından dolayı girmiyor.Sonrada herkez bu araç arazide gidermi diye boş boş konuşuyor.G4 Challange daki Range Roverlar,Expedisyon gezilerindeki Jeepler,pickuplar,diğer araçlar nasıl gidiyor o zaman.Hangi araç olursa olsun,donanımı değiştirdinmi heryere gider ve girer.Daha öncede söylediğim gibi bizim buradaki tatlı atışmalarımız ayrı,araçlara,hangi marka olursa olsun çamur atıp,bilgisizce eleştirmek ayrı.

Ama merak etmeyin yakında buda ortadan kalkacak ,herşey zaman alıyor en azında artık doğan,şahin,Renault9/11 gibi konserve kutularına binmiyoruz.Yıllarca milleti o araçlarla kazıkladılar.Teknolojiyle birlikte insanlar,doğruyu yanlışı daha rahat ayırt edebiliyorlar.

Etiketler

gencerkorkut' Alıntı:
Umulan odur ki bu muhteşem ötesi aracı TC de birisi asfalt dışına çıkarmış olsun . Tüm anlaşılmamak istenen özetle budur.Böyle biri çıkarsa diyeceğim ki kaide bozulmuştur istisnasız.

Vallahi bu araç çok yeni ve pahalı bir araç. Özellikle Türkiye için. Tabii ki öncelikle maddi imkanı olan sıfır km alıp gönlünce kullanacak. En erken 3-5 sene sonra, büyük ihtimalle 15 sene

sonra bu araç bir meraklısının elinde of road' a koşulacak. (Ama Heytem cillop gibi VX100 ünü araziye çatır çatır vuruyor. Helal olsun.)

Bir avuç insanın Türkiye dışında 25-30.000 $ olan araçlara burada 90-100.000 $ vererek off road yapmasını bekliyorsanız, biraz hayal görüyorsunuz demektir.

Türkiye' de paranızla hangi mağazadan hangi off road modifikasyon parçasını alabiliyorsunuz, bırakın modifiye parçayı standart parçayı bile (tüm markalar için) kaça

alabiliyorsunuz. FJ40 'ın direksiyon kutusundaki boşluğu gidermek için (Hidrolik değil mekanik) ödemeniz gereken rakam 2.500.-TL yani bir scooter parası.(Recep bey'in söylediği ve

ödediği rakamdır)

O yüzden boşuna beklemeyin 2008-2009 model VX200' ü arazide göremezsiniz. Herşeyden önce Türkiye'de bu endüstri gelişmedi daha. ABD' de her eyalette üçer beşer tane off

road kulübü var. Modifikasyon firmaları 30.000 $ verip aracı alıyor, dolduruyor ve araziye salıyorlar. Ota boka sponsor oluyorlar. Off road 'da da, Nascar'da da, Hotrod'da da, Drag'da da

bu iş böyle. Biz de ise arazide başınıza gelen kazayı kasko ödemiyor. Offroad aracını arazide kullandığınızda oluşan arızayı marka garantisi karşılamıyor. Modifiyeli aracı muayneye

sokamıyorsunuz. Hafriyat kamyonuna birşey yok, sizin plaka çamurluysa ceza kesiliyor. Minibüsler Singapur umumhanesi gibi mosmor masmavi ışıldıyor, sizin sis lambalarınız,

vinciniz,fabrikasının sittin sene evvel dizayn edip montajını yaptığı çeki demiriniz projeye tabi oluyor .

Böyle başa böyle tarak...

