V6 - Vitara Hakkında Düşüncelerimiz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan afatt Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 94
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,950
Ynt: V6 - Vitara Hakkında Düşüncelerimiz

ARKADAŞLAR YAKMACINA YARIŞIYORLARMIŞ GETİR ARACINI YARIŞALIM DİYOR SENİN EŞŞEGİN DİŞİ OLSUN CENK BEY

Etiketler

burda olanlar bizlere yakışmaz bir hal aldı ??? ..ben coktan havlu attım . ;) hatta bu konuyu moderatörlere rica edip sildirsek ..cok daha hoş olacak derim.. :smiley:

sizden oldu ,benden oldu ,şundan oldu su yok..yaşanmamış olmalıydı derim . :smiley: hoşçakalın..vitaralı kalın.. ;D

afatt' Alıntı:
baytar bey sizin eşşeginiz dişi olsun gerek yok istedigin kadar övünebilirsin 1.6 la
Baytar aslı Farsça bir kelime olup bizim kültürümüze - dilimize Osmanlı döneminde geçmiştir. Günümüzde Farsça ve Arapça'da veteriner anlamında kullanıldığı gibi halen Anadolu'da da köylerde veteriner anlamında kullanılmaya devam etmektedir. Ama bazı kendi kültürüne tarihine yabancılaşmış insanlar bunu hakaret ve aşağılama anlamında kullanmakta. Mesela zamanında rahmetli Mehmet Akif'e birisi aşağılamak için "siz baytar mısınız? ....baytar bey " diye hitap etmiş. Mehmet Akif de ona "Evet bir yeriniz mi ağrıyor?" diye cevap vermiş. Öylesine aklıma geldi birden. Neyse dağıtmayalım. Baytar diye hitaptan alınmam, hatta daha köy şivesi ile paytar bey bile derler.
afatt' Alıntı:
en son sanki babalarını öldürmüş gibi cevap yazmaya başladılar koskoca iki adam ayıptırr klavya efeligi olmaya gerek yok binsinler 16 larına keyiflerine baksınlar işin iyice suyunu cıkardılar akıllı kafalarını kendlerine saklasınlar benim elimde bir fırsat var o fırsadı herkesle paylaşmak istedim bu konuyu acerken başlıgımı yanlış aştım yoksa bu adamlarınmı kopleksi var anlamadım varsın eşekleri dişi olsun ne gerek var
Bak afatt bey işin başından beri suyunu çıkaran sensin. Biz sadece her aracın olduğu gibi 1.6 vitara'nın olduğu gibi v6 vitara'nın da bazı dezavantajları olduğunu söyledik ama sen ortaya öyle laflar attın ki, lastikleri boğacak kadar çamurdan geçmek, motoru boğacak kadar sudan geçmek gibi, kargalar bile gülme krizine girdi.
Sana akıl vermek gibi boş işlerle uğraşmıyorum, ama senin başka insanların aklını kafasını karıştıracak laflarını eleştirdim sadece.
Kompleksten bahsetmişsin ama farkında değilsin asıl kompleks sende. Biz hiç bir zaman araçlarımızın mükemmel olduğunu iddia etmedik ama sen aracın hakkında yok öyle olmalı ki, kimse bir şey diyememeli gibi abuk sabuk geyiklere daldın.
afatt' Alıntı:
bu konuyu acarkende eksileri bir araya getirmek sorunu cözmekti maksadım eldeki imkanları toplayıp kimse üstüne bişe diyememeli dedim ama gel görki Cenk ve Abdullah bey ye yetmedik siz iki yetinin elinizdeki sınırlı imkanlarla ben zin fiyatı 4 küsüre binin lpg 2 küsür binin ben yakıt pahalı sorunum yok parca sorunum yok usta sorunum yok bu imkanlarıda başka sıkıntı cekenlerle paylaşmak istedim BİR BAŞKA KONUDA BİRŞEY PAYLAŞTIM ORDADA UTANMADAN TERBİYESİZCE TİYE ALDILARR SEİYEDEN BAHSEDEN KİŞİ MEYDAN OKUYOR BİRİSİDE ONUN EKMEGİNE YAG SÜRÜYOR GEL MASRAFINI BEN KARŞILAYIM DİYOR SAYIN BAYTAR ABDULLAH BEY ....... :-\
