Unimog mu? BMW X5 mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan asker Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 84
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,872

Etiketler
Ynt: Unimog mu? BMW X5 mi?

Kulanım amacına ve fonksiyonuna göre, büyük küçük fargetmez:smiley: Önemli olan işlevi, iş görmesi... Şehirde BMW dağda UMG :smiley: OK :smiley:slmss...

bir 4*4 olmasını çok istiiyorum ve neyim olursa olsun dünyanın en iyi 4*4ü o olur
fakat kendimize dürüst olalım duygusal ve yanlı yaklaşmayalım elbetteki x5
deselerki bunlardan birisini seçip ücretsiz alacaksın hiç kimse mog a yönelmez
x5 alan elimden geri alacaklar diye arkasına bile bakmadan kaçar

şöyle anlatmak daha kolay
yıllar önce aslan gibi bir şahimin vardı ve yolda gördüğüm bütün mersedeslerle yarışırdım mersedesin içindekiler acaba onlarla yarıştıgımın farkında olsalardı halim ne olurdu

yani x5in mog ile aynı kulvara çıkacagını bmv duyarsa yapacagı arabayı mog un geçemiyecegine emin olabilirsiniz
sonuç olarak bence x5

Her aracın güzelliği, artısı, eksisi, uyumu, meraklısı, zevkü farklıdır arkadaşlar...
Herkesin tercihinde hürdür... herkesin zevki farklıdır... Unimog/Tatra lar az yaksa ve biraz ufak boyutta olsalar, onlarda baya tutulur... sonuçta ekonomi ve zevk meselesi... özellikle ülkemiz gerçeklerine göre :smiley:

Ustadim arkadasina bu linki ver farki gorsun
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=43091.0
:smiley:

unimogmu yoksa g serisimi söylense arkadaşlar nasıl düşünürdü peki :smiley:
yada unimogmu uralmı ?

Selamlar Dostlar, Öncelikle bu sorunun yanlış olduğuna inanıyorum. Mahallede küçük çocuklar babalarının arabaları hakkında birbirleri ile konuşurken benim babamın arabası senin babanın arabasını geçer, babanın arabasında daha iyi vb. laflar ederler aralarında yada Fotoğraf çekenler derki Şu marka daha iyi. Sorarsınız neden?? Teknik bir açıklama yoktur çünkü biri demiştir ona bu daha iyi diye yada o markaya sempati duyuyordur, dünya kopsa bile onda iyi marka yoktur.

Yukarıdaki soru da havada kalmış, hiçbir teknik dayanağı yada açıklaması olmayan birinin sorabileceği yada ortaya atabileceği bir sav. Burda birçok teknik arkadaş zaten gülmüştür bu suale.
Ben askerlik görevimi güneydoğuda, dağlarda yaptım ve uzun süre, çok zor şartlarda UNIMOG kullandım ve her türlü artısı ve eksisi konusunda burdaki herkesle tartışabilecek tecrübeye sahibim UNIMOG konusunda. Son çalıştığım Firmanın sahibini de X5 model arabası vardı ve uzun yollarda bende kullanırdım ve ara sıra yoldan çıkıp arazilere girmişliğimiz de vardır. Bu iki aracı karşılatırmak için önce hangi konuda karşılaştırılacak onu belirlemek lazım. At lafı ortaya, herkes bişe söylesin dersek işin içinden çıkamayız.

Arazi şartlarında sağlamlık, stabilite, denge, dayanıklılık, çekiş, yol tutuş gibi konularda tabiyki UNIMOG hatta UNIMOG'un girdiğ yerlere X5 giremez ama otobanda, asvaltta, uzunyolda, sürat ve konfor diyecekseniz X5 konforludur ve lüks araba sınıfına girer. aslında iki araç ta farklı sınıftan araçlar ve bunları birbirleri ile karşılaştırmak, yarıştırmak(!), onun ABS'si var bunun CSR si yok demek gerçekten çok komik ve saçma.

bazı konular fikir, tercih, muhabbet, fentezi :smiley: kapsamında açılabiliyor... normaldir... teknik-kesinlik-mantık taşımayabilir... burası sosyal-paylaşım sitesi sonuçta... temel olan seviyeli-pozitif yaklaşımlardır... esas kural olarak yazılanlar yazanı bağlıyor/belirliyor... no stress :smiley:

konunun açılma sebebi biraz gırgır biraz muhabbet sizlerinde değindiği gibi unimogu bilmeyen duymayanlara sorsak sırf BMW nin adı var diye hernederseniz diyin o bmw diyecektir işte birazda bunu ortaya koymak amaç..saygılar

Ünımog candır, 4x6 dır, kraldır... dizeli bulsam alacam da... benzınlıleri çok yakıyo beya... ;D

Her iki aracı kullanma fırsatım oldu; o parayı ebbedi x5'e vermem (yanlış anlamayın bu benim nacizane fikrim.) Unimog'u da askerde bilecik söğütte yeni modellerini kullandım yarı otomatik olanını; X5 arazide bence el arabası hiçbir fonksiyonu yok.
Zaten en başında bu kıyaslama bence yanlış; yani söyle olabilirdi X5 vs Mrcds ML ya da G serisi arasında.

Veya Unimog vs Acmat olsa daha doğru olur sanırım. Haksız mıyım?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR