Ynt: V6 - Vitara Hakkında Düşüncelerimiz
afatt' Alıntı:
baytar bey sizin eşşeginiz dişi olsun gerek yok istedigin kadar övünebilirsin 1.6 la
Baytar aslı Farsça bir kelime olup bizim kültürümüze - dilimize Osmanlı döneminde geçmiştir. Günümüzde Farsça ve Arapça'da veteriner anlamında kullanıldığı gibi halen Anadolu'da da köylerde veteriner anlamında kullanılmaya devam etmektedir. Ama bazı kendi kültürüne tarihine yabancılaşmış insanlar bunu hakaret ve aşağılama anlamında kullanmakta. Mesela zamanında rahmetli Mehmet Akif'e birisi aşağılamak için "siz baytar mısınız? ....baytar bey " diye hitap etmiş. Mehmet Akif de ona "Evet bir yeriniz mi ağrıyor?" diye cevap vermiş. Öylesine aklıma geldi birden. Neyse dağıtmayalım. Baytar diye hitaptan alınmam, hatta daha köy şivesi ile paytar bey bile derler.
afatt' Alıntı:
en son sanki babalarını öldürmüş gibi cevap yazmaya başladılar koskoca iki adam ayıptırr klavya efeligi olmaya gerek yok binsinler 16 larına keyiflerine baksınlar işin iyice suyunu cıkardılar akıllı kafalarını kendlerine saklasınlar benim elimde bir fırsat var o fırsadı herkesle paylaşmak istedim bu konuyu acerken başlıgımı yanlış aştım yoksa bu adamlarınmı kopleksi var anlamadım varsın eşekleri dişi olsun ne gerek var
Bak afatt bey işin başından beri suyunu çıkaran sensin. Biz sadece her aracın olduğu gibi 1.6 vitara'nın olduğu gibi v6 vitara'nın da bazı dezavantajları olduğunu söyledik ama sen ortaya öyle laflar attın ki, lastikleri boğacak kadar çamurdan geçmek, motoru boğacak kadar sudan geçmek gibi, kargalar bile gülme krizine girdi.
Sana akıl vermek gibi boş işlerle uğraşmıyorum, ama senin başka insanların aklını kafasını karıştıracak laflarını eleştirdim sadece.
Kompleksten bahsetmişsin ama farkında değilsin asıl kompleks sende. Biz hiç bir zaman araçlarımızın mükemmel olduğunu iddia etmedik ama sen aracın hakkında yok öyle olmalı ki, kimse bir şey diyememeli gibi abuk sabuk geyiklere daldın.
afatt' Alıntı:
bu konuyu acarkende eksileri bir araya getirmek sorunu cözmekti maksadım eldeki imkanları toplayıp kimse üstüne bişe diyememeli dedim ama gel görki Cenk ve Abdullah bey ye yetmedik siz iki yetinin elinizdeki sınırlı imkanlarla ben zin fiyatı 4 küsüre binin lpg 2 küsür binin ben yakıt pahalı sorunum yok parca sorunum yok usta sorunum yok bu imkanlarıda başka sıkıntı cekenlerle paylaşmak istedim BİR BAŞKA KONUDA BİRŞEY PAYLAŞTIM ORDADA UTANMADAN TERBİYESİZCE TİYE ALDILARR SEİYEDEN BAHSEDEN KİŞİ MEYDAN OKUYOR BİRİSİDE ONUN EKMEGİNE YAG SÜRÜYOR GEL MASRAFINI BEN KARŞILAYIM DİYOR SAYIN BAYTAR ABDULLAH BEY ....... :-\
Bak sorunları sıralamışsın.
Benzin - LPG fiyatı
parça sorunu
usta sorunu demişsin.
Bu konularda sorunum yok demişsin. Ne güzel bin o zaman v6'na sana bir şey diyen yok. Biz diyoruz ki bunlar sence sıkıntı olmayabilir, ama başkasına sıkıntı olabilir, insanlar bu araçlara yaklaşırken bu sıkıntı olabilecek noktaları bilsinler istiyoruz, senin gibilerin yazdıklarından etkilenip bu araçları alıp sonra da v6 lardan, vitaralardan, suzukilerden, diğer arazi araçlarından soğumasınlar istiyoruz. Kafan basmıyor ama aslında sen değil biz v6'ya çamur atılsın istemiyoruz. Çünkü hangi araç olursa olsun, yanlış yerde yanlış kişide olursa sıkıntı verir. Mesela benim aracı beğenen ama şehre uzak ilçelerde yaşayan, genel manada bir kullanıcının anlaması gerektiği kadar arabadan anlamayan, çeşitli sebeplerle internet ortamından uzak arkadaşlarım var. Onlara da 1.6 vitara almak istediklerinde almayın diyorum. Çünkü onlar şartları gereği aracı benden hor kullancaklar, dilinden anlamayacaklar, arıza yaşadıklarında parça ve usta sıkıntısı çekecekler. Sonra da araç kötü olacak. Yeterince ön yargı var araçlarımıza karşı bir de siz araçların kötülenmesine sebep olacak yazılar yazmayın lütfen. Hani Diyojen demiş ya, gölge etme başka ihsan istemez diye.
Bu arada baytarlıktan, eşşekten laf açılmışken bir hikaye geldi aklıma. Avcının biri bir ayının hayatını kurtarmış, bu vesile ile ayı dost olmuşlar.
Ayı avcıya can borcu var ya, ona rahat ettirmek için elinden geleni yapıyormuş. Avcı bir ağacın altında uyurken ayıcık da başında nöbet beklemeye başlamış. O sırada bir sinek gelip avcının yüzüne konmuş başlamış rahatsız etmeye. Bunu gören ayıcık, çok sinirlenmiş, sen misin benim dostumu rahatsız eden, yerden koca bir taş alıp sineği öldürmek için bütün gücüyle avcının suratına yapıştırmış. Sonrası malum. O yizden atalarımız ayı gibi dostun varsa düşmana gerek yok demişler.
Gelelim diğer v6 cılara imkanları paylaşmak, iyilik etmek meselesine. Bak önce farkında olmadan sorunları sıralamışsın ama benim için sorun değil demişsin. Siz elinizdeki kısıtlı imkanlarla benzin 4 lira lpg 2 küsur lira aracınıza binin benim benzin sorunum yok usta parça sorunum yok demişsin. Çok güzel eğer v6 cıların saydığın sorunlarını gidermek istiyorsan
arkadaşlara ucuz benzin ve LPG temin et,
ucuz ve kaliteli parça temin et,
ucuz ve işini iyi yapan usta temin et.
Hatta bunları istersen bedava temin et. Parçaların kargo masraflarını da sen karşıla. Veya v6 cı arkadaşlar senin bulunduğun yere benzin almaya, araba tamir ettirmeye gelsinler. Onların giderlerini karşıla, üstüne de para ver istersen. Biz karışmayız güzel kardeşim.