Bak sorunları sıralamışsın.
Benzin - LPG fiyatı
parça sorunu
usta sorunu demişsin.
Bu konularda sorunum yok demişsin. Ne güzel bin o zaman v6'na sana bir şey diyen yok. Biz diyoruz ki bunlar sence sıkıntı olmayabilir, ama başkasına sıkıntı olabilir, insanlar bu araçlara yaklaşırken bu sıkıntı olabilecek noktaları bilsinler istiyoruz, senin gibilerin yazdıklarından etkilenip bu araçları alıp sonra da v6 lardan, vitaralardan, suzukilerden, diğer arazi araçlarından soğumasınlar istiyoruz. Kafan basmıyor ama aslında sen değil biz v6'ya çamur atılsın istemiyoruz. Çünkü hangi araç olursa olsun, yanlış yerde yanlış kişide olursa sıkıntı verir. Mesela benim aracı beğenen ama şehre uzak ilçelerde yaşayan, genel manada bir kullanıcının anlaması gerektiği kadar arabadan anlamayan, çeşitli sebeplerle internet ortamından uzak arkadaşlarım var. Onlara da 1.6 vitara almak istediklerinde almayın diyorum. Çünkü onlar şartları gereği aracı benden hor kullancaklar, dilinden anlamayacaklar, arıza yaşadıklarında parça ve usta sıkıntısı çekecekler. Sonra da araç kötü olacak. Yeterince ön yargı var araçlarımıza karşı bir de siz araçların kötülenmesine sebep olacak yazılar yazmayın lütfen. Hani Diyojen demiş ya, gölge etme başka ihsan istemez diye.
Bu arada baytarlıktan, eşşekten laf açılmışken bir hikaye geldi aklıma. Avcının biri bir ayının hayatını kurtarmış, bu vesile ile ayı dost olmuşlar.
Ayı avcıya can borcu var ya, ona rahat ettirmek için elinden geleni yapıyormuş. Avcı bir ağacın altında uyurken ayıcık da başında nöbet beklemeye başlamış. O sırada bir sinek gelip avcının yüzüne konmuş başlamış rahatsız etmeye. Bunu gören ayıcık, çok sinirlenmiş, sen misin benim dostumu rahatsız eden, yerden koca bir taş alıp sineği öldürmek için bütün gücüyle avcının suratına yapıştırmış. Sonrası malum. O yizden atalarımız ayı gibi dostun varsa düşmana gerek yok demişler.
Gelelim diğer v6 cılara imkanları paylaşmak, iyilik etmek meselesine. Bak önce farkında olmadan sorunları sıralamışsın ama benim için sorun değil demişsin. Siz elinizdeki kısıtlı imkanlarla benzin 4 lira lpg 2 küsur lira aracınıza binin benim benzin sorunum yok usta parça sorunum yok demişsin. Çok güzel eğer v6 cıların saydığın sorunlarını gidermek istiyorsan
arkadaşlara ucuz benzin ve LPG temin et,
ucuz ve kaliteli parça temin et,
ucuz ve işini iyi yapan usta temin et.
Hatta bunları istersen bedava temin et. Parçaların kargo masraflarını da sen karşıla. Veya v6 cı arkadaşlar senin bulunduğun yere benzin almaya, araba tamir ettirmeye gelsinler. Onların giderlerini karşıla, üstüne de para ver istersen. Biz karışmayız güzel kardeşim.

