Ynt: V6 - Vitara Hakkında Düşüncelerimiz
şimdi vitara işi nerden cıktı bende elimden 8 tane irili ufaklı arac gecti ilk şöförlügüm 74 reno öle bir aractı kii dag bayır gitmem dedigi yere kadar kullandımm günde 1 litree su ekliyordum devam radyatörde delik vardı eksoz düştü kaynak vs vs vs yani en son birine emanet verdim su koymayı unutmuşş velhasıl yakmış bizde yanık yanık sattıkk sonra derken derken toyota hulux aldım daha önce acıklayamadım 4x2 asvalta yükte cok güzel arac eskidemedim kullanımdan bir yerini kıramadım 1700 kg yükü bamısın demiyordu bulundugum yer engebeli arazi arka boş oldugu zaman kıc atıyordu ailemle birlikte camurlu yolda rampa aşagı virajı alamadım tetbirli şekilde bilincli şekilde döndümm geldigim tarafa belayı ucuz atlaktıkk 1 sende 2 takım lastik eskitiyordum neymiş havyvancılık yapıyorum arkadaya yük atıyom normal zamanlardada 300 kg geziyom yakıtınamı yanimm vergisinemi yanimm yanacak yerini bulamadım ama gel görki cok saglam arabaymış iyikide dizel haa 2400 motor 80 gecmessen bişe yok ama arasırada insanın canı istiyor 130 140
ama yakıttt derken memleket konumuylada yakıta care buluyom oda sorun degil lastikk camura karşı yüzü yok muanesi senelik işin yoksa ugraşş
neyse cok ugraşamadım zaten aileyle kıc atırtık az kalsın büyük olay cıkıyordu haftasına sattım başladım arazi aracı aramaya jeep marka v8 istanbuldan bir galaride buldum fiyatı cok uyguna hayvan gibi araba lüxs ne arasan var yol bilgisayarı abs acs egribekine kadar
yok yok baktım bölesi bir arc 14 binlira olmaz dedimm araştırdım kafama yatmadı malum v8 korttum tanımadıgım bir arac sonra viratalara aşınaydım araştırmaya başladım v6 tam bana göre 2400 motordan inince 1.6 ya binmek istemedim cocukluk aşkım olan v6 yı aldım aldım ama motor yanmışş vaziyette aldıgım kişi nasıl olduysa yakmışş beleşe aldım sayılır komik bir rakama motor haric başka bir sorunu yok herşeyi tamam motorda calışır vaziyette ama lahmacun olmuş 1000km yoldan aman allahınan getirdim aracı memlekete ne yapaacc ustamın aklıylada bastık dışarı cıktık kople motor aldık kople otomotik şanzıman aldık aracın üzerine taktık işlemlerini yaptık giriş cıkış evrak işlerini getirdik sanayiye motoru tekrar söktük dagıttık hani bizi kazıklamasınlar düşüncesiylede birazz cookk şükür kazık yememişizz sökmüşken aklımıza enterasan şeyler geldi piston caplarıyla oynadık 78 lik pistonları 80 ne cıkardık biyelleri degiştik yataklarla oynadık tekrar aracı düzdük ama inanın calıştırmaya korktuk yer bitarafını aman alllahınan bastık marşa bismillah aman motor calıştıı gaz vermeye korkuyoruzz derken arac 15 20 dakika rölantide calıştı sonra tamam dedik yavaş yavaş gaz vermeye başladıkk halada verioyoruzz 10 bini gectii sorun cıkmadı ( haa bu ara iki sefer actık motoru ilk önce 79 piston atık tamam sonra 80 ne cıkardık) pistonlar toyota sol veya toyota coralla olmazı lazım usta gidip bulmuştu pistonları calıştıgım ustanında aynı aracı vardı zaten ordan yana korkmuyrdum bişe olursa verim sana benim aracı diyordu yani ustamda deli
neyse sonraa radyatörü degiştim pervaneyi farklı taktım vs vs sıtandar baya kullandım arkaya atıyom yükümü 400 500 600 rampada banamısın demiyor diyecekisiniz kii ne alaka işim geregii yük atmak zorundayım baktım yetmiyor yükseltme işine giriştim tekrar ustaya müracad ne yapacazz kit 2 bin takoz binlira bekle dedi 1 hafta sonra geldi