ERGUNCUM HAKLISIN,ama bizim vx100 de 2010 değil canım.2000model,o gün bayağı cizmişiz ama değdi doğrusu,ama güzel bi pasta ile hemen hemen hepsi gitti çizikller.vx100 ün benzinlileri bedava bi arkadaşım 13.000euroya kaptı bi tane.arazide coğu aracı bozar bence.benim taka bile tırmandı orayı burayı

ben hatrınız için hemen sokarım vx200 ü araziye,birde çoğu arazi sartları yeni teknoloji araclara okadar zarar vermiyor,çizikler hariç
örnegin uğur beyin g.cherookenin mekanik bir sorun yaşadığını sanmıyorum,ben 2 sahara birde cherookeyi oldukça zorladım.bir sorun yaşamadım

XXSİLVERADOXX' Alıntı:
ERGUNCUM HAKLISIN,ama bizim vx100 de 2010 değil canım.2000model,o gün bayağı cizmişiz ama değdi doğrusu,ama güzel bi pasta ile hemen hemen hepsi gitti çizikller.vx100 ün benzinlileri bedava bi arkadaşım 13.000euroya kaptı bi tane.arazide coğu aracı bozar bence.benim taka bile tırmandı orayı burayı

Heytem Baba sen VX200'ü de sokarsın hiç şüphem yok. ;)

VX 100 den "taka" diye bahsettiğine göre o günler yakındır. Bu duruma benim fj40 da "gazoz kapağı" olur. :D

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=32814.0

Arkadaşlar beklenen gezi linki burada hadi yazın isminizi.

hasan bey fj73 ü satışa çıkarmış 30 tl ye.ergun beymi toyota fan lardan biri satarsan haberim olsun demişti.bakalım araç kime gidecek.hasan bey yeni proje peşinde galiba.

30.000 TL mi ??? Nass yani,ben 30.000 TL ye vx100/V8 aldım daha yeni arkadaşıma 99 model bir yanlışlık olmasın.

geçen vx 200 le ilgili polemikte kızdırmıştık hasan bey i.istermisiniz hasan beyin yeni projesi vx 200 olsun.şaka bi yana aslında yakışmıştı araç hasan bey e.inşallah sizde eskir hasan bey dileğinde bulunmuştum.şahsen tanımasamda .hayırlısı olsun.

araçtan memnunum keyfi satılık birisi araca talip oldu araç 25.000tl gördü satacak olsam satardım vx 100 piyasada uygun fiyatlı çok var vergi bakım masrafı kasko olarak senelik aracı kullanmasan dahi 7.000 tl masraf edilir ama bu kasa piyasada az var bu kasanın kamyoneti var ilanlarda 35.000tl isteniyor bende ortalam bir fiyat yazdım diger araçlarımı sıkışıklıktan çok kelepir gitti hedfim olan bir araç var ama daha ileride inşallah alcagım

çok yakışıklı araç .eder bence .daha ezilmişleri bi dünya fiyat isteniyor.siz almadan belkide sizin kullandığınız derecede arazi görmemiştir.hayırlısı olsun.hem sizin için hem alacak kişi için.muhtemel burdaki toyota sevenlerden biri alacaktır.bilinen favori bi araç çünki.

Hasan abi satarsın inşallah,bence satma derim birdaha bulamazsın böyle bir araç ama kısmet.

Alan arkadaşla oturduk hesap kitap yaptık.Toyota avensis,wv passat arasında gidip geliyordu.Bana sorma hatasında bulununca bende verdim virüsü. ;D 60/70 bin TL ona vereceğine,alalım dedim LC,hem konforlu,hem prestijli,tank gibi araca yarı fiyatına binersin dedim.Araç 140.000 km de 33.000 Tl dediler.Pazarlık sünnettir dedim,bu seneki vergisine istinaden(Temmuz) 2.000 TL daha indirdik.Yani önümüzdeki sene yıllık 2.000 TL olacak vergisi.A dan Z ye baktırdık,klasik araç araziye bile girmemiş.Hoş arakadaşda sokmayacak ama araç şıkır şıkır.Benim bile aklım kalmadı deyil hani :D

Çok iyi yönlendirmişsin Tuğsan, arkadaşın da çok akıllı davranmış. Bende Mondeo Ghia var ama FJ40 varken hiç keyif almıyorum. Bir de 15 yıldır yüksekte oturmaya alışınca insan tedirgin oluyor trafikte. Yolların bozukluğunu fark ediyorsun kullanırken...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,016
Kayıtlı Üye Sayımız
166,763
Kaydolan Son Üyemiz
azzdmr

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR