Ynt: Unimog mu? BMW X5 mi?
Selamlar Dostlar, Öncelikle bu sorunun yanlış olduğuna inanıyorum. Mahallede küçük çocuklar babalarının arabaları hakkında birbirleri ile konuşurken benim babamın arabası senin babanın arabasını geçer, babanın arabasında daha iyi vb. laflar ederler aralarında yada Fotoğraf çekenler derki Şu marka daha iyi. Sorarsınız neden?? Teknik bir açıklama yoktur çünkü biri demiştir ona bu daha iyi diye yada o markaya sempati duyuyordur, dünya kopsa bile onda iyi marka yoktur.
Yukarıdaki soru da havada kalmış, hiçbir teknik dayanağı yada açıklaması olmayan birinin sorabileceği yada ortaya atabileceği bir sav. Burda birçok teknik arkadaş zaten gülmüştür bu suale.
Ben askerlik görevimi güneydoğuda, dağlarda yaptım ve uzun süre, çok zor şartlarda UNIMOG kullandım ve her türlü artısı ve eksisi konusunda burdaki herkesle tartışabilecek tecrübeye sahibim UNIMOG konusunda. Son çalıştığım Firmanın sahibini de X5 model arabası vardı ve uzun yollarda bende kullanırdım ve ara sıra yoldan çıkıp arazilere girmişliğimiz de vardır. Bu iki aracı karşılatırmak için önce hangi konuda karşılaştırılacak onu belirlemek lazım. At lafı ortaya, herkes bişe söylesin dersek işin içinden çıkamayız.
Arazi şartlarında sağlamlık, stabilite, denge, dayanıklılık, çekiş, yol tutuş gibi konularda tabiyki UNIMOG hatta UNIMOG'un girdiğ yerlere X5 giremez ama otobanda, asvaltta, uzunyolda, sürat ve konfor diyecekseniz X5 konforludur ve lüks araba sınıfına girer. aslında iki araç ta farklı sınıftan araçlar ve bunları birbirleri ile karşılaştırmak, yarıştırmak(!), onun ABS'si var bunun CSR si yok demek gerçekten çok komik ve saçma.