Üvezli'de Vitara ile Tecrübe Gezisi (27 Aralık 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yuzen_adam Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,869

yuzen_adam

Kamp III
Yer
istanbul
Merhaba herkese. Cumartesi günü kuzenim ile beraber sabah erkenden Üvezli çayırına bizim arazimotoyu daha iyi tanımak amaçlı gittik. 3 saat kadar çayırda risk almadan debelendikten sonra acıktık ve şileye doğru yola çıktık. şile kumsalına girelim dedik ancak peşimize takılan 7-8 tane kocaman köpekten korkarak fotograf bile çekemeden kumsaldan çıktık. Gezinin sonucunda asfalt lastikleriyle çamur olmuyo mt şart:smiley: yükseltme olmadan hendeklerde takılıyorum yükseltme şart:smiley: bide vinç olsa hiç fena olmaz:smiley:

Mütevazi gezimizden resimler:
100_9251Small.jpg

100_9252Small.jpg

100_9254Small.jpg

100_9255Small.jpg

ön lastik bu küçük çukura girdiğinde takıldık kaldık ileri geri biraz debelenince çıkmayı başardık:smiley:
SANY0133Small.jpg

bu hendekte ise arazimotonun altı oturdu ne ileri ne geri:smiley: araba küçük ve hafif oyuncak misali ön demirden kaldırıp geriye doğru itince kurtuldu:smiley:
SANY0134Small.jpg

SANY0135Small.jpg

maceraya devam
SANY0137Small.jpg

SANY0138Small.jpg

SANY0139Small.jpg

SANY0140Small.jpg

SANY0141Small.jpg

SANY0142Small.jpg

SANY0143Small.jpg

devamı geliyor

Etiketler
Ynt: Üvezli'de Vitara ile Tecrübe Gezisi (27 Aralık 2008)

biraz lastikleri yerden keselim dedik artikülasyonu ölçtük:smiley:
SANY0146Small.jpg

SANY0147Small.jpg

SANY0148Small.jpg

şile offroad parkurunun yolundan yukarı devam edince acayip yapışkan bir çamur vardı asfalt lastikleriyle bu kadar tırmanabildim. mt şart:smiley:
SANY0149Small.jpg

SANY0150Small.jpg

SANY0151Small.jpg

hakan abiden öğrenmiştim bedava alt yıkama:smiley:
SANY0152Small.jpg

SANY0153Small.jpg

ve en son karnımızı doyurduk:smiley:
SANY0154Small.jpg

SANY0156Small.jpg

benim arazimotonun stickerı:smiley: (kendi tasarımım)
arazimotostick2.jpg

Arcı tanıma adına güzel bir gezi olmuş.Paylaşım için teşekkürler.Aracın eksiklerini zaten kendinde tesbit etmişsin Koray.Artık kaşıntı başlamıştır herhalde. ;D

Teşekkürller Yüksel bey. Kaşıntım zaten çok uzun zamandır var:smiley: Eylül ayında aracımı aldım şu ana kadar sadece bakımlarını yaptırıp bazı eksikliklerini tamamlayabildim. Gönül isterki aracım sizlerinki gibi olsun ama malum öğrenciyim:smiley: Bu arada ilerdeki hayalim sizinki gibi bir xj sahibi olmak:smiley:

hani bir kaşık suda boğulmak die bir tabir vardırya aklıma o geldi, küçücük bir çukur neler yapmış ;) umarım en kısa zamanda lastik ve yükseltmeyi yapsan,birde o basamakları söküp atsan aracın küçük bir canavara dönüşecek, virüs bulaşmış gerisi gelir zaten :smiley:

aynen öyle bir kaşık suda boğuldum:smiley::smiley::smiley: inşallah olacak lastik ve yükseltme:smiley: basamaklarıda çıkartıcaktım ancak o basamağı adamlar şaseye acayip sağlam bir şekilde kaynaklamışlar kestirmeyede zamanım olmadı. Listede o da var basamağı çıkartıp oraya güzel bi rock slider yapıp takmak.

Vaaaayyyy Rock slider,terimlerde biliniyor,bu iş bitmiş ama bırakın virüsü artık tedavi olması imkansız. :smiley:

Bugüne kadar okuduğum en keyifli yazılardan biriydi :D zaman zaman güldüm, kendi ilk deneyimlerin aklıma geldi, hiçde farklı değildi. Keyifli anlatım güzel resimler,güzel denemeler, yeni bir Offroad severin, Severlerin diyelim doğa ve maceraca hevesi içinde tamamen amatör ruhla yaptıkları güzel bir gezi. Koray ve Co-pilotu arkadaşına tşkler, gerçekten keyifle okudum bu ve benzeri expedisyonlarınızın devamı ve paylaşımın güzelliği devam etsin isterim.

Gençler, Allah şanzumanınıza vitesizinize zeval vermesin, Lastiginiz MT yolunuz çamur olsun. :D kalın sağlıcakla.

tugsan75' Alıntı:
Vaaaayyyy Rock slider,terimlerde biliniyor,bu iş bitmiş ama bırakın virüsü artık tedavi olması imkansız. :smiley:
Abi gençler çok keyifli gezmişler bakarmısın yaw.. ;D walla çok hoşuma gitti.

Araç ve gezinin konsepti çok güzel... Hafif kısa şasili ve özellikli bir araç...

Benimde çok hoşuma gitti 1999 senesinde Landrover freelander almıştım daha yeni gelmişti,millet cipcik dedikce ben azmaya gidiyordum.Sonra traktörle gelip çekiyorlardı.Hala aklıma gelir özlerim o günleri.

Hepinize teşekkür ederim abilerim. Offroad işini uzun zamandır okuyup araştırıyorum:smiley: teorik bilgiyi tamamladım şimdi sıra pratikte:smiley: İşin doğrusu bir 4x4 aracın neler yapabileceğini tam bilemediğim için gittiğim yerlerde riskli hareketler yapmaktan çekiniyorum. Böyle ufak gezilerle yavaş yavaş risk almadan öğreniyorum artık. Açıkçası böyle güzel balçık bir çamura saplanmayıda merak etmiyor değilim:smiley: artık onuda suzuki buluşmasında yapıcam:smiley: size güveniyorum beni çekersiniz inşallah:smiley: Hepinizle görüşmek ve tanışmak dileğiyle. Mutlu yıllar...

Koray kardeş,bu deneyimde sizi sıkıntıya sokan asfalt lastiği olmuş,altınızda AT bile olsa kimse tutamazdı ;)

Bir hata yapıp kısıtlı bir zaman içerisinde aldım bu lastikleri ama ilerde at de olur mt de olur inşallah ;D

Keyifli anlatım ve paylaşım için teşekkür... En az iki araçla yapılması şart olan bu tür geziler deneyim kazanma açısından faydalı olacaktır. Devam...

güzel bir başlangıç aracını tanımak adına. (MK51 en az iki araç)
ilk off-road deneyimimize iki araç gitmiştik (frkbdr-ömrümü7ler) biz takla 4 takla attık diğer araba bizi çekerek kurtardı :D
bunlar arazide başımıza gelebilecek olaylardan birtanesiydi (örneklerle çoğaltılır) bunun için şiddetle tavsiye ediyorum en az iki araç çıkalım gezilere.
durmak yok yola devam...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,103
Kayıtlı Üye Sayımız
167,013
Kaydolan Son Üyemiz
cuma Altay

Çevrimiçi üyeler