oguz1134' Alıntı:
burda olanlar bizlere yakışmaz bir hal aldı ??? ..ben coktan havlu attım . ;) hatta bu konuyu moderatörlere rica edip sildirsek ..cok daha hoş olacak derim.. :smiley:

sizden oldu ,benden oldu ,şundan oldu su yok..yaşanmamış olmalıydı derim . :smiley: hoşçakalın..vitaralı kalın.. ;D
Oğuz Abi haklısın, ben de meselenin bu boyuta gelmesini istemezdim. Ama insaf sahibi arkadaşlar incelesin kim meseleyi bu boyuta getirdi söylesin. Hatam varsa ben bir daha yazmayayım. Ama şunu söylüyorum; gezenbilir seviyeli, bilgi dolu nadir sitelerden biri, bunun yanında bir sürü geyik site var. Bence geyik yapmak isteyenler oralara gitsinler, bunlara bir şekilde cevap vermezsek her canı sıkılan buralara istediğini yazarsa buranın da diğer sitelerden bir farkı kalmaz.
arwin' Alıntı:
Sevgili Afatt kardeşim...
Bu forumda biraz eski sayılırım ve şimdiye kadar Suzukicilerden klavye kahramanı çıkmadı...Herkes bildiğini ve tecrübesini paylaşmaya gayret ediyor... V6 1.6 kadar yaygın ve parçası olan, modifiye ye pek yatkın bir model değildir ki bunu bir V6 kullanıcısı olarak söylüyorum.Elektroniği daha boldur offroad da sıkıntı yaratabilir...Ben bu sıkıntılarına henüz tanık olmadım sen de parça kısmına rahat ulaşabiliyorsun...
Bu tip atışmalar yaşandıkça kimse tecrübesini paylaşmaz ne halin varsa göre döner olay...Bunları yaşamamak için herşeyden önce birbirimize ve yaşanan tecrübeye saygı duymak gereklidir.
Saygılar ... Kalın sağlıcakla....
Ahmet Abi siz de biliyorsunuz ne ben ne Cenk Bey v6 düşmanı değiliz. Yazdıklarımızda böyle bir şey yok, biz sadece her iki aracın da olumlu-olumsuz yönleri objektif olarak ortaya konsun istedik.
freegraf' Alıntı:
sn.Arkadaşlar (selam eder büyüklerin ellerin den Küçüklerin gözlerinden öperim.Burada havalar iyi olmaya başladı.)Dostlar küçüklüğümüzde mektuplar böyle başları ve uzar gider di. Çilli horaz dan sarı kıza kadar.Konuyu dağıtmak namına böyle bir giriş yaptım..Şu 3 günlük dünyada hiç bir şey gönül hatır ve arkadaşlık kadar önemli değildir.Bu iki avuc civata ve somun için çocuklıuğumuza mı dönüyoruz ne.kim daha ne? aman ya.Benim arabam en kötüsü olsun.Gelin biz eski tecrübelerimizi keyifli bir sohbet ile sürdürelim.Olanlar pek bir şey değildir.helalleşelim.Benim sizin bilgilerinize ihtiyacım var .Arkadaşlar bilgiyi paylaşmak bizi yüceltir.(Büyüklük ettiğimi sanmayın hepinize saygı ve selamlarımı yolluyorum.)
Mehmet Bey az çok birbirimizi tanıyoruz. Benim ne araç markaları ile ilgili bir fanatizmim ne de insanlarla sorunum var. Bilakis yaradılanı severim yaradandan ötürü düşüncesine sahibim. Ama birileri illa da uzatıp insanları yanlış bilgilendirmeye kalkınca cevap verme gereği duyuyorum.
Oğuz Abi, Ahmet Abi, Cenk ve Mehmet Bey'ler gibi değerli insanların görüşü bu meseleyi uzatmamaktan yana ise uzatmayalım.

Anlaşıldı bizim arkadaşa uygun fiyatlı kaliteli disk ve triger zinciri bulamayacaksın. Tek merak ettiğimiz motoru boğacak sudan, lastikleri boğacak çamurdan geçme fotoların.

o arkaşın yanıma gelsin kople motor alaıyım sıfır deposunuda doldurup göndereyim abdullah abi sen yanlış anlamalar icindesin sen yazdıkca bende karşılık yazıyorum oyuncak oldu site sildirelim bu konuyu daha acık daha net şeyler paylaşalım yanlış anlaşılmaları kaldıralım benim anlatmak paylaşmak istedigim şeyler cok ayrı şeylerdi alakasız oldu benim elimdeki imkanlar sende olsa bırak v6 yı v12 motora binerdin inan :smiley: işlerim olmasaydı sizin o yarışa gelirdim orda nasıl arac yakılır gösterirdim hatta kontagı alır gelirdim :smiley: :smiley: :smiley: ama anlamadınız beni anlamatım kendimi sizlere ben şu lift işini yapim

Sahiden dusterciler ne alemde(Gülme komsüna gelir başına.)mı oldu yoksa.Aman aman ,dikat edelim .Damın kenarına çok yaklaştık.selamlar.