ön arka tamponu sanayide yaptıkk tavan sepeti 700 lr acıkta limizden gelince bir tarafındanben tutuyom malzemeyi gidip ben karşılıyom işciligin % 50 benden takım var ispiral var kaynak makineside var ustadanda yardım alınca arkadaşlarımdan oluyor lastiklerim yine dışarsan ustam sagolsun dışarı cıkıyor giriyor o iş tamam cıkmasına baglıı herşeyy
sohbet havası oldu
sonra raraştırıken ne yaparık derken oguz abiden döküm hıdırı ögrendimm hemen ustaya müracadd usta hay hay
haftasına geliyor şimdidee şu hararet meselesi kaldı onu kendim cözecem tek yanılınızz keyfle yapacam boş zamanımı bekliyom ( Bakır radyatörmü denesem yoksa otmotik vitesin sogutma sistemini başka bir şekilmi yapsam yada ne bilim ceşit ceşit ettarasan şeyler var aklımda ) hatta kücük lifle istedigimiz tekeri istedigimiz kadar kaldırıp asvaltta indirip arazide kaldırıp veya arkayı makas sistemi yapsak diye arkadaşla düşünüyoruzz ustamla ustam agır avcıı ekipiyle memleket memleket geziyor ava gidiyorr v6 kronik bir v6 hastası kurtuluşu yokk
neyse konuyu iyice lahmacun etmeden bir şey unutmuşum onuda anlatayım ekzozla ilgili biraz motor sesi alalım diye sehir dışı arazide dagda bayırda kumda zayıf yaa neysee taşta ormanda
motorlu aclıp kapamalı naifot yaptık 200 tl ye istedigim zaman kapıyom vanasını icerden şehir ici sessiz şehir dışı accık acıyomm şahane oluyoo o sese dayanamıyomm nedense önceleri bizim burda doganlar şahinler meşurdur hacı muratlar eksoz sesi dinletirler şehir ici bagıtırılar ara viteslerde oldu biti sevemedimm ama nasıl olduysa v6 nın o sesine dayanamıyomm ama ben öle arkadan kalaylayacak şekilde yapmıyom kalaysız yerde acıyom sesii kimse duymuyor duyanda cok rahatsız omuyor ver hele acık gazz neymişş buu alettt diye teşvikte var bazenn
oguz abimin caktırmada gecmiş yazıları bana cok yardımcı oldu baytar abim bilir iki danaya mal oldu
toparlayacam inşallah resimleyecenn bunlarrı beline kadar camura sokupp gösterecem
su sorun degil zatenn geciyommm
yakmacına oyunlar oynacamm inşallah
kontagına varsa gelsinn 1.6 ları sırtıma alır cıkarım daga
inşallah
şimdi vitara işi nerden cıktı bende elimden 8 tane irili ufaklı arac gecti ilk şöförlügüm 74 reno öle bir aractı kii dag bayır gitmem dedigi yere kadar kullandımm günde 1 litree su ekliyordum devam radyatörde delik vardı eksoz düştü kaynak vs vs vs yani en son birine emanet verdim su koymayı unutmuşş velhasıl yakmış bizde yanık yanık sattıkk sonra derken derken toyota hulux aldım daha önce acıklayamadım 4x2 asvalta yükte cok güzel arac eskidemedim kullanımdan bir yerini kıramadım 1700 kg yükü bamısın demiyordu bulundugum yer engebeli arazi arka boş oldugu zaman kıc atıyordu ailemle birlikte camurlu yolda rampa aşagı virajı alamadım tetbirli şekilde bilincli şekilde döndümm geldigim tarafa belayı ucuz atlaktıkk 1 sende 2 takım lastik eskitiyordum neymiş havyvancılık yapıyorum arkadaya yük atıyom normal zamanlardada 300 kg geziyom yakıtınamı yanimm vergisinemi yanimm yanacak yerini bulamadım ama gel görki cok saglam arabaymış iyikide dizel haa 2400 motor 80 gecmessen bişe yok ama arasırada insanın canı istiyor 130 140
ön arka tamponu sanayide yaptıkk tavan sepeti 700 lr acıkta limizden gelince bir tarafındanben tutuyom malzemeyi gidip ben karşılıyom işciligin % 50 benden takım var ispiral var kaynak makineside var ustadanda yardım alınca arkadaşlarımdan oluyor lastiklerim yine dışarsan ustam sagolsun dışarı cıkıyor giriyor o iş tamam cıkmasına baglıı herşeyy