dusterciler cılgn degildir her halde kafayı yemişlerdir acaba ne yapsakta böle olsa ne yapsakta şöle olsa senin aracın beni döver seninkini camurda deneyelim kumda batar yakmacına oyun oynamıyorlardır her halde :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :D :D :D

yasarergun' Alıntı:
Gereksiz yere kapışma oldu. Hadi dacia duster kısmına gidip orayı çökertelim :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Aman Yaşar Hocam Allah yazdıysa bozsun. O bölümü bir ara merak ettim araç nasıldır diye inceledim. Orası bizim burdaki gerginlikle kıyaslanacak bir yer değil. Hakaret, küfür diz boyu. Gördüğüm kadarıyla Duster'ci arkadaşlar araçalarını çok seviyorlar, hiç eleştirilsin istemiyorlar. Eleştiren zaten fırçayı yiyor. Eğer biraz da aly ederse direk dalıyorlar adama. Ben oralara gelmem. Onlar bizi döver.

maşallah sabah sabah herkes burda benbir ara konuyu toparlayım şu meseleyi kople ele alıcamm ama nerden başlıcamı bilmiyom
bundan önce yukarda yazılanları yok sayıyorum hatta bu bile güzel bir tecrübe oldu benim icin v6 gezenbilir sıkıntısını cözmeye olumsuz yanlarını bir araya getirip haa heroo ya merro diyecegimmmm inşallah :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: dustersileri bende bir ara merak etmiştimm amaa önce aracı tanımaya calıştım elime gecmedi canlısı ama bakacam ilerleyen zamanlarda orayıde elime alacamm :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: neyse burası şaka ben konuyu toparlayımm v6 .16 konusuna el alıcamm

Sn.Hacı afat kardeşim.Hayrlı sabahlar ve cumalar.SAkın dacia Duster fala filan tarfına gitme.Dur durduğun yerde.Orası zamanı vaktinde fokurduyordu.Adamı bir kaşık suda anlarsın.Baktım ne var ne yok,bana fayda vermedi.Hemen uzaklaştım,seyrine bile gelemedim.Şimdi son ne haldeler bilmiyoru.Bak ne güzel. Bizim buradaki,Konuya da ,kafayı da sıfırlamışsın.Yani Formatlamısşın meseleyi.Yeni proje ve yapacakların ile bizim ile ol.Birde Nereden katılıyordun, ben onu bilmiyorum.ist. yakın olsaydıız,Çalışmalarınızı görmeyi isterdim.Gün gelir lazım olur.Şimdilik bu kadar kolay gelsin.yeniden merhaba.

freegraf' Alıntı:
Sn.Hacı afat kardeşim.Hayrlı sabahlar ve cumalar.SAkın dacia Duster fala filan tarfına gitme.Dur durduğun yerde.Orası zamanı vaktinde fokurduyordu.Adamı bir kaşık suda anlarsın.Baktım ne var ne yok,bana fayda vermedi.Hemen uzaklaştım,seyrine bile gelemedim.Şimdi son ne haldeler bilmiyoru.Bak ne güzel. Bizim buradaki,Konuya da ,kafayı da sıfırlamışsın.Yani Formatlamısşın meseleyi.Yeni proje ve yapacakların ile bizim ile ol.Birde Nereden katılıyordun, ben onu bilmiyorum.ist. yakın olsaydıız,Çalışmalarınızı görmeyi isterdim.Gün gelir lazım olur.Şimdilik bu kadar kolay gelsin.yeniden merhaba.
Haklısın kardeş. Gerçekten orası sitenin en tehlikeli bölgesi. Bizim burada Duster'ci bir abimiz var, aracını inceleme fırsatım oldu, hoş görünüyor. Aracı teknik manada daha iyi tanıyayım diye sitede bölümlerine bir göz attım. Ama teknik bilgiden çok tartışma, alay, hakaret dolu.
Hatta geçenlerde Duster sahiplerinden biri aracı alaya alan diğerine afedersiniz puşt diye hitap etmiş.
Neyse bizi ilgilendirmez ama dikkatimi çeken şu oldu, duster'i eleştiren veya alaya alanlar heralde moderatörler tarafından engelleniyor ki bir kaç gün yazdıktan sonra kayboluyorlar. Ama onlara aynı üslüpla hatta daha beter karşılık veren duster sahipleri yazıp çizmeye devam ediyor. En bariz örneği az önceki...
Velhasıl kimseye o bölümü tavsiiye etmem, çok tehlikeli